auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2023 Final Soruları

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 2 2023 Final Soruları, Cevapları ve Açıklamaları

#1. …..: bu kavrama gücü . bilimden ve felsefeden farklıdır .Akla dayanmaz. Duyguya ,çoşkuya ve sezgiye dayanır. Sanat bilgi: sanatçı ile onun yöneldiği nesne arasındaki ilgiden doğan bir bildir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirlmelidir?

Cevap : E) Sanatsal bilgi

#2. Belirli bir yılda doğmuş ortalama bir kişinin yaşayabileceği yıl sayısına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Yaşam beklentisi

#3. Rudyard Kimpling’in önemli ve meşhur şiirinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C) Eğer

#4. Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal hizmet uzmanının, bir uygulama çerçevesi seçerken dikkate alması gereken sorulardan biri değildir?

Cevap : E) Çerçeve, kabul edilebilir unsurlar taşıyor mu? Bu unsurlar genel olarak onay almaya uygun mu?

#5. “Krize Müdahale Modeli ....... psikolojik krizde olan danışanın özel ihtiyaçlarını ve kaygılarını belirlemek amaçlı bir yaklaşımdır.” Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) Akut


#6. “Yeniden Gelseydim Hayata” başlıklı şiirin şairi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Borges

#7. Yas içindeki yetişkinler tipik birtakım evrelerden geçmektedir. Bunlardan ikinci evrede aşağıdakilerden hangisinin görülmesi çok beklenmez?

Cevap : D) Anksiyete

#8. Çocuğun gelişimi ve değişimini gerçekleştirebilecek ve bir aile içinde olma hissi en fazla oluşturabilecek model aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : A) Aile koruma modeli

#9. Diğer canlılarda olduğu gibi insan yaşamında da en temelde iki gereklilik yaşantının belirleyicisi olmaktadır. Hiç kuşkusuz bunlardan ilki doğum, ikincisi .....de. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) Ölüm

#10. “İnsan davranışı ve sosyal çevre, aslında iki temel dönemi hatırlatmaktadır. Bunlardan birincisi insan yaşamında doğum öncesinden başlayan ve ergen nerdeyse bir..... dönemidir. Ergenlikten sonra genç yetişkinlik ile devam eden ve yaşam sonlanıncaya kadar olan ikinci dönem ise bir yetişkinlik dönemidir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) Başlangiç


#11. Sosyal hizmet uygulaması içinde aşağıdaki hangi kriter bulunmaz?

Cevap : E) Toplumsal kabullere ve onaylanmış davranış ve ritüellere uygun olmalıdır.

#12. ....... insanın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla araç, gereç yapımı ile ilgili bilgidir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) Teknik bilgi

#13. Robert Kastenbaum (2009) herhangi bir kültürde ölüm sistemini oluşturan bir dizi bileşen üzerinde durmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

Cevap : B) Hisseler

#14. .......Kelime itibariyle; suje ile obje arasındaki ilişkiden doğan her türlü ürün olarak kabul edilmektedir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) Bilgi

#15. İnsan gelişimine dair literatürde: “Tüm tırmanışların en son noktası, hedeflenen yer, en uç, aslında tüm gelişim dönemlerinin belki de en hedef noktasidir ancak her zirvede olduğu gib gelişim ve değişim devam etmekle birlikte kazanımların görece de olsa kaybedilmeye başlandığı bir noktadır.” Şeklinde yer alan gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Yetişkinlik


#16. Yaşlanmaya eşlik eden en belirgin değişiklik olan zayıflama genellikle yavaş gerçekleşir ve hatta bazen kaybedilen işlevleri .... kazanmak mümkündür. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) Fiziksel

#17. 30 Aralık 1865 yılında, Bombay'da doğdu. 18 Ocak 1936'da 70 yaşında iken Londra'da yaşama veda etti. 1907 yılında Nobel Edebiyat Ödülü alan roman ve öykü yazarı olarak bilinir. Yukarıda yaşam öyküsüne ilişkin kısa bilgi sunulan edebiyatçı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : E) Rudyard Kipling

#18. Genç Yetişkinlik, hiç kuşku yoktur ki yaşamın çok önemli. ....... dönemi arasında köprü görevi oluşturan bir ara dönemdir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) iki

#19. ......; sadece duyu organları aracılığıyla dış dünyanın açıklanma biçimidir. Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) Gündelik bilgi

#20. Yaşam beklentisi ve kavramları son elli yıldır gündeme gelmeye başlayan ve özelikle son 20 yıla damgasını vuran yaklaşımlarındandır. Hemen hemen her topluma ,kültüre ve ülkelere göre yasam beklentileri farklılaşabilir. Yukarıdaki cümlede boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirmelidir?

Cevap : B) Yaşam uzam


#21. ..........bedensel işlevlerin kaybolmaya başladığı, toplumsal rol bakımından rollerin artmasıyla gelen sorumlu olma durumundaki artış ve dönemsal faridanın hissedilmeye başlandığı, yetişkinlik dönemlerine kıyasla sosyo-kültürel etmenlerden daha fazla etkilendiği, küçüklerin yaşantısındaki olaylardan çıkarım yapmasına ve olduğu yerin farkına varmasını sağlayacağı dönem, kariyer sahibiyse ayrıca başarılıysa kendinden emin olacağı dönem olarak tanımlanabilir.” Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) Orta yetişkinlik

#22. ......insanın evrenin içinde kendi varlığını merak etmesiyle ve bu konuda sorular sormasıyla başlar. Ancak bilmek gerekir ki felsefe için merak etmek ve sormak yeterli d Sorulara sistemli bir açıklama getirmek de önemlidir. Aynı zamanda getirilecek olan açıklamanın sistemli veya sistemsiz olması gerektiği de felsefenin bir sorusudur. Felsefe düşünüş biçimidir. Filozoflar problemleri mantıksal bir şekilde ortaya koyarlar. Dil, filozofun en önemli aracıdır. Özellikle tarihsel süreçte ilk felsefi akımlarda dil son derece belirgindir. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) Felsefî düşünce

#23. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet alanında bir çerçeve seçerken dikkat edilen unsurlar arasında yer almaz?

Cevap : B) Seçilen kavramsal çerçeve daha önce hangi çalışmalarda kullanılmış ve sonuçları ne olmuştur?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2023 Final Soruları

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2023 Final Soruları, Cevapları ve Açıklamaları

1- “Yeniden Gelseydim Hayata” başlıklı şiirin şairi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Homeros
B) Borges
C) Dante
D) Poe
E) Goethe

Cevap : B) Borges

Açıklama: “Yeniden Gelseydim Hayata” başlıklı şiir Arjantinli yazar ve şair Jorge Luis Borges’e aittir.

2- Yaşlanmaya eşlik eden en belirgin değişiklik olan zayıflama genellikle yavaş gerçekleşir ve hatta bazen kaybedilen işlevleri …. kazanmak mümkündür.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Kimyasal
B) Bilişsel
C) Fiziksel
D) Sosyal
E) Zihinsel

Cevap : C) Fiziksel

Açıklama: Yaşlanmaya eşlik eden en belirgin değişiklik olan zayıflama fiziksel açıdan gerçekleşir ve bazen kaybedilen işlevleri geri kazanmak mümkündür.

3- İnsan gelişimine dair literatürde: “Tüm tırmanışların en son noktası, hedeflenen yer, en uç, aslında tüm gelişim dönemlerinin belki de en hedef noktasidir ancak her zirvede olduğu gib gelişim ve değişim devam etmekle birlikte kazanımların görece de olsa kaybedilmeye başlandığı bir noktadır.” Şeklinde yer alan gelişim dönemi aşağıdakilerden hangisidir?

A) İleri yetişkinlik
B) Yetişkinlik
C) Ergenlik
D) çocukluk
E) Genç yetişkinlik

Cevap : B) Yetişkinlik

Açıklama: Açıklamada bahsedilen “tüm gelişim dönemlerinin belki de en hedef noktası” ve “kazanımların görece de olsa kaybedilmeye başlandığı bir nokta” ifadeleri yetişkinlik dönemini anlatmaktadı

4- “Krize Müdahale Modeli ……. psikolojik krizde olan danışanın özel ihtiyaçlarını ve kaygılarını belirlemek amaçlı bir yaklaşımdır.”
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Akut
B) kronik
C) Şok
D) acil
E) Yoğun bakımda

Cevap : A) Akut

Açıklama: “Krize Müdahale Modeli” akut psikolojik krizde olan danışanın özel ihtiyaçlarını ve kaygılarını belirlemek amacıyla bir yaklaşımdır.

5- Çocuğun gelişimi ve değişimini gerçekleştirebilecek ve bir aile içinde olma hissi en fazla oluşturabilecek model aşağıdakilerden hangisidir?

A) Aile koruma modeli
B) Aile güven modeli
C) Aile inanç modeli
D) Aile danışma modeli
E) Aile sınır modeli

Cevap : A) Aile koruma modeli

Açıklama: “Aile koruma modeli” çocuğun gelişimi ve değişimini gerçekleştirebilecek ve bir aile içinde olma hissini en fazla oluşturabilecek bir modeldir.

6- ……….bedensel işlevlerin kaybolmaya başladığı, toplumsal rol bakımından rollerin artmasıyla gelen sorumlu olma durumundaki artış ve dönemsal faridanın hissedilmeye başlandığı, yetişkinlik dönemlerine kıyasla sosyo-kültürel etmenlerden daha fazla etkilendiği, küçüklerin yaşantısındaki olaylardan çıkarım yapmasına ve olduğu yerin farkına varmasını sağlayacağı dönem, kariyer sahibiyse ayrıca başarılıysa kendinden emin olacağı dönem olarak tanımlanabilir.”
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Yetişkinlik
B) Ergenlik
C) Genç yetişkinlik
D) Orta yetişkinlik
E) Geç yetişkinlik

Cevap : D) Orta yetişkinlik

Açıklama: Cümledeki özellikler, “orta yetişkinlik” dönemini tanımlamaktadır.

7- “İnsan davranışı ve sosyal çevre, aslında iki temel dönemi hatırlatmaktadır. Bunlardan birincisi insan yaşamında doğum öncesinden başlayan ve ergen nerdeyse bir….. dönemidir. Ergenlikten sonra genç yetişkinlik ile devam eden ve yaşam sonlanıncaya kadar olan ikinci dönem ise bir yetişkinlik dönemidir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Başlangiç
B) Tamamlanma
C) Değişim
D) Büyüme
E) Gelişim

Cevap : A) Başlangiç

Açıklama: Cümlede bahsedilen dönem, insan yaşamında doğum öncesinden başlayan bir dönemdir. Bu döneme “Başlangıç” anlamına gelen kelime uygun düşer. Bu cümledeki boşluğa “Başlangıç” kelimesi getirilmelidir.

8- …….Kelime itibariyle; suje ile obje arasındaki ilişkiden doğan her türlü ürün olarak kabul edilmektedir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) İlim
B) Bilim
C) Bilgi
D) Efsun
E) Külliyat

Cevap : C) Bilgi

Açıklama: Cümlede verilen tanım bilgi kavramına uymaktadır.

9- ……insanın evrenin içinde kendi varlığını merak etmesiyle ve bu konuda sorular sormasıyla başlar. Ancak bilmek gerekir ki felsefe için merak etmek ve sormak yeterli d Sorulara sistemli bir açıklama getirmek de önemlidir. Aynı zamanda getirilecek olan açıklamanın sistemli veya sistemsiz olması gerektiği de felsefenin bir sorusudur. Felsefe düşünüş biçimidir. Filozoflar problemleri mantıksal bir şekilde ortaya koyarlar. Dil, filozofun en önemli aracıdır. Özellikle tarihsel süreçte ilk felsefi akımlarda dil son derece belirgindir.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Felsefi yordama
B) Felsefî düşünce
C) Felsefi sonuç
D) Felsefî açıklama
E) Felsefi akıl

Cevap : B) Felsefî düşünce

Açıklama: Cümlede bahsedilen açıklamalardan felsefe ile ilişkilendirilebilecek kısım “Felsefî düşünce” kavramını ifade etmektedir.

10- Robert Kastenbaum (2009) herhangi bir kültürde ölüm sistemini oluşturan bir dizi bileşen üzerinde durmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

A) Mekânlar ve bağlam
B) Hisseler
C) Zamanlar
D) Semboller
E) İnsanlar

Cevap : B) Hisseler

Açıklama: Robert Kastenbaum, ölüm sistemini oluşturan bileşenlerden bahseder. “Hisseler” ölüm sistemini oluşturan bileşenler arasında yer almaz. Dolayısıyla, bu seçenek yanlıştır.

11- Sosyal hizmet uygulaması içinde aşağıdaki hangi kriter bulunmaz?

A) Mesleğin amaç, değerler ve etiği ile uyumlu olmalıdır.
B) Sosyal çalışmacının karmaşık ve genellikle kaotik durumları analiz etmesini ve anlamasını kolaylaştırmalıdır.
C) Sıradan insanlar için anlaşılabilir ve mantıklı olmalıdır. (Örneğin müracatçılar ve gönüllüler bu çerçevelerin ilişkisini kendi hayat deneyiml
D) Başkalarına iletilebilir olmalıdır.
E) Toplumsal kabullere ve onaylanmış davranış ve ritüellere uygun olmalıdır.

Cevap : E) Toplumsal kabullere ve onaylanmış davranış ve ritüellere uygun olmalıdır.

Açıklama: Sosyal hizmet uygulaması içinde dikkate alınan kriterlerden biri, “Toplumsal kabullere ve onaylanmış davranış ve ritüellere uygun olmalıdır” şeklinde ifade edilmemiştir. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.

12- Diğer canlılarda olduğu gibi insan yaşamında da en temelde iki gereklilik yaşantının belirleyicisi olmaktadır. Hiç kuşkusuz bunlardan ilki doğum, ikincisi …..de.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Değişim
B) Ölüm
C) Olgunluk
D) Yaşlanma
E) Gelişim

Cevap : B) Ölüm

Açıklama: Cümlede bahsedilen ikinci gereklilik “ölüm”dür. Doğumdan sonra yaşamın diğer önemli aşaması ölümdür. Bu nedenle, boşluğa “ölüm” kelimesi getirilmelidir.

13- 30 Aralık 1865 yılında, Bombay’da doğdu. 18 Ocak 1936’da 70 yaşında iken Londra’da yaşama veda etti. 1907 yılında Nobel Edebiyat Ödülü alan roman ve öykü yazarı olarak bilinir.
Yukarıda yaşam öyküsüne ilişkin kısa bilgi sunulan edebiyatçı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Franz Kafka
B) Jane Austen
C) William Faulkner
D) Charles Dickens
E) Rudyard Kipling

Cevap : E) Rudyard Kipling

Açıklama: Yukarıdaki yaşam öyküsü, Rudyard Kipling’in özelliklerini taşımaktadır. Dolayısıyla, doğru cevap E şıkkıdır.

14- ……. insanın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla araç, gereç yapımı ile ilgili bilgidir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Sosyal bilgi
B) Toplumsal bilgi
C) Geçici bilgi
D) Teknik bilgi
E) Mekanik bilgi

Cevap : D) Teknik bilgi

Açıklama: Cümlede tarif edilen bilgi, insanın temel ihtiyaçlarını karşılamak ve günlük yaşamını kolaylaştırmak amacıyla araç, gereç yapımı ile ilgili olan bilgidir. Bu tür bilgiye “teknik bilgi” denir.

15- Aşağıdakilerden hangisi bir sosyal hizmet uzmanının, bir uygulama çerçevesi seçerken dikkate alması gereken sorulardan biri değildir?

A) Danışanla çalışmacı arasında kullanılan birincil iletişim aracı nedir? Çerçeve, tarafların karşılıklı konuşarak iletişim kurmasına mı dayanıyor?
B) Çerçeve, bu yaklaşımın kullanımının zararlı olabileceği danışan veya durumların türlerini tespit ediyor mu?
C) Danışan ve çalışmacı arasında olan ilişkide güç dengesi ne şekildedir? Örneğin çalışmacı, danışan tarafından arkadaş gibi mi görülüyor, uzman veya yetkili mi danış
D) Çerçeve, kullanımının ne zaman uygun ve etkili olduğunu ya da uygun olmadığını belirtiyor mu?
E) Çerçeve, kabul edilebilir unsurlar taşıyor mu? Bu unsurlar genel olarak onay almaya uygun mu?

Cevap : E) Çerçeve, kabul edilebilir unsurlar taşıyor mu? Bu unsurlar genel olarak onay almaya uygun mu?

Açıklama: Sosyal hizmet uzmanlarının bir uygulama çerçevesi seçerken dikkate aldığı sorulardan biri, çerçevenin belirli danışanın veya müracaatçı grubunun benzersizliğini ele almaya izin verip vermediğidir. Bu nedenle, bu seçenek yanlıştır.

16- ……; sadece duyu organları aracılığıyla dış dünyanın açıklanma biçimidir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Damitilmamış bilgi
B) Gün bilgisi
C) Gündelik bilgi
D) Günlük bilgi
E) Damitilmiş bilgi

Cevap : C) Gündelik bilgi

Açıklama : “Damitilmiş bilgi” diye bir terim gerçekten yok ve yanıltıcı bilgi verdim. Doğru terim “Gündelik bilgi”dir. Gündelik bilgi, sadece duyu organları aracılığıyla edinilen ve günlük yaşamda kullanılan bilgileri ifade eder. Bu tür bilgiler, kişisel deneyim ve gözlem sonucunda elde edilen, somut ve pratik bilgilerdir

17- Yas içindeki yetişkinler tipik birtakım evrelerden geçmektedir. Bunlardan ikinci evrede aşağıdakilerden hangisinin görülmesi çok beklenmez?

A) Kızgınlık
B) Ozleme
C) Depresyon
D) Anksiyete
E) Hasret çekme

Cevap : D) Anksiyete

Açıklama: Yas içindeki yetişkinler tipik olarak belirli evrelerden geçerler ve ikinci evrede “anksiyete”nin görülmesi pek beklenmez. Yas içindeki evreler genellikle şok, inkar, öfke, pazarlık, depresyon ve kabullenme gibi duyguları içerir.

18- Rudyard Kimpling’in önemli ve meşhur şiirinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Keşke
B) Veda
C) Eğer
D) Once
E) Sonra

Cevap : C) Eğer

Açıklama: Rudyard Kipling’in önemli ve meşhur şiirinin adı “Eğer”dir.

19- Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmet alanında bir çerçeve seçerken dikkat edilen unsurlar arasında yer almaz?

A) Belirli bir birey veya danışan grubuyla çalışırken, sosyal hizmet uzmanları birkaç uygulama çerçevesini birlikte veya sırayla kullanıyor mu?
B) Seçilen kavramsal çerçeve daha önce hangi çalışmalarda kullanılmış ve sonuçları ne olmuştur?
C) Seçilen kavramsal çerçeve, ne tür danışanlarla, ne tür sorunlarla, hangi uygulama ortamında ve hangi koşullar altında konuyla ilgili yararlı rehberlik sağlaya
D) Sosyal hizmet uzmanları ya çok dar ya da çok soyut olan ve artık hayatın gerçeklerini danışanların deneyimledigi gibi tanımlamayan çerçevelerden kaçınınıyo
E) Çerçeve belirli danışanın veya müracaatçı grubunun benzersizliğini ele almaya izin veriyor mu?

Cevap : B) Seçilen kavramsal çerçeve daha önce hangi çalışmalarda kullanılmış ve sonuçları ne olmuştur?

20- Belirli bir yılda doğmuş ortalama bir kişinin yaşayabileceği yıl sayısına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

A) Yaşam uzamı
B) Yaşam kalitesi
C) Yaşam beklentisi
D) Yaşam farklılığı
E) Yaşam zamanı

Cevap : C) Yaşam beklentisi

Açıklama: Belirli bir yılda doğmuş ortalama bir kişinin yaşayabileceği yıl sayısına “yaşam beklentisi” denir.

21- …..: bu kavrama gücü . bilimden ve felsefeden farklıdır .Akla dayanmaz. Duyguya ,çoşkuya ve sezgiye dayanır.
Sanat bilgi: sanatçı ile onun yöneldiği nesne arasındaki ilgiden doğan bir bildir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirlmelidir?

A) Sosyal bilgi
B) Göreceli bilgi
C) Uyumlu bilgi
D) Estetik bilgi
E) Sanatsal bilgi

Cevap : E) Sanatsal bilgi

Açıklama: Bu cümlede, “kavram” olarak adlandırılan şeyin özellikleri tanımlanmaktadır. Kavram, gücü bilim ve felsefeden farklı olup akla dayanmaz. Bunun yerine duyguya, coşkuya ve sezgiye dayanır. Cümlenin devamında “Sanat bilgi” olarak açıklanan şey ise, sanatçının ve onun yöneldiği nesnenin ilgisinden doğan bir bildiri şeklinde ifade edilir. Bu nedenle doğru cevap “E) Sanatsal bilgi”dir.

22- Genç Yetişkinlik, hiç kuşku yoktur ki yaşamın çok önemli. ……. dönemi arasında köprü görevi oluşturan bir ara dönemdir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Beş
B) Üç
C) Altı
D) iki
E) Dört

Cevap : D) iki

23- Yaşam beklentisi ve kavramları son elli yıldır gündeme gelmeye başlayan ve özelikle son 20 yıla damgasını vuran yaklaşımlarındandır. Hemen hemen her topluma ,kültüre ve ülkelere göre yasam beklentileri farklılaşabilir.
Yukarıdaki cümlede boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirmelidir?

A) yaşam zamanı
B) Yaşam uzam
C) Yaşam süresi
D) yaşam kalitesi
E) yaşam farkı

Cevap : B) Yaşam uzam

Açıklama: Cümlede bahsedilen kavram “yaşam beklentisi”dir, ancak cümlede “yaşam uzamı” olarak yanlış bir ifade kullanılmıştır. Doğru ifade “yaşam beklentisi” olmalıdır.

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 2

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi 2023 Sınav Soruları

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2023 Final Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!