auzefSosyal HizmetSosyal Hizmet Etiği

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -2

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -2

#1. Aşağıdakilerden hangisi iş ahlakına aykırı genel tutumlarda yasalarda bir yaptırımı olmayan davranışlar arasındadır?

#2. İş ahlakı aşağıdakilerden hangi kavramı barındırmaz?

#3. Aşağıdakilerden hangisi "çalışanların işletmelerine karşı iş ahlakına aykırı tutumları"ndan biri değildir?

#4. Avrupa'nın iş ahlakı alanındaki ilk profesörlüğü (kürsüsü) nerede kurulmuştur?

#5. Durkheim tarafından 1900 yılında kaleme alınan "Meslek Ahlakı” adlı çalışma kaç yılında yayınlanmıştır?


#6. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gereken önlemleri almamak “.............” karşı iş ahlakına aykırı tutumları arasında yer almaktadır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#7. Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün 2002 yılındaki raporunda Türkiye rüşvet ve yolsuzluk sıralamasında 102 ülke arasında kaçıncı sırada yer almaktadır?

#8. Günümüzde yasalarda yaptırımı olan taciz boyutu aşağıdakilerden hangisidir?

#9. "Ahlaki Duyguların Teorisi" adlı eserinde ahlak biliminin ilkelerini ortaya koymaya çalışan aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Günümüz toplumlarında ve iş dünyasında ister özel sektörde, ister kamu sektöründe olsun iş ahlâkına uygun davranış ve tutumlar sergilemek önemsenir hale gelmiştir, bunun nedeni aşağıdakilerden hangisidir?


#11. İsviçre’de Sankt Gallen Üniversitesi'nde iş ahlaki araştırma departmanı kaç yılında kurulmuştur?

#12. "Bir grup çalışanın birlikte hareket ederek, bir kişiyi ya da başka bir grubu dışlamaya çalışması, çalışanların işyerlerinde birbirlerine karşı haksız davranışlar sergilemesi" aşağıdakilerden hangi aykırı davranışı anlatır?

#13. İş ahlakına aykırı uygulamalardan biri olan “Çalışma çağında olmayan çocukların çalıştırılması”, aşağıdaki başlıklardan hangisinin altında yer alır?

#14. insanların sadece kendi mutluluklarının peşinde koşmalarının ahlâki bir davranış olamayacağını, toplumdaki sorunlara karşı da ilgili ve duyarlı olmaları gerektiğini savunan ahlak türü aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi işletmede iş ahlakına yönelik çalışanın etik dışı davranış sergilerse işletmenin yapması gerekenler arasında değildir?


#16. "Temel olarak toplum yararı gözetilerek hareket edilir. Arkadaşların ve meslektaşların saygısı önem taşır." Yukarıda verilen bilgi Kohlberg'in ahlak basamakları ile ilgili yapmış olduğu basamaktandır?

#17. İş ahlâkının oluşturulması için en başta “............” ve terbiyenin ve aynı zamanda okullarda verilen eğitimin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#18. 1960’lı yıllardan itibaren de, artan iş ahlâkına aykırı uygulamalar ve suistimaller sonucunda işletmeler “............” üzerinde durma gereğini hissetmişlerdir. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#19. Kamu ihalelerinde kayırmacılık ve içeriden bilgi alınması, “...............” karşı iş ahlâkına aykırı tutumları arasında yer almaktadır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#20. "..........., tüm toplumu ayakta tutan temel değerler sistemidir." Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.


#21. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye Bilimler Akademisi'nin çalışmalarının bilim ahlakı konusunda odaklandığı temel ilkeler arasından değildir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Sosyal Hizmetler
auzef sosyal hizmet etiği , İş Ahlakı Problemleri: İş Ahlâkına Aykırı Tutum Ve Davranışlar  İş Ahlakının Kurumsallaştırılması
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!