auzefSosyal HizmetSosyal Hizmet Etiği

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -3

Sosyal Hizmet Etiği Vize Deneme -3

Etik

#1. Daha ziyade yöneticiler tarafından kadın çalışanların cinselliğinden yararlanma amacıyla onlara yönelik olarak gerçekleştirilen iş ahlakı bakımından da önemli bir sorun olan durum aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi ahlakın neden gerekli olduğunu ortaya koyan açık nedenler arasından değildir?

#3. İş ahlakına aykırı uygulamalardan biri olan "hatanın başkasına yüklenilmesi" aşağıdaki başlıklardan hangisinin altında yer alır? 

#4. Aşağıdakilerden hangisi iş ahlakına aykırı genel tutumlarda yasalarda da bir yaptırımı olan davranışlar arasındadır?

#5. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'de 1990'lı yıllarda hükümet programlarında öncelikli hedefler arasından değildir?


#6. Sanayi öncesi geleneksel toplumlarda insana daha çok ne gözüyle bakılmıştır?

#7.   I. Yanıltıcı ambalajların kullanılması II. Satış sonrasında, garanti ve hizmetlerin aksatılması III. Aldatıcı reklamlara başvurulması IV. Mesai arkadaşlarının dışlanılması Yukarıda verilenlerden hangileri “işletmelerin müşterilerine ve tedarikçilerine karşı iş ahlakına aykırı tutumları” ndan biri değildir?

#8. Her işletmenin kendine özgü bir “...........” vardır ve bu, her işletmenin daha önceden tespit ettiği o işletmeye özgü “iş ahlâkı ilkeleri”ni de bünyesinde barındırmaktadır. Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

#9. Colero (1998) bireysel ahlak ile ilgili bazı ilkeler ifade etmiştir, aşağıdakilerden hangisi bu ilkelerden değildir?

#10. İşletmede üst yönetim tarafından iş ahlâkı konusundaki çalışmaları izlemek üzere ne oluşturulmalıdır?


#11. Türkiye'de 1920-1950 yılları arasında iş ahlakı konusunda yazılan eserler daha çok hangi konulara ağırlık verilmiştir?

#12. "Business ethics" anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Aşağıdaki faktörlerden hangisi günümüzde bir toplumda kısa vadede iş ahlakı düzeyinin yükseltilmesinde bir araç olarak kullanılabilmektedir?

#14. Laik ahlâk, aynı zamanda ne olarak adlandırılır?

#15. "58. Hükümet döneminde ".............." ile ilgili teklif, Aralık 2002'de TBMM Başkanlığı'na sunulmuştur." Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.


#16. Aşağıdakilerden hangisi diğerlerine göre farklı bir iş ahlakına aykırı bir tutumu içerir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi “işletmelerin çalışanlarına karşı iş ahlakına aykırı tutumları”ndan biri değildir?

#18. "Hayat pahalılığının yüzde ellisi esnaf tarafından meydana getirilmektedir. Türk esnafının ticari ahlakı tam olarak olgunlaşmamıştır" diye söyleyen bundan kırk yıl önce Türkiye'yi ziyaret eden ve tespitini yapan ekonomist kimdir?

#19. ABD’de iş ahlakının tarihsel gelişimi incelediğinde iş ahlâkına olan ilginin giderek arttığı ve kurumsallaşmanın yaşandığı bir dönem olarak karşımıza çıkan dönem aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin çevreye karşı sorumlulukları arasında yer almaz?


#21. "Max Weber'in 1919 yılında yayınlanan "................." adlı eserinde de ifade edildiği gibi bu dönemde işe ilişkin ahlaki sorunlar daha çok dinsel açıdan ele alınmıştır." Yukarıdaki boşluğu tamamlayınız.

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Etik

Auzef Sosyal Hizmetler
auzef sosyal hizmet etiği , İş Ahlakı Problemleri: İş Ahlâkına Aykırı Tutum Ve Davranışlar  İş Ahlakının Kurumsallaştırılması, Etik
Telegram Sosyal Hizmetler sosyal hizmetler facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!