auzefAuzef HaberAuzef Muafiyet

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Muafiyet Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Muafiyet Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

Değerli Öğrenciler,
Bu yıl fakülteye ilk defa kayıt yaptıran öğrenciler için muafiyet başvuru süreci hakkında önemli bilgileri paylaşmak isteriz.

1. Ortak Derslerden Muafiyet Talebi:

Kayıt olduğunuz ilk yarıyılda ve belirtilen tarihler arasında, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I-II, Türk Dili I-II, Yabancı Dil I-II derslerinden muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Diğer derslerden muafiyet başvurusu kabul edilmeyecektir.

2. Mezuniyet Bilgisi Olan Öğrenciler İçin:

Daha önce herhangi bir yükseköğretim programından mezun olan ve YÖKSİS sisteminde mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin muafiyet işlemleri fakülte tarafından yapılacaktır. Ek bir başvuru yapmanıza gerek yoktur.

3. Mezuniyet Bilgisi Olmayan Öğrenciler İçin:

YÖKSİS sisteminde mezuniyet bilgisi bulunmayan öğrencilerin muafiyet işlemleri için http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden başvuru yapmaları ve onaylı transkriptlerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

4. Halihazırda Yükseköğretim Programına Devam Eden Öğrenciler İçin:

Herhangi bir yükseköğretim programına devam eden öğrencilerin muafiyet işlemleri için http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden başvuru yapmaları ve onaylı transkriptlerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

5. Muafiyet Başvuru ve İtiraz Tarihleri:

Muafiyet başvuru işlemleri 18 Eylül 2023 Saat 11:00 – 29 Eylül 2023 Saat 16:00 tarihleri arasında http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden gerçekleştirilecektir. Muafiyet itirazları ise 2 Ekim 2023 saat 11.00’den 6 Ekim 2023 saat 16:00’ya kadar https://auzefcozum.istanbul.edu.tr/login adresinden alınacaktır.

6. Önemli Hatırlatma:

Muafiyet başvurusu bir kez alınacaktır. Bu nedenle, muaf olmak istediğiniz derslere tek seferde başvurmanız gerekmektedir. Muafiyet tarihleri içerisinde başvurularını tamamlamayan veya başvurudaki işlemleri eksik ya da hatalı yapan öğrencilerin muafiyet başvuruları kabul edilmeyecektir.

7. Belgelerin Yüklenmesi:

Kayıt esnasında ve dilekçe ile muafiyet için evrak gönderen öğrencilerin, başvuru tarihleri içerisinde talep edilen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerin sisteme yüklenmemesi durumunda muafiyet işlemi yapılmayacaktır.

8. Onaylı Transkriptlerini Sisteme Yükleme İşlemi Aşağıdaki Linkten Ulaşabilirsiniz

https://cdn.istanbul.edu.tr/FileHandler2.ashx?f=2023-2024-muafiyet-kilavuzu.pdf

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Muafiyet Başvuruları Hakkında Bilgilendirme

AUZEF'te Üstten Ders Alma

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!