auzefEgzersiz ve Spor BilimleriSpor Anatomisi

Spor Anatomisi Ünite -8

Spor Anatomisi Ünite -8

Endokrin Sistem

#1. Kortizol hormonu nereden salgılanır?

Cevap : E) Böbreküstü bezlerinden

#2. İnsülin hormonu nerede üretilir?

Cevap : C) Pankreas

#3. Bazal metabolizmayı arttıran endokrin bez aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) Tiroid

#4. Aşağıdakilerden hangisi hipofiz bezinin salgıladığı bir hormondur?

Cevap : D) Oksitosin

#5. Aşağıdakilerden hangisi melatonin salgılar?

Cevap : E) Pineal bez

#6. Endokrin organlar salgılarını nereye boşaltırlar?

Cevap : B) Kana

#7. Adrenalin nerede üretilir?

Cevap : D) Böbreküstü bezleri

#8. Kandaki kalsiyum düzeyi azaldığında artarak kemiklerden kana kalsiyum aktaran hormon aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Paratiroid hormon

#9. Tiroid bezi nerede bulunur?

Cevap : C) Boyunda

#10. Yenidoğanda büyük olup ergenlik dönemine kadar küçülen ve bağışıklık hücrelerinin gelişimini sağlayan endokrin bez hangisidir?

Cevap : E) Timus

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Spor Anatomisi Ünite -8

Endokrin Sistem

1. Tiroid bezi nerede bulunur?

A) Kafa içinde
B) Omurgada
C) Boyunda
D) Karın boşluğunda
E) Pelvis boşluğunda

Cevap : C) Boyunda

2. Endokrin organlar salgılarını nereye boşaltırlar?

A) Deriye
B) Kana
C) Lenf damarlarına
D) Karın boşluğuna
E) Göğüs boşluğuna

Cevap : B) Kana

3. Aşağıdakilerden hangisi hipofiz bezinin salgıladığı bir hormondur?

A) T3
B) Kortizol
C) Renin
D) Oksitosin
E) İnsülin

Cevap : D) Oksitosin

4. Aşağıdakilerden hangisi melatonin salgılar?

A) Hipofiz
B) Pankreas
C) Tiroid
D) Böbreküstü bezleri
E) Pineal bez

Cevap : E) Pineal bez

5. Bazal metabolizmayı arttıran endokrin bez aşağıdakilerden hangisidir?

A) Tiroid
B) Paratiroid
C) Pankreas
D) Hipofiz
E) Over

Cevap : A) Tiroid

6. Kandaki kalsiyum düzeyi azaldığında artarak kemiklerden kana kalsiyum aktaran hormon aşağıdakilerden hangisidir?

A) T3
B) T4
C) Paratiroid hormon
D) Glukagon
E) Progesteron

Cevap : C) Paratiroid hormon

7. Kortizol hormonu nereden salgılanır?

A) Hipotalamustan
B) Hipofizden
C) Tiroid bezinden
D) Paratiroid bezinden
E) Böbreküstü bezlerinden

Cevap : E) Böbreküstü bezlerinden

8. Yenidoğanda büyük olup ergenlik dönemine kadar küçülen ve bağışıklık hücrelerinin gelişimini sağlayan endokrin bez hangisidir?

A) Tiroid
B) Paratiroid
C) Pankreas
D) Hipofiz
E) Timus

Cevap : E) Timus

9. İnsülin hormonu nerede üretilir?

A) Tiroid
B) Paratiroid
C) Pankreas
D) Hipofiz
E) Timus

Cevap : C) Pankreas

10. Adrenalin nerede üretilir?

A) Tiroid
B) Paratiroid
C) Pankreas
D) Böbreküstü bezleri
E) Timus

Cevap : D) Böbreküstü bezleri

Almanya'da Furbol : Bundesliga, Almanya'da Furbol Auzef Egzersiz Ve Spor Birimleri Telegram Grubu, Almanya'da Furbol : Bundesliga

Öğrenci Dostu

LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!