auzefsosyolojiToplumsal Cinsiyet Tartışmaları

Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları Ünite 2

Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları Ünite 2

Toplumsal Cinsiyet Ve Siyaset

#1. 1789’da Fransız meclisince kabul edilen İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’ni kadın haklarını ele almadığı için eleştiren ve yanıt olarak Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi’ni kaleme alan Fransız kadın hakları savunucusu hangisidir?

#2. Türkiye’de siyasal haklar mücadelesinin öncülüğünü yapan Türk Kadınlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alan ve onun 1927’ye kadar başkanlığını yürüten feminist yazar hangisidir?

#3. 1904’de Berlin’de bir araya gelen birkaç ülkeden ulusal kadın derneklerinin oluşturduğu, uluslararası alanda kadınların seçme ve seçilme hakkı için mücadele eden ve 12. kongresini 1935’te İstanbul’da düzenleyen örgüt hangisidir?

#4. İngiltere’de, kadınların oy hakkı mücadelesinin daha radikal yöntemlerle devam etmesini savunan ve bu amaçla 1903’te Kadınların Sosyal ve Politik Birliği’ni kuran feministler hangi isimle anılır?

#5. 1960’larda ortaya çıkan, kamusal alanda kadın-erkek eşitliğinin ötesine geçip özel alanda, ailede, cinsellikte kadınların özgürleşmesini savunan feminist hareketin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları Ünite -2

Toplumsal Cinsiyet Tartışmaları Ünite -2

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anahtar Kavramlar

Toplumsal Cinsiyet

Siyaset

Sufraj Hareketi / Sufrajist Hareket

Türk Kadınlar Birliği

Dalga Feminizm,

Dalga Feminizm

Cinsiyet Kotası,

“Kişisel olan politiktir”

Bölüm Soruları

1) 1789’da Fransız meclisince kabul edilen İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirgesi’ni kadın haklarını ele almadığı için eleştiren ve yanıt olarak Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi’ni kaleme alan Fransız kadın hakları savunucusu hangisidir?

a) Simone de Beauvoir
b) Mary Wollstonecraft
c) Olympe de Gouges
d) Pauline Léon

Cevap : c) Olympe de Gouges

2) Türkiye’de siyasal haklar mücadelesinin öncülüğünü yapan Türk Kadınlar Birliği’nin kurucuları arasında yer alan ve onun 1927’ye kadar başkanlığını yürüten feminist yazar hangisidir?

a) Halide Edip Adıvar
b) Nezihe Muhittin
c) Suat Derviş
d) Afet İnan

Cevap : b) Nezihe Muhittin

3) İngiltere’de, kadınların oy hakkı mücadelesinin daha radikal yöntemlerle devam etmesini savunan ve bu amaçla 1903’te Kadınların Sosyal ve Politik Birliği’ni kuran feministler hangi isimle anılır?

a) Sufrajistler
b) Sufrajetler
c) Ilımlı feministler
d) Sessiz Nöbetçiler

Cevap : b) Sufrajetler

4) 1904’de Berlin’de bir araya gelen birkaç ülkeden ulusal kadın derneklerinin oluşturduğu, uluslararası alanda kadınların seçme ve seçilme hakkı için mücadele eden ve 12. kongresini 1935’te İstanbul’da düzenleyen örgüt hangisidir?

a) Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Uluslararası Birliği
b) Kadınlar Halk Fırkası
c) Ulusal Kadın Partisi
d) Barış ve Özgürlük için Kadınların Uluslararası Ligi

Cevap : a) Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı Uluslararası Birliği

5) 1960’larda ortaya çıkan, kamusal alanda kadın-erkek eşitliğinin ötesine geçip özel alanda, ailede, cinsellikte kadınların özgürleşmesini savunan feminist hareketin genel adı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Birinci dalga feminizm
b) Sosyalist feminizm
c) İkinci dalga feminizm
d) Üçüncü dalga feminizm

Cevap : c) İkinci dalga feminizm

Toplumsal Cinsiyet Ve Siyaset

Auzef Sosyoloji Lisans Telegram Sosyoloji
sosyoloji facebook grubu

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!