auzefEgzersiz ve Spor BilimleriSpor Anatomisi

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -6

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -6

#1. Sinovyal sıvı nerede üretilir?

Cevap : A) Eklem kapsülünde

#2. Larinksten giren havanın izlediği havayolları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

Cevap : E) Trakea – ana bronş – lober bronş

#3. İnspirasyon sözcüğünün anlamı nedir?

Cevap : C) Soluk alma

#4. Endokrin organlar salgılarını nereye boşaltırlar?

Cevap : B) Kana

#5. Türkçedeki karşılığı “kol” olan beden bölümü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Brachium

#6. Aşağıdaki kemiklerden hangisinde sinüs bulunmaz?

Cevap : E) Zigomatik kemik

#7. Kardiyo sözcüğü aşağıdaki organlardan hangisini ifade eder?

Cevap : E) Kalp

#8. İnversiyon hareketini yapan beden bölümü hangisidir?

Cevap : E) Ayak

#9. Kandaki kalsiyum düzeyi azaldığında artarak kemiklerden kana kalsiyum aktaran hormon aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Paratiroid hormon

#10. Aşağıdaki eklemlerden hangisinin içinden tendon geçer?

Cevap : A) Omuz eklemi

#11. Aşağıdaki eklemlerin hangisinde labrum bulunur?

Cevap : B) Kalça eklemi

#12. “Truncus” sözcüğünün Türkçe karşılığı nedir?

Cevap : E) Gövde

#13. Akciğerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap : A) Akciğerden kalbe dönen venlerde oksijeni az kan bulunur

#14. “Abdomen” sözcüğünün Türkçe karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Karın

#15. Sol ve sağ burun boşlukları hangi duvarı ortaklaşa kullanılır?

Cevap : B) Medial duvar

#16. Aşağıdakilerden hangisi melatonin salgılar?

Cevap : E) Pineal bez

#17. Yenidoğanda büyük olup ergenlik dönemine kadar küçülen ve bağışıklık hücrelerinin gelişimini sağlayan endokrin bez hangisidir?

Cevap : E) Timus

#18. Aşağıdaki eklemlerden hangisinde deltoid bağ bulunur?

Cevap : C) Ayak bileği eklemi

#19. Adrenalin nerede üretilir?

Cevap : D) Böbreküstü bezleri

#20. “Ön” sözcüğünün karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) Anterior

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -6-min

Solunum Sistemi

1. İnspirasyon sözcüğünün anlamı nedir?

A) Burun tıkanıklığı
B) Soluk verme
C) Soluk alma
D) Diafragmanın gevşemesi
E) Soluk tutma

Cevap : C) Soluk alma

2. Aşağıdakilerden hangisi burnun işlevlerinden değildir?

A) Koku alma
B) Solunan havayı filtreleme
C) Solunan havayı nemlendirme
D) Asid-baz dengesinin ayarlanmasına yardım etme
E) Solunan havayı ısıtma

Cevap : D) Asid-baz dengesinin ayarlanmasına yardım etme

3. Sol ve sağ burun boşlukları hangi duvarı ortaklaşa kullanılır?

A) Alt duvar
B) Medial duvar
C) Üst duvar
D) Lateral duvar
E) Alt ve lateral duvarlar

Cevap : B) Medial duvar

4. Konkalar burun boşluğunun hangi duvarında bulunurlar?

A) Alt duvar
B) Medial duvar
C) Üst duvar
D) Lateral duvar
E) Alt ve medial duvarlar

Cevap : D) Lateral duvar

5. Aşağıdaki kemiklerden hangisinde sinüs bulunmaz?

A) Frontal kemike
B) Sfenoid kemik
C) Etmoid kemik
D) Maksilla
E) Zigomatik kemik

Cevap : E) Zigomatik kemik

6. Aşağıdakilerden hangisi larinksin görevlerinden değildir?

A) Yutma refleksini başlatmak
B) Hava geçişini engellemek
C) Hava geçişine izin vermek
D) Sesin oluşumuna katılmak
E) Havayoluna gıdaların kaçmasını engellemek

Cevap : A) Yutma refleksini başlatmak

7. Larinksten giren havanın izlediği havayolları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?

A) Lober bronş – ana bronş – trakea
B) Lober bronş – trakea – ana bronş
C) Ana bronş – lober bronş – trakea
D) Trakea – lober bronş – ana bronş
E) Trakea – ana bronş – lober bronş

Cevap : E) Trakea – ana bronş – lober bronş

8. İki akciğerdeki alveollerin toplam yüzeyi yaklaşık kaç metrekaredir?

A) 40
B) 70
C) 90
D) 110
E) 140

Cevap : E) 140

9. Akciğerle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

A) Akciğerden kalbe dönen venlerde oksijeni az kan bulunur
B) Diafragmanın üstüne oturur
C) Toraks duvarının iç yüzü ile çok yakın komşuluk gösterir
D) Apeksi göğüs kafesinin girişinin üzerine uzanır
E) Kalp ile komşudur

Cevap : A) Akciğerden kalbe dönen venlerde oksijeni az kan bulunur

10. Akciğerlerde toplam kaç adet lob vardır?

A) 2
B) 3
C) 5
D) 7
E) 8

Cevap : C) 5

Almanya'da Furbol : Bundesliga, Almanya'da Furbol Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Spor Anatomisi Final Deneme Sınavı -6

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!