auzefHavacılık HukukuSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -2

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -2

#1. Havayolu nakliye pilotu lisansıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#2. “Türk Sivil Havacılık Sektörü, zaman içerisinde barındırdığı, sivil havayolu işletmeleri, kargo işletmeleri, yer hizmeti işletmeleri vb. kurumların artmasıyla serbestleşmeye giden yolun hızlanmasına sebep olmuştur.” Aşağıdakilerden hangisinin, yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda serbestleşmenin temellerini attığı varsayılmaktadır?

#3. Aşağıdakilerden hangisi hususi pilot lisansı (PPL) almak için yapılan müracaatlarında aranan şartlardan değildir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi pilotluğun tanımı/özellikleri arasında yer almaz?

#5. Planör pilot lisansı(GPL) müracaatlarında aşağıdakilerden hangisi aranmaz?


#6. “Devlet Hava Meydanları İşletmesi çeşitli tesis yatırımlarının yüksek maliyetleri sebebiyle sözkonusu tesislerin inşasını ihale ile özel sektöre devredebilir.”  Yukarıda verilen bilgi göz önüne alındığında, Devlet Hava Meydanları İşletmesinin inşaatı için özel sektöre devrettiği projeleri, genellikle aşağıdakilerden hangi finansal yatırım şekline bağlı olarak yapmaktadır?

#7. Yap İşlet Devret modeli ile ihaleye çıkacak bir tesisin mimari yapısını ve teklif paketini oluşturmak için görev alacak kurum aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#9. I. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü II. Devlet Hava Meydanları İşletmesi III. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yukarıdaki kurumlardan hangisi veya hangileri yalnızca Türk Sivil Havacılığı ile ilgili işleyişi düzenlemek amacıyla kurulmuş ulusal kurumlardır?

#10. Aşağıdakilerden hangisi pilotluk mesleği için geçerli bir bilgi değildir?


#11. I. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti II. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı III. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü IV. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü V. T.C. Başbakanlığı Yukarıdakilerden hangileri, Yap İşlet Devret modeli kapsamında gerçekleştirilen havalimanı inşaatında kamu adına sözleşme tarafı olabilir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi hava aracı teknisyenliği için doğru bir bilgi değildir?

#13. Hava araçlarının, bir noktadan ulaşmak istedikleri başka bir noktaya gerçekleştirdikleri uçuşlarının öncelikle emniyetli olarak gerçekleşmesi için tüm aşamalarını yöneten, başka bir ifade ile hava araçlarının havadaki ve havaalanındaki trafiğinin emniyetli, düzenli, hızlı bir şekilde akışını sağlayan meslek grubu aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Öğrenci pilot lisansı müracaatlarında aşağıdakilerden hangisi aranan şartlar arasında yer almaz?

#15. Aşağıdakilerden hangisi DHMİ’nin görevleri arasında yer almaz?


#16. I. İlgili kuruluşların görüşlerini almak suretiyle, Türk hava sahasını kullanan sivil hava araçlarının uyması gereken hava trafik yönetim hizmetleriyle ilgili düzenlemeler yapmak. II. Sivil havacılık sektörünün gelişimini sağlayacak tedbirleri almak ve gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda ilgili kuruluşlara önerilerde bulunmak. III. Bakanlık tarafından verilecek benzeri görevleri yapmak. Yukarıda verilen bilgilerden hangileri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu kapsamında belirlenen görev ve faaliyetleri arasında yer alır?

#17. Türk Sivil Havacılığının günümüz seviyesine ulaşmasında en önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün 2920 Sayılı Kanunca belirlenen faaliyetleri arasında yer almaz?

#19. Aşağıdakilerden hangisi uçuş eğitimi tanımına uygun değildir?

#20. “Ticari pilot lisansına sahip bir pilot; aldığı eğitim ve kurs programına bağlı olarak belirtilen bazı imtiyazların tümünü veya bir kısmını kullanabilir.” Yukarıdaki bilgiye göre aşağıdakilerden hangisi belirtilen imtiyazlar arasında yer almaz?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -2

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınaı -2 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!