auzefCoğrafyaDünya Bölgeleri Avrupa

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -6

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -6

#1. Fransa’nın ürettiği malları ihraç ettiği önemli limanları hangileridir?

Cevap : E) Le Havre, Nantes, Bordeaux ve Marsilya

#2. İngiltere’nin ekvatora uzaklığına rağmen uygun iklim koşullarına sahip olmasının en önemli nedeni nedir?

Cevap : D) Gulfstream sıcak su akıntısının varlığı.

#3. Kuzey bölgesinin alt bölgelerinden Yorkshire ve Humberside’ınönemli sanayi merkezleri hangileridir?

Cevap : C) Leeds, Bradford ve Sheffield

#4. Aşağıdaki bölgelerden hangisi Avrupa’nın coğrafi bölgelerinden biri değildir?

Cevap : E) Karpat Yayı

#5. “Karasal İklim” aşağıdaki ülkelerin hangisinde görülür?

Cevap : A) Macaristan

#6. Aşağıdaki ülkelerden hangisi Batı Avrupa coğrafi bölgesi içinde yer almaz?

Cevap : A) Romanya

#7. Almanya’nın başlıca sanayi bölgeleri hangileridir?

Cevap : B) Ruhr, Saar, Saksonya, Hamburg

#8. Avrupa’da “Karışık Orman Kuşağı” içinde hangi ağaçlar yer alır?

Cevap : A) Kuzey Avrupa Konifer Orman Kuşağı ve Karışık Orman Kuşağı

Avrupa’da Karışık Orman Kuşağı, kuzeyde Kuzey Avrupa Konifer Orman Kuşağı ve güneyde Akdeniz Kızılçam Ormanları arasında yer alır. Bu kuşakta, hem iğne yapraklı ağaçlar hem de yayvan yapraklı ağaçlar bulunur.

#9. Aşağıdakilerden hangisi Fransa’da turizm yatırımlarının toplandığı ana bölgelerden biri değildir?

Cevap : D) Karpatlar

#10. Avrupa’da Kuzey Denizi kıyısında uluslararası ticaretin en yoğun olarak yapıldığı yerler nereleridir?

Cevap : A) Hamburg, Hollanda’da Rhein ve İngiltere’de Thames nehirlerinin ağızları

#11. İsveç’te çeşitli sanayi kolları yaygın olmasına rağmen ülkede ilk sanayi faaliyetleri için hangi ham madde kullanıldı?

Cevap : D) Odun

#12. Aşağıdakilerden hangisi Ukrayna’nın kuzeyinde bulunan ve çeşitli imalât türleri ile ünlenen sanayi alanlarından biri değildir?

Cevap : D) Torino

#13. Akdeniz’in alçak kesimlerinde doğal bitki örtüsü içinde kuraklığa dayanıklı hangi türler yer alır?

Cevap : D) zeytin ağaçları, serviler, çalılıklar ve maki çalılıkları

#14. Hollanda’nın Kuzey Denizi kenarında yer alan üç büyük liman şehri hangileridir?

Cevap : B) Amsterdam – Rotterdam – Lahey (Den Haag)

#15. Aşağıdaki ülkelerden hangisi deniz yollarının gelişimi açısından diğerlerine göre daha az gelişmiştir?

Cevap : D) Arnavutluk

#16. Doğu Midlands’de hangi ekonomik faaliyetler büyük önem taşır?

Cevap : C) Ayakkabı dahil, giyim eşyası imalatı

#17. Hollanda’da uluslararası turizmin odak noktalarından birisi olan şehir hangisidir?

Cevap : D) Amsterdam

#18. 13 üncü yüzyılda ticaret faaliyetlerinin canlanması ile Cenovalı tüccarlar hangi kuzey Avrupa limanları ile sıkı ticari ilişkiler kurdular?

Cevap : C) Hollanda ve güney İngiltere’deki limanlar

#19. İsviçre’de sanayi faaliyetlerinin temelini ........ ve ...... oluşturmuştur. Yukarıdaki boşluğa en uygun seçenek aşağıdakilerden hangisinde verilmiştir?

Cevap : C) hidroelektrik enerjisi ve usta işçilik

#20. Aşağıdakilerden hangisi Britanya Adaları’nın coğrafi bölgelerinden biri değildir?

Cevap : E) Kara Ormanlar

#21. Londra İngiltere’nin hangi alt bölgesi içinde yer almaktadır?

Cevap : C) Güneydoğu

#22. Avrupa’nın güney kıyıları boyunca kışların yağışlı ve yazların kurak geçmesi nedeniyle kuraklığa dayanıklı ..........bitkiler çoğunluktadır. Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

Cevap : E) Kserofil Bitkiler

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -6

 Avrupa’nın Coğrafi Bölgeleri: İngiliz Adaları

1- İngiltere kaç coğrafi bölgeye ayrılır?

A) Doğu, Batı, Güney, Kuzey
B) İngiliz Rivierası, İngiliz Midlands, İngiliz Adaları, İngiliz Tepeleri
C) Kent, Yorkshire, Cornwall, Lancashire
D) Thames Vadisi, Lake District, Cotswolds, Pennines
E) Güney, Midlands, kuzey İngiltere

Cevap : E) Güney, Midlands, kuzey İngiltere

2- Aşağıdakilerden hangisi Britanya Adaları’nın coğrafi bölgelerinden biri değildir?

A) İngiltere
B) Galler
C) İskoçya
D) Kuzey İrlanda.
E) Kara Ormanlar

Cevap : E) Kara Ormanlar

3- İngiltere’nin turizm ve rekreasyon kolaylıkları ile ünlü şehri hangisidir?

A) Londra
B) Manchester
C) Edinburgh
D) Liverpool
E) Oxford

Cevap : A) Londra

4- Doğu Midlands’de hangi ekonomik faaliyetler büyük önem taşır?

A) Otomotiv endüstrisi
B) Tekstil üretimi
C) Ayakkabı dahil, giyim eşyası imalatı
D) Cam sanayi
E) Metalurji ve madencilik

Cevap : C) Ayakkabı dahil, giyim eşyası imalatı

5- Kuzey İngiltere hangi alt bölgelere ayrılır?

A) Kuzeybatı, Yorkshire ve Humberside, Kuzey
B) Northumberland, Lancashire, Greater Manchester
C) Cumbria, Durham, North Yorkshire
D) Merseyside, Cheshire, West Yorkshire
E) Isle of Man, Shropshire, Lincolnshire

Cevap : A) Kuzeybatı, Yorkshire ve Humberside, Kuzey

6- Kuzey bölgesinin alt bölgelerinden Yorkshire ve Humberside’ınönemli sanayi merkezleri hangileridir?

A) Hull, York, Huddersfield
B) Manchester, Liverpool, Preston
C) Leeds, Bradford ve Sheffield
D) Nottingham, Derby, Leicester
E) Newcastle, Sunderland, Gateshead

Cevap : C) Leeds, Bradford ve Sheffield

7- İngiltere’nin Kuzeybatı alt bölgesinin iki büyük metropoliten alanı ……..ve ……….’dır.
Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçenekleri işaretleyiniz.

A) Leeds ve Sheffield
B) Newcastle ve Hull
C) Bristol ve Birmingham
D) Liverpool ve Manchester

Cevap : D) Liverpool ve Manchester

8- Londra İngiltere’nin hangi alt bölgesi içinde yer almaktadır?

A) Doğu Midlands
B) Kuzeybatı
C) Güneydoğu
D) Güneybatı
E) Batı Midlands

Cevap : C) Güneydoğu

9- İngiltere’nin orta kesimini oluşturan Midlands bölgesi hangi iki alt bölgeye ayrılmaktadır?

A) Güney Midlands ve Kuzey Midlands
B) İç Midlands ve Sahil Midlands
C) Orta Midlands ve Üst Midlands
D) Yaylalar Midlands ve Ovalar Midlands
E) Doğu Midlands ve Batı Midlands

Cevap : E) Doğu Midlands ve Batı Midlands

10- İngiltere’nin ekvatora uzaklığına rağmen uygun iklim koşullarına sahip olmasının en önemli nedeni nedir?

A) Atlas Dağları’nın koruyucu etkisi
B) Batı rüzgarlarının etkisi
C) Kuzey Denizi’nin yakınlığı
D) Gulfstream sıcak su akıntısının varlığı.
E) Kıyıya yakınlık ve deniz akıntıları etkisi

Cevap : D) Gulfstream sıcak su akıntısının varlığı.

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!