auzefİşletmeİşletme Finansına Giriş

İşletme Finansına Giriş Vize Deneme Sınavı

İşletme Finansına Giriş Vize Deneme Sınavı

#1. BC işletmesinin ürün birim değişken gideri 1.500 TL; ürün birim satış fiyatı da 3.000 TL’dir. ABC işletmesi başabaş noktasına 5.000 adetlik üretim ile ulaşıyorsa işletmenin toplam sabit maliyetleri ".........." olmaktadır. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#2. ".........." faaliyet karındaki yüzdesel değişimin satışlardaki yüzdesel değişime olan oranını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Bir işletmede gereksinim duyulan fonların en uygun koşullarda elde edilmesini ve elde edilen bu fonların en etkin kullanımını sağlayan departman ".........." dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

#4. Bir işletmede yatırım ve finansman kararlarından sorumlu olan kişi, ..........dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

#5. ".........." bilançoda yer alan pasif (kaynak) tanımını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


#6. ".........." bilançoda yer alan dönen (cari) varlık tanımını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Bir yıldan daha kısa vadeli fon arz ve talebinin karşılaştığı piyasa ".........."dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

#8. ".........." bilançoda yer alan dönen (cari) varlıklar içerisinde yer almaz. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#9. ".........." finansal muhasebenin işlediği ve biriktirdiği bilgilerin özetlendiği tablolar olarak adlandırılır. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

B) Finansal tablo

#10. ".........." bir işletmenin mali tablolarda bulunan bir kaleminin toplam veya grup içindeki oransal büyüklüğünün irdelenmesini ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


#11. ".........." finansal tabloların analizlerinde kullanılan yöntemler biri değildir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#12. ".........." gelir tablosunun tanımını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Bir işletmenin satış gelirlerinin toplam maliyetleri karşıladığı noktadaki üretim miktarı ".........."dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#14. ".........." bir işletmenin mali tablolarda bulunan bir kaleminin toplam veya grup içindeki oransal büyüklüğünün irdelenmesini ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Üretim hacmine bağlı olarak oluşan gider grubu ".........."dir.Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


#16. -".........." gelir tablosunun tanımını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Dönen varlıkların (cari varlıklar) kısa vadeli yabancı kaynaklara olan oranı ".........."dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Bir işletmede yatırım ve finansman kararlarından sorumlu olan kişi, ..........dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

#19. Toplam yabancı kaynakların aktif (pasif) toplamına olan oranı ".........."dir Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#20. ".........." gelir tablosunun faaliyet kârı bölümünde yer alan faaliyet giderlerinden biridir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

D) Pazarlama, satış ve dağıtım giderleri


#21. Bir işletmenin olağandışı gelirleri ".........." yer alır. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#22. ".........." karşılaştırmalı tablolar analizi (yatay analiz) tanımını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#23. ".........." pozitif kaldıraç kavramını ifade etmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#24. İşletmenin kaynak yapısını, uzun vadeli borç ödeme gücünü ve finansmanda yabancı kaynaklardan yararlanma derecesini gösteren oran grubu ".........."dir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#25. Finansal tabloların çeşitli göstergeler, ölçüler kullanılarak veya karşılaştırmalar yapmak suretiyle analiz edilmesi ve işletmenin finansal durumu, karlılığı, verimliliği gibi konuların değerlendirilmesi ".........."nin kapsamına girmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?


#26. ".........." gelir tablosu unsurlarından biri değildir? Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek aşağıdakilerden hangisidir?

#27. Finansal varlıkların ilk kez işlem gördükleri piyasaya ".........." adı verilmektedir. Yukarıdaki boşluğu doğru şekilde tamamlayan seçenek hangisidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İşletme Finansına Giriş Vize Deneme Sınavı

İşletme Finansına Giriş Vize Deneme Sınavı 2021

Auzef İşletme
telegram işletme

İşletme Finansına Giriş 2020 Vize

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!