auzefCoğrafyaDünya Bölgeleri Avrupa

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -5

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -5

#1. Fransa’nın ürettiği malları ihraç ettiği önemli limanları hangileridir?

Cevap : E) Le Havre, Nantes, Bordeaux ve Marsilya

#2. Avrupa’da ilk hava yolu ulaşımı hangi ülkede başlamıştır?

Cevap : B) Fransa

#3. Avrupa’da, başlıca kaç tip turist ayırt edilmektedir?

Cevap : B) Daha sıcak iklim alanlarındaki çekici kıyılara gidenler

– Daha sıcak iklim alanlarındaki çekici kıyılara gidenler;
– paket tatil satın alanlar;
– sessizlik arayarak kırsal turizmi tercih edenler ve
– tatillerini şehirlerde geçirenler

#4. Fransa’ya gelen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerler nereleridir?

Cevap : C) Fransız Rivierası, Paris, Alpler, Akitanya ve Languedoc-Rousillon

#5. İspanya’nın başlangıçta tam anlamıyla zengin turistlere hitap eden, daha sonra ucuz paket turlara dayalı alt sınıfın kitle turizmine geçişle kalite kaybına uğrayan ünlü sayfiyesi hangisidir?

Cevap : D) Torremolinos

#6. Avrupa’da ilk kara yolları hangi maddelerin taşınmasıyla ortaya çıktı?

Cevap : A) Amber ve kalay

#7. Aşağıdakilerden hangisi Britanya Adaları’nın coğrafi bölgelerinden biri değildir?

Cevap : E) Kara Ormanlar

#8. Doğu Midlands’de hangi ekonomik faaliyetler büyük önem taşır?

Cevap : C) Ayakkabı dahil, giyim eşyası imalatı

#9. Avrupa’da “Karışık Orman Kuşağı” içinde hangi ağaçlar yer alır?

Cevap : C) Yayvan yapraklı ağaçlar, saplı meşe, ıhlamur, kayın,

#10. Avrupa’da “Akdeniz Bitki Kuşağı”içinde yer alan maki bitki toplulukları içinde hangi türler bulunur?

Cevap : A) Mantar Meşesi, Defne, Kocayemiş, Mazı Meşesi gibi bodur ağaçlar ile Laden ve Kekik

#11. İngiltere’nin ekvatora uzaklığına rağmen uygun iklim koşullarına sahip olmasının en önemli nedeni nedir?

Cevap : D) Gulfstream sıcak su akıntısının varlığı.

#12. Dünya turistlerinin en büyük kısmı Avrupa’nın özellikle hangi ülkelerinden çıkmaktadırlar?

Cevap : C) Almanya ve İngiltere

#13. Londra İngiltere’nin hangi alt bölgesi içinde yer almaktadır?

Cevap : C) Güneydoğu

#14. Orta ve Doğu Avrupa’da .......iklim türü görülür. Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

Cevap : B) Karasal

Orta ve Doğu Avrupa’da kara kütlesinin etkisiyle belirginleşen karasal iklim türü görülür. Bu iklim türünde genellikle sert kışlar ve sıcak yazlar yaşanır.

#15. Avrupa’nın kuzeybatısında batı rüzgarları ve Gulf Stream sıcak su akıntısının etkisiyle ........iklimi görülür. Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

Cevap : E) Ilıman Okyanus

#16. Hava yollarının gelişmesinde rol oynayan etkenler nelerdir?

Cevap : D) Havaalanı yapım tekniklerinin gelişmesi

Hava yollarının gelişmesinde rol oynayan etkenler:
-uçak sanayiinin giderek gelişmesi;
-hava yollarındaki faaliyetleri düzenleyen uluslararası anlaşmaların yapılması;
-havaalanı yapım tekniklerinin gelişmesi

#17. Aşağıdakilerden hangisi Fransa’da turizm yatırımlarının toplandığı ana bölgelerden biri değildir?

Cevap : D) Karpatlar

#18. Kuzey bölgesinin alt bölgelerinden Yorkshire ve Humberside’ınönemli sanayi merkezleri hangileridir?

Cevap : C) Leeds, Bradford ve Sheffield

#19. İspanya’da turizmle ilgili gelişmelerin kıyı kesimde toplanması İspanya nüfusunu nasıl etkilemiştir?

Cevap : A) Nüfus iç kesimlerden kıyılara ve adalara göç etmiştir.

#20. Avrupa’da nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu doğu-batı uzanımlı kuşağa ne ad verilir?

Cevap : C) Avrupa Nüfus Ekseni

#21. Avrupa’da görülen en büyük toprak grupları hangileridir?

Cevap : A) Tundralar, Kahverengi Orman Toprakları, Alüvyal Topraklar

#22. Hollanda’da tarım faaliyetlerinin en belirgin üç özelliği nedir?

Cevap : D) 1) Fabrika tarımı, 2) Meyve ve sebzelerin ihracatına yönelik üretim, 3) Seralarda yoğun sebze üretimi

1)“Fabrika tarımı” olarak anılan, küçük çiftliklerde domuz ve kümes hayvancılığında son derece özelleşmiş olması;
2)ihracat için yüksek değerli meyve ve sebze üretiminde uzmanlaşmış olması;
3)salata, biber, domates ve salatalık üretiminde seraların yoğun bir biçimde kullanılmasıdır,

#23. Fransa’da demir yolu inşasının güç ve masraflı olduğu yerler nereleri olmuştur?

Cevap : C) Masif Central’deki derin vadiler ve Fransız Alpleri

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -5

 Avrupa’nın Coğrafi Bölgeleri: Batı Avrupa (Devamı)

1- Fransa kaç fizyografik bölgeye ayrılır?

A) a) Loire Vadisi, b) Massif Central, c) Pireneler
B) a) Akdeniz Kıyıları, b) İç Platolar, c) Rodez Yaylası
C) a) Atlantik Okyanusu Kıyıları, b) Massif Armoricain, c) Lyon Ovası
D) a) Cote d’Azur, b) Jura Dağları, c) Ren Nehri Vadisi
E) a) Hersinyen Avrupa Merkezi Dağlar ve Yaylaları, b) Alpin sistem, c) Kuzey Avrupa Düzlükleri

Cevap : E) a) Hersinyen Avrupa Merkezi Dağlar ve Yaylaları, b) Alpin sistem, c) Kuzey Avrupa Düzlükleri

2- Aşağıdakilerden hangisi Fransa’nın en ünlü turizm merkezidir?

A) Paris
B) Varna
C) Lahey
D) Bükreş
E) Brüksel

Cevap : A) Paris

3- Aşağıdaki şehirlerden hangisi Fransa’da yer almaz?

A) Marsilya
B) Paris
C) Nice
D) Sofya
E) Bordeaux

Cevap : D) Sofya

4- Fransa’nın en fazla nüfusunun yaşadığı ve en gelişmiş şehri hangisidir?

A) Marsilya
B) Lyon
C) Toulouse
D) Nice
E) Paris

Cevap : E) Paris

5- Aşağıdaki tarımsal ürünlerden hangisi Fransa’da üretilmez?

A) zeytin
B) kahve
C) buğday
D) pirinç
E) e- patates

Cevap : B) kahve

6- Fransa’da en çok üretilen tahıl şehri hangisidir?

Cevap : Paris, Marsilya, Bordeaux ve Nice

7- Fransa’nın ürettiği malları ihraç ettiği önemli limanları hangileridir?

A) Calais, Brest, Nice ve Rouen
B) Dunkerque, La Rochelle, Saint-Nazaire ve Marseille
C) Cherbourg, Lorient, Toulon ve Gennevilliers
D) Saint-Malo, Dieppe, Le Havre ve Bayonne
E) Le Havre, Nantes, Bordeaux ve Marsilya

Cevap : E) Le Havre, Nantes, Bordeaux ve Marsilya

8- Fransa’nın başlıca akarsuları hangileridir?

A) Loire, Rhône, Seine ve Garonne
B) Saône, Meuse, Dordogne ve Marne
C) Adour, Lot, Charente ve Allier
D) Isère, Oise, Arve ve Yonne
E) Rhin, Ariège, Vienne ve Tarn

Cevap : A) Loire, Rhône, Seine ve Garonne

9- Aşağıdakilerden hangisi Fransa’da turizm yatırımlarının toplandığı ana bölgelerden biri değildir?

A) Languedoc-Rousillon
B) Korsika
C) Aquitaine (Akitanya)
D) Karpatlar
E) Alpler

Cevap : D) Karpatlar

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!