auzefSosyal HizmetSosyal Hizmet Etiği

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -1

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -1

#1. “...........” arasında görülen önemli iş ahlâkı zafiyetlerinden bir tanesi, çalışma arkadaşının başarısını kendisine mal etme çabasıdır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#2. Aşağıdakilerden hangisi tüketici haklarının korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için kurulmuş olan bir sivil toplum örgütüdür?

#3. Toplumsal Saydamlık Hareketi Derneği kaç yılında kurulmuştur?

#4. Aşağıdakilerden hangisi ahlak ve bireysel başarı arasındaki ilişki olamaz?

#5. Ticari sırlar, “............” korumakla mükellef oldukları bir başka vecibeleridir. Bu konuya aykırı davranışlar, bilgilerin izinsiz kullanımı ne yasalara ne de ahlâk kodlarına uygundur. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.


#6. Çalışmanın tezatı aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi hissedarlara karşı tutum ve davranışları arasında olan iş ahlakı ilkelerinden biri değildir?

#8. Özürlülerin ve eski hükümlülerin işletmelerde kendilerine istihdam olanakları bulamamaları da iş ahlâkı açısından değerlendirilmelidir. Bu nedenle “.........” ile ülkemizde işletmelere belli oranlarda özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu getirilmiştir. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#9. Aşağıdakilerden hangisi iş ahlâkı problemlerinin kaynakları arasından değildir?

#10. Ücret verilmeden çalışanlara fazla mesai yaptırılması ve ücretlerin zamanında ödenmemesi “...............” karşı iş ahlakına aykırı tutumları arasında yer almaktadır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.


#11. Genelde iş ahlâkının oluşumunda uygun tutum ve davranışların kaynakları arasında en önemli ve ilk kurum aşağıdakilerden hangisidir?

#12. "Bütün ekonomik faaliyetlerde dürüstlük, güven, saygı ve hakça davranmayı ilke edinmek ve çevreyle temas halinde bulunurken  aynı çevreyi paylaşan topluma destek olmaktır." Yukarıda verilen ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Aşağıdakilerden hangisi Muhasebecilik meslek ahlakı kurallarının yazılı olmasını gerektiren başlıca nedenler arasından değildir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi "Geleneksellik öncesi ahlâkta" gelişen bir durumdur?

#15. “İyi çocuk” olmaya yönelik"-"Otoriteye yönelik" Yukarıda verilenler Kohlberg'in hangi düzeyinde gelişir?


#16. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de 1920-1950 yılları arasında iş ahlakı ile ilgili gelişmelerde yavaş ilerlemesine neden olan olaylardan biri değildir?

#17. “Hileli mal ve hizmet üretilmesi”, aşağıdaki iş ahlakına aykırı uygulamalardan hangisinin altında yer alır?

#18. McNamara (1998), Thompson ve çalışma arkadaşları (1992) yaptıkları araştırmalarda iş ahlakı ile ilgili bazı ".........." ortaya koymuşlardır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#19. Aşağıdakilerden hangisi “işletmelerin çalışanlarına karşı iş ahlakına aykırı tutumları ” nın arasındandır?

#20. Meslek ahlâkı başlığı altında yer alan “Pazarlama Ahlâkı” kitabı kime aittir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Auzef Sosyal Hizmetler
auzef sosyal hizmet etiği , İş Ahlakı Problemleri: İş Ahlâkına Aykırı Tutum Ve Davranışlar  İş Ahlakının Kurumsallaştırılması
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!