auzefCoğrafyaDünya Bölgeleri Avrupa

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -8

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -8

#1. Danimarka tarımı oldukça özelleşmiştir. Özellikle hayvancılığın gelişmesi desteklenmiştir. Hayvancılık faaliyetleri içinde ise ..........öne çıkmaktadır. Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

Cevap : A) mandıracılık

#2. Avrupa’da arpa üretiminde önde gelen ülkeler hangileridir?

Cevap : B) Almanya, Fransa, Ukrayna ve İngiltere

#3. Aşağıdakilerden hangisi Fransa’nın en ünlü turizm merkezidir?

Cevap : A) Paris

#4. Avrupa’da en çok arpa üreten ülke hangisidir?

Cevap : D) Almanya

#5. İsveç’in ihraç ürünleri nelerdir?

Cevap : E) Otomobil (Volvo ve Saab), sanayi makineleri (robotlar dahil), telefon cihazları, tıbbi cihazlar, elektrikli iletişim cihazları.

#6. Aşağıdaki doğal etkenlerin hangisi Avrupa’da dağınık kırsal yerleşmelerin ortaya çıkmasında etkili olmamıştır?

Cevap : D) Sıcaklık değerleri

#7. Aşağıdaki şıkların hangisinde Avrupa’da ticari hayvancılık türünün yapıldığı bölgeler nereleridir?

Cevap : A) Merkezi, Batı ve Kuzey Avrupa

#8. Avrupa’da toplu kırsal yerleşmeler daha çok nerelerde gelişmişlerdir?

Cevap : D) Ovalar

#9. Finlandiya’nın en fazla nüfusa sahip bölgesi .......... ve çevresidir. Yukarıdaki boşluğa uygun olan seçeneği işaretleyiniz.

Cevap : C) Helsinki

#10. Po Ovası’nın en önemli endüstri şehirleri hangileridir?

Cevap : E) Milano, Torino ve Cenova

#11. Almanya’nın sanayi bölgeleri hangileridir?

Cevap : D) Ruhr, Saar, Saksonya, Berlin

#12. Demir sabanın kullanılmaya başlaması ile tarımda yaşanan iyileştirmeler neler olmuştur?

Cevap : A) İş gücünden tasarruf, tarla drenajındaki iyileştirmeler, üretimin artmas ve yeni alanların tarıma açılması

#13. Belçika’nın kömürü kullanan ağır demir sanayi faaliyetlerinin yoğun olduğu eski sanayi bölgesi hangi şehirleri içine alır?

Cevap : B) Charleroi-Namur-Liège

#14. Almanya hangi hayvansal ürünlerin üretiminde Avrupa’da (Rusya dışında) başta gelmektedir?

Cevap : A) Domuz eti, sığır eti, süt ve tereyağı.

#15. İtalya’da otomobil üretiminin en çok yapıldığı şehir hangisidir?

Cevap : C) Torino

#16. Aşağıdakiler’den hangisi Kuzey Avrupa’nın oldukça zorlu çevresel koşulları arasında yer almaz?

Cevap : D) Tropikal iklim

#17. Dünyada mevcut 1.4 milyar dolayındaki büyükbaş hayvanın yüzde ......... Avrupa’da yetiştirilmektedir?

Cevap : A) yüzde 12,5

#18. Avrupa’da patates üretiminde başta gelen ülkeler hangileridir?

Cevap : D) Rusya, Ukrayna, Almanya, Hollanda

Avrupa’da patates üretiminde başta gelen ülkeler: Rusya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Fransa ve İngiltere.

#19. Kuzey Avrupa’da on üçüncü yüzyılda hangi tarım sistemi ürün artışı sağladığı için benimsendi?

Cevap : D) Üçlü tarla rotasyon sistemi

#20. Avrupa dünya buğday üretiminde önemli bir bölgedir. Avrupa’da en çok buğday üreten ülke aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B) Fransa

#21. Almanya’daki en yüksek dağ hangisidir?

Cevap : A) Zugspitze

Zugspitze (2200 m)

#22. Almanya’nın en çok turist gönderdiği ülkeler hangileridir?

Cevap : E) İspanya, İtalya, Fransa, Türkiye ve Yunanistan

#23. Norveç’in çeşitli doğal kaynakları arasında neler yer alır?

Cevap : E) Su gücü, ormanlar, mineraller, çeşitli balık türleri ve muhteşem manzaralar

#24. Avrupa’da tarım devriminin yaşanmasına neden olan en önemli üç unsur nedir?

Cevap : C) Demir Saban

En önemli üç unsur: demir saban, at, ürün rotasyonu

#25. Fransa’nın en fazla nüfusunun yaşadığı ve en gelişmiş şehri hangisidir?

Cevap : E) Paris

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Dünya Bölgeleri: Avrupa Final Deneme Sınavı -8

 Avrupa’nın Coğrafi Bölgeleri: Akdeniz Avrupası

1- Akdeniz Avrupasının en büyük ovası hangisidir?

A) Po Ovası
B) Rhône Ovası
C) Guadalquivir Ovası
D) Ebro Ovası
E) Tuna Ovası

Cevap : A) Po Ovası

2- Po Ovası’nın en önemli endüstri şehirleri hangileridir?

A) Venedik, Floransa, Napoli
B) Bologna, Rimini, Trieste
C) Verona, Padova, Parma
D) Brescia, Bergamo, Mantova
E) Milano, Torino ve Cenova

Cevap : E) Milano, Torino ve Cenova

3- İtalya’nın en büyük şehri olmanın yanında en önemli endüstri ve finans merkezi olan şehri hangisidir?

A) Roma
B) Milano
C) Napoli
D) Floransa
E) Venedik

Cevap : B) Milano

4- İtalya’da otomobil üretiminin en çok yapıldığı şehir hangisidir?

A) Milano
B) Bologna
C) Torino
D) Modena
E) Napoli

Cevap : C) Torino

5- İtalya’nın Akdeniz kıyısındaki çelik ve gemi yapım endüstrisine sahip en önemli limanı hangisidir?

A) Napoli
B) Palermo
C) Livorno
D) Messina
E) Cenova

Cevap : E) Cenova

6- İtalya’ya gelen turistlerin büyük bölümü hangi ülkelerden gelmektedirler?

A) İngiltere, Rusya, İspanya, Hollanda
B) ABD, İngiltere, Kanada, İspanya
C) Japonya, İngiltere, Kanada, Fransa
D) İsviçre, Almanya, Fransa ve Avusturya

Cevap : D) İsviçre, Almanya, Fransa ve Avusturya

7- İtalya’nın önemli turistik merkezleri nereleridir?

Cevap : Roma, Floransa ve Venedik gibi tarihi merkezler; Napoli yakınındaki Pompeii ve VezüvYanardağı’dır,

8- İspanya’nın üç büyük şehri hangileridir?

A) Madrid, Barselona ve Valensiya
B) Madrid, Barcelona ve Sevilla
C) Barcelona, Valencia ve Zaragoza
D) Madrid, Barcelona ve Málaga
E) Barcelona, Bilbao ve Valencia

Cevap : A) Madrid, Barselona ve Valensiya

9- İspanya’nın çeşitli endüstri faaliyetlerinin yer aldığı endüstri bölgesi olması yanında en önemli limanı da olan şehir hangisidir?

A) Madrid
B) Valencia
C) Barselona
D) Sevilla
E) Bilbao

Cevap : C) Barselona

10- İspanya’nın önemli endüstri şehri Barselona’da hangi endüstri kolları gelişmiştir?

A) Makine üretimi, gemi yapımı, elektronik
B) Gıda işleme, enerji üretimi, inşaat
C) Metalurji, kimyasal üretim, sağlık teknolojileri
D) Mobilya üretimi, hava taşıtları, enerji üretimi
E) Tekstil, otomobil üretimi ve ileri teknoloji.

Cevap : E) Tekstil, otomobil üretimi ve ileri teknoloji.

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Dünya Bölgeleri: Avrupa

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!