auzefHavacılık HukukuSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -4

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -4

#1. Aşağıdakilerden hangisi hukuktaki Yazılı Asli kaynaklardan biri değildir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca hava aracını Türk Siciline Kayıt ettirmek isteyen bir malikin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunacağı yazılı bildirimde yer alması gereken bilgilerden biri değildir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi hava aracı teknisyenliği için doğru bir bilgi değildir?

#4. I. Hukukun kaynakları Asli, Yardımcı, Yazılı ve Yazısız olmak üzere 4 ana grup altında incelenir. II. Asli Kaynaklar Yardımcı Kaynaklara göre hiyerarşik olarak daha önceliklidir. III. Akademik yayınlar, mahkeme kararları ve içtihatler başlıca yardımcı kaynaklardır. Yukarıda Hukukun Kaynakları ile ilgili olarak verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#5. Aşağıdakilerden hangisi, Ticari HavaTaşıma İşletmeleri Yönetmeliği uyarınca İşletme başvurusunda bulunan bir firmanın, inceleme aşamasında ele alınacak kriterler arasında değildir?


#6. Aşağıdakilerden hangisi IATA’nın üyelerine gerçekleştirdiği çalışmalar ile sağladığı faydalardan biri olarak ele alınamaz?

#7. Aşağıdakilerden hangisi bir ülkenin hava sahasını tam olarak tanımlamaktadır?

#8. 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca Türk Hava Sahasını kullanımına yönelik verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#9. “Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği, hava taşımacılığı yapacak olan işletmelerin yetkilendirmelerini faaliyetlerine göre sınıflandırmaktadır.” Aşağıda verilen kriterlerden hangisi yukarıda belirtilen faaliyet sınıflarından biri değildir?

#10. I. AB Üyesi olmayan işletmecilerin ruhsatlandırılması II. Uçuş emniyeti bakımından araştırma ve incelemelerde bulunmak III. Hava aracı ve parçalarının sertifikasyonu yanında, havacılığa ait her türlü ürünü üreteni dizayn eden ve bunların bakımını sağlayan kuruluşların sertifikasyon ve onaylarının gerçekleştirmek Yukarıda verilen bilgilerden hangisi veya hangileri EASA’nın temel sorumlulukları arasında yer almaktadır?


#11. I. Türk Devlet hava araçları II. Türk uçak siciline kayıtlı III. Türk sivil hava araçları Yukarıda sayılan Hava aracı türlerinden hangileri 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu uyarınca Türk Hava Sahasını kullanabilecek araçlar olarak tanımlanmıştır?

#12. “Türk Sivil Havacılık Sektörü, zaman içerisinde barındırdığı, sivil havayolu işletmeleri, kargo işletmeleri, yer hizmeti işletmeleri vb. kurumların artmasıyla serbestleşmeye giden yolun hızlanmasına sebep olmuştur.” Aşağıdakilerden hangisinin, yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda serbestleşmenin temellerini attığı varsayılmaktadır?

#13. Aşağıdakilerden hangisi 2920Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu kısımlarında yer alan bölüm başlıklarından biri değildir?

Cevap : e) İnceleme ve Denetim

#14. Aşağıdakilerden hangisi Ticari Hava Taşıma İşletmeleri Yönetmeliği’nin bölümlerinden biri değildir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi, 2920 Sayılı Türk Sivil Havacılık Kanunu kapsamında gerekli izinleri alarak Türk Sivil Hava Araçları ile faaliyette bulunacak kurumların kanunen uyması gereken ve denetimler sırasında uyulup uyulmadığına bakılan konusunda kriterler arasında yer almaz?


#16. Aşağıdakilerden hangisi Sivil Havacılıkta Uçuş Güvenliğini sağlamaya yönelik bir faaliyeti değildir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi uçuş eğitimi tanımına uygun değildir?

#18. I. Yolcunun ölmesi, yaralanması veya başka bir şekilde bedensel zarara uğramasından doğan zararlar II. Posta taşımalarında, postaların hasara uğramasından veya kayıp olmasından doğan hasarlar III. Yolcu, bagaj ve yük taşımalarında söz konusu olacak gecikmelerden doğacak zararlar Yukarıda belirtilenlerden hangileri Varşova Konvansiyonu hükümlerine göre taşıyıcının sorumlu tutulabileceği kriterlerinden biri değildir?

#19. Şikago Konvansiyonu ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangileri yanlıştır?

#20. I. Sivil Havacılık Kanunu 7 Bölüm ve 150 maddeden oluşmaktadır. II. Kanun, 8 kısımdan oluşmaktadır. III. Havayolu ile ilgili taşımalar, kanun hükümlerince düzenlenmektedir. Yukarıda Türk Sivil Havacılık Kanunu ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınavı -4

Havacılık Hukuku 2021 Vize Deneme Sınaı -4 Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Havacılık Hukuku Vize Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!