auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2022-2023 Vize Soruları

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2022-2023 Vize Soruları
1. …… bireysel yaşam öykülerinden ve insanların yaşamış oldukları durumları ifade etmek ve anlam ve amaç yaratmak için referans gösterdikleri toplulukların veya kültürlerin hikayelerinden (masallar filmler biyografiler romanlar gibi) ilham almaktadır bu yaklaşım dilin gücünü kabul ederdüşünce örüntülerimiz toplumumuzda gömülüdür ve kendi hakkımızda düşünme biçimlerimize şekil verir gerçekliğimizi inşa eder ve bireysel ve ailesel sorunlarımızı tanımlar özel soru sorma teknikeri kullanarak aile üyelerinin kendilerini düşünme biçimlerini tanımlamaları ve yeni davranışörüntülerine neden olacak alternatif hikayeler oluşturmaları sağlanır.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Öyküsel yaklaşım

2. Psikodinamik uygulamalar diğer sosyal hizmet uygulamalarına kıyasla bireyin …. Dünyasında neler olduğuna daha fazla odaklanır bu yaklaşım psikoanalitik kuram ve psikoanalizden ortaya çıkan bir yaklaşımdır ve 1920 ile 1970 yılları arasında Amerika Birleşik Devletlerindeki sosyal hizmet uygulamalarını güçlü birşekilde etkilemiştir.
Yukarıda verilen cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : İç

3. Bir bireyin ya da ailenin işlevselliği ani ve dramatik bir şekilde yaşanan kişisel kayıptan ya da trajediden etkilendiğinde akla ilk gelecek model aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Krize müdahale modeli

4. …… aile terapisi, sosyal öğrenme yaklaşımına benzemektedir fakat ayrıca aile sorunlarının sosyal bağlamını ve sorunlu davranışların hizmet ettiği işlenerek incelenmektedir. Sorunlu davranışlar, aile üyelerinin bağımlılık, özgürlük-kontrol ve yakınlık-uzaklık sorunlarıyla başa çıkmak için gösterilmiş başarısız çabalar olarak görülür.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Fonksiyonel

5. Bireylere çiftlere aile ve kurumlara yeni davranışlar öğreterek ve davranışın sorun çıkaran yollarını elimine ederek yardımcı olmak ve bu sayede sosyal işlevselliklerini geliştirmek amaçlıbir bilgi birikimi ortaya koyan kuram temeli aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Davranışsal

6. İnsanın Anlam Arayışı adlı kitabın yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Victor Frankl

7. Yaşamak acı çekmektir yaşam sürdürmek çekilen bu acıda bir anlam bulmaktır cümleleriyle yaşama anlam katmanın önemini vurgulayan Victor e. Frankl Mart 1905 ‘te Avusturya’da doğmuşnörolog ve psikiyatrdır. Auschwitz’de dört ayrı toplama kampında geçirdiği yıllar boyunca deneyimlerinden yararlanarak geliştirdiği …. Yöntemiyle, Varoluşsal Psikiyatrinin önemli temsilcilerinden biri olmuştur.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Logoterapi

8. Varoluş ve Psikiyatrik kitabının yazarı olan ünlü psikoloji profesörü, terapist ve yazar aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Engin Gençtan

9. “ ……. dönemi doğum öncesinden başlayıp ergenliğe kadar ulaşan gelişim dönemlerinin etkileşimli kümülatif etkisi ile birlikte ergenliğin tüm sorgulamalarının ardından yeni bir sektöremerhaba yeni bir döneme hoş geldin dönemidir.”
Yukarıda cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Genç yetişkinlik

10. Frank günümüzde hâkim olan …… kaynaklı anlamsızlık duygusunun nedeni için: “Anlamsızlık duygusunun nedenine gelince aşırı basitleştirme olsa da insanların yaşamlarınısağlayacak çokşeyin bulunmasına karşı uğruna yaşayacakları birşeyin olmadığınısöylenebilir.” demişti.
Yukarıdaki cümledeki boşluk aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Haz

11. Felsefe Yunancada philosophia, bilgelik sevgisi veya hikmet arayış varlık bilgi gerçek adalet güzellik doğruluk akıl ve dil gibi konularla yana yana getirilmiş ve bu içerikte tanımlanmıştır. Ayrıca felsefe “düşünce sanatı” olarak da ifade edilmiş ve bu süreçte felsefe ileuğraşanlara da başlangıçta …… adı verilmiştir.
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Filozof

12. “Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar. Ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir.”
Yukarıdaki cümle aşağıdakilerden hangisine aittir?

Cevap : Tolstoy

13. Kuşkusuz ki ergenlikte yetişkinliğe geçiş, insan yaşamında ….. dönemdir.
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : İkinci

14. ……. aile terapisti yaklaşımı aile kurallarına (aile üyelerinin nasıl düşündükleri ve davrandıklarına dair açıkça konuşulmayan aile inançları gibi) ve aile içindeki gücün dağılımınakullanımına öncelik verir.
Yukarıdaki cümlede boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Stratejik

15. Bilişsel yeniden yapılandırma mantıksal analiz rol modelleme davranışsal prova paradoksal öğretim duyarsızlaştırma örtülü sönümleme bilişsel canlandırma aşağıdaki kurumsal modelin teknikleri arasındadır?

Cevap : Bilişsel davranışçı

16. Varoluşçu felsefelerde görülen kavramların çoğu öncül olarak Kierkegaard’da görülür. Aşağıdakilerden hangisi onlardan biri değildir?

Cevap : İntihar

17. İnsan yaşamının yeni roller yeni hisler ve sorumluluklarla ifade edilen dönemi aşağıdakilerden hangisi ile adlandırılır?

Cevap : İnsan yaşamının ikinci sektörü

18. Sosyal hizmetin mesleki anlamda çevre içinde bireye odaklanması ve her iki boyutta da eşit düzeyde önem vermesinde yaşanan zorluklara bağlı olarak sosyal çalışmacılar ya klinik ya da sosyal değişim odaklı bir mesleki yönelimi seçme eğilimine sahiplerdir. …… bu gerilime vurgu yaparak uygulayıcıların öncelikle danışanın sosyal çevresine odaklanmaları gerektiğini savunur.
Yukarıda verilen boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Yapısal yaklaşım

19. “Yola çıkmak kaygıyı çoğaltmaktadır; yola çıkmamaksa kendini kaybetmektir. Ve en üst anlamıyla yola çıkmak kendi beliğinin farkına varmaktır.” cümlesi aşağıdaki felsefecilerden hangisine aittir?

Cevap : Keirkegaard

20. “İnsan davranışı ve sosyal çevre dersi aslında iki temel gerçeği bize harlatmaktadır bunlardaniki yaşam birbirini takip eden silsilede gelişim ve değişimle birlikte bir …..”
Yukarıdaki cümledeki boşluğa aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : bütündür

21. Aile heykeli, rol canlandırma, ev ödevleri gibi teknikler aşağıdaki hangi terapi modeline işlevseldir?

Cevap : Aile terapi

22. Var olanların varlığı kaynağı anlamı ve nedeni üzerine düşünme ve bilginin bilimsel olarak araştırılması olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : Felsefe

23. …. Yaklaşımı olarak isimlendirilen model davranış terapisi ve davranış değişikliği uygulamalarının kavramlarını ve tekniklerini kullanır ailede yaşanan çatışmaların ve sorunların aileüyelerinin iletişim ilişki ve uyuşmazlık çözümü gibi temel becerileri henüz öğrenmediklerinde ve uygun davranışın aile sistemi içerisinde pekiştirilmediğinde kaynaklandığını varsayar bu yüzden uygulayıcı özellikle öğretme becerilerine odaklanır.
Yukarıdaki cümledeki boşluğu aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : Sosyal Öğrenme

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-2 2022-2023 Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!