auzefHavacılık HukukuSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -3

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -3

#1. I. Havayolu sektöründe izlenecek kuralların belirlenmesi II. Havayolu Sektöründe gösterilen faaliyetlerin denetlenmesi III. Gerekli durumlarda sektörün daha doğru işlemesi için standartların oluşturulması Yukarıda verilen bilgilerden hangileri Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO)’nün temel görevleri içerisinde yer alır?

#2. I. 1966 Montreal Intercarrier Agreement II. 1971 Guatemala City Protokolü III. 1975 Montreal Protokolleri Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Varşova Konvansiyonunda gerçekleştirilen değişikliklerden biridir?

#3. I. AB Üyesi olmayan işletmecilerin ruhsatlandırılması II. Uçuş emniyeti bakımından araştırma ve incelemelerde bulunmak III. Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonu yanında, havacılığa ait her türlü ürünü üreteni dizayn eden ve bunların bakımını sağlayan kuruluşların sertifikasyon ve onaylarının gerçekleştirmek Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri EASA’nın temel sorumlulukları arasında yer almaktadır?

#4. Uluslararası Konvansiyonlar ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#5. “Varşova konvansiyonu, Hava Yük Senedi yazılı olarak düzenlenmese; hatalı düzenlense veya kayıp edilse dahi akdi olarak taşıma sürecinin geçerli olduğunu belirtmektedir. Bunun yanında taşıyıcının Hava Yük Senedini düzenlemeden yükü kabul ederse veya bazı detayları Senede yazmaz ise konvansiyon kapsamında, taşıyıcı kendi sorumluluğunu kaldıran hükümlerden faydalanamaz.” Aşağıda belirtilen kriterlerden hangileri yukarıda verilen bilgide bahsi geçen detaylardan biri değildir?


#6. Şikago Konvansiyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

#7. Aşağıdakilerden hangisi Eurocontrol’ün faaliyetlerinden biri olarak sayılamaz?

#8. IATA ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#9. Aşağıdakilerden hangisi Şikago Konvansiyonu kapsamında Havacılık Seyrüseferleri açısından ele alınan konulardan birisi değildir?

#10. Varşova Konvansiyonunda gerçekleştirilen değişiklikler ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?


#11. Uluslararası havacılık Örgütü (ICAO) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

lolonolo

#12. Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC) ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#13. Varşova Konvansiyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

#14. Aşağıdakilerden hangisi bir havayolu taşımasının Varşova Konvansiyonu Kapsamında sayılabilmesi için gerekli koşullardan birisi değildir?

#15. I. Kararlaştırılan durak yerleri; şu şartla ki, taşıyıcı gerektiğinde durak yerlerin değiştirmek hakkını saklı tutabilecek fakat bu hakkına kullanması halinde değişikliğin, taşımanın uluslararası niteliğini ortadan kaldırma etkisi olmayacaktır; II. Eşyanın cinsi; III. Paketlerin adedi, ambalaj şekli, üzerindeki özel işaretleri veya numaraları; IV. Eşyanın ağırlığı, miktarı, hacmi, boyutları V. Taşıyıcının bu konvansiyon kapsamındaki yükümlülükleri kapsamına dair kurallara uyduğuna ilişkin bildirimler. Yukarıda belirtilen kriterlerden kaç tanesi Varşova Konvansiyonunda taşıyıcının sorumlulukları ile ilgili maddelerden faydalanabilmesi için Hava Senedine kayıt etmesi gereken bilgilerden biridir?


#16. Aşaıdakilerden hangisi IATA’nın belirlediği kodlar arasında yer almaz?

#17. ICAO kuruluşu, aşağıdakilerden hangisinin sonucunda gerçekleşmiştir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi IATA’nın üyelerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile sağladığı faydalardan biri olarak ele alınamaz?

#19. Aşağıdakilerden hangisi IATA’nın yönettiği sistemlerden biri değildir?

#20. I. Yolcunun ölmesi, yaralanması veya başka bir şekilde bedensel zarara uğramasından doğan zararlar II. Posta taşımalarında, postaların hasara uğramasından veya kayıp olmasından doğan hasarlar III. Yolcu, bagaj ve yük taşımalarında söz konusu olacak gecikmelerden doğacak zararlar Yukarıda belirtilenlerden hangileri Varşova Konvansiyonu hükümlerine göre taşıyıcının sorumlu tutulabileceği kriterlerinden biri değildir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -3

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınaı -3 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!