auzefÇocuk GelişimiFiziksel Büyüme ve Motor gelişim

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2022 Final Deneme

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2022 Final Deneme

#1. Sen sakın üşüme etkinliğinde ; Öğretmenin düdük çalması ile oyun başlar ve her çocuk sıra ile askıdan ya da sepetten bir giysi seçer ve grubun Nur simgesinin üzerinde tek ayak sıçrayarak ilerleyerek elimdeki giysiyi arkadaşına tam olarak giydirir. Yukarıdaki yönerge aşağıdaki göstergelerden hangisinin kazanımına yöneliktir?

#2. Aşağıdakilerden hangisi hareket etkinliği uygulama öncesi yapılması gereken anahtar noktalar arasında değildir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi öğretim yöntemi belirlenirken göz önünde bulundurulması gereken yerlerden değildir?

#4. Döllenmeden sonra gebeliğin ikinci Haftasına kadar süren dönem aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Hangi gelişmeler çocukluk döneminde yaş arttıkça çocukların daha iyi motor kontrolü kazanmalarına olanak sağlar?


#6. Hareket eğitiminden ortamın düzenlenmesine ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#7. Sen sakın üşüme etkinliğinde; -düğme ilikleme çıt çıtlama bağcık bağlama sürecinde daha becerisi yüksek bir akranı ile birlikte oyuna katılması sağlanabilir -düğme ilikleme çıt çıtlama bağcık bağlama sırasında doğru hareket konusunda ipucu verilebilir gerekirse örnek alınabilir -çocukların düz çizgide yürümesi gerektiği durumlarda dengede yürümesini desteklemek için öğretmenin yakınında bulunması gerekebilir Yukarıdaki yönerge etkinlik planında yer alan hangi unsura yöneliktir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi hareket eğitiminde olumlu öğrenme deneyimlerini kolaylaştırmak için anahtar strateji arasında yer alır?

#9. Öğretmen Yıldızı biliyor musun Burası kocaman bir paket burada biz birbirimize çarpmadan koşuyoruz önce Haydi yavaş yavaş koşalım şimdi Hızlanalım ve şimdi biraz daha hızlı koşalım diye yönergeler verir. Yukarıdaki yönerge aşağıdaki göstergelerden hangisinin kazanımına yöneliktir?

#10. Öğretmen yönlendirmesi olmaksızın Çocukların kendiliğinden fiziksel aktivitelere katılmaları aşağıdakilerden hangisinin öğrenmelerini sağlamaktadır?


#11. Bahçıvan oldum Meyve sebze topladım etkinliğinde; Bugün kime yardım ettik başkalarına yardımcı olmak sizlere neler hissettirdi elmaları nereden nasıl topladık patlıcanları tarladan ve yoksa ağaçlarla topladık. Yukarıda yer alan sorular hareket etkinliğinin hangi aşamasını yöneliktir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi çocukların hareket eğitimi etkinliklerini gerçekleştirdikleri ortamın düzenlenmesinde eğitimci tarafından yönetilen unsurlardan değildir?

#13. ........Sıra botlarımıza geldi önce sağ ayağımızda botumuzu giyelim sonra sol ayağımıza Şimdi de bağcıklarının sıkı sıkıya bağlayalım fakat montunu o kadar kalın için eğleniyoruz Biz derimizi bitmeden burcumuzun bağcıklarını bağlayalım bağlamak çok mu gibi sor Geldi O zaman dizlerimi bükerek bağlayalım Evet şimdi hazırız. Yukarıdaki yönergeler aşağıdaki kavramlardan hangisinin kazanımına yöneliktir?

#14. Dışarıdan bir uyarıcı olmayan bebek uyurken de gerçekleşebilen refleks aşağıdakilerden hangisidir?

#15. ............el ele Tutuşan çocukların ayaklarını birbirlerine uzatmalarını ve birlikte bisiklet çevirmeleri istenir. Öğretmen çocuklara hızlı yavaş çok yavaş çok hızlı gibi yönergeler vererek bu yönergeye uygun hareket etmelerini söyler. Yukarıdaki yönerge aşağıdaki göstergelerden hangisinin kazanımına yöneliktir?


#16. Hareket etkinlik aşamalarından “değerlendirme aşamasına” ilişkin aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#17. Hareket eğitiminin planlanmasında aşağıdaki değişkenlerden hangisi yer almaz?

#18. Farklı renkte boyutta basıklıkta çarpıklık da kare üçgen daire ve dikdörtgen şekilleri yere dağınık bir şekilde yerleştirilir Ayrıca 3 Ana kırmızı mavi ve sarı 3 ara renk ile mor turuncu yeşil kaplı olan bir küp hazırlanır Her Çocuk sıra ile küpü Ata ve Küpte gelen renkteki boyundaki şekilli ile de bulup o şekil üzerine elindeki fasulye torbasıyla atmaya çalışır. Yukarıdaki etkinliğin çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Dikkat edilmesi gereken nesne durum olaya odaklanır ileriye geriye doğru birer birer ritmik Sayar dikkat edilmesi gereken nesne durum olaya odaklanır dikkatini çeken nesne durum olaya yönelik sorular sorar Yukarıdaki göstergeler hangi gelişim alanına yöneliktir?

#20. Çocukların dikkat sürelerini aşağıdakilerden hangisi etkiler?


#21. Reflekslere ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğru değildir?

#22. Öğretmen Burası bizim bahçemiz ama gördüğünüz gibi çok işimiz var önce bahçedeki gereksiz eşyaları (farklı ağırlıkta ve büyüklükteki) temizlememiz lazım haydi onları toplayıp büyük olanları bir sepete küçük olanları bir sepete koyalım der. Yukarıdaki yönergeler aşağıdaki kavramlardan hangisinin kazanımına yöneliktir?

#23. Öğretmen evde kullanılmış eski dergilerden çocuğun ilgisini çekeceğini düşündüğü resimleri kesmesi için önerilerde bulunabilir çocukların sevdiği bir görselin arkasına karton yapıştırıp kenarlarını delik zımbalayarak ucu sivriltilmiş ip ile dikme çalışmaları önerebilir. Yukarıdaki yönergeler etkinlik planında yer alan hangi unsura yöneliktir?

#24. Aşağıdakilerden hangisi okul döneminde sergilenebilecek büyük kas motor becerilerinden biri değildir?

#25. Parmak Oyunları basit beden hareketleri nefes çalışmaları taklit yürüyüş ve taklit koşulları gibi etkinlikler hareket etkinliğinin hangi aşamasını yöneliktir?


#26. I.Bilişsel gelişim II.dil gelişimi III.sosyal duygusal gelişim IV.motor gelişim V.öz bakım becerileri Çocuğa yönelik hazırlanacak hareket etkinliklerinde Yukarıdaki gelişim alanlarından hangisi ya da hangileri yer alır?

#27. 1-2 yaş Küçük çocukların günlük fiziksel aktivite ihtiyaçlarına ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#28. Çamaşırları asalım etkinliğinde ; Haydi çocuklar yerleri süpüreceğim diyerek süpürme hareketi yapar biraz da Tozalım alalım der ve sanki etrafın tozunu alıyormuş gibi yapılır Haydi şimdi Çamaşırları yıkıyorum bir de sıkalım ve elimizdeki çamaşırları silkele yelim artık atalım ki kurusun diyerek çamaşır yıkama sıkma silkeleme ve asma öykünmeleri çocuklarla birlikte yapıldığında yukarıda yer alan hareketlerin gerçekleştirilmesi hareket etkinliğinin hangi aşamasına yöneliktir?

#29. Fiziksel gelişimi çocuğun beden yapısında oluşturduğu etkilere göre kaç şekilde inceleyebilmektedir?

#30. Öğretmen Şimdi ben kum saatini çevirdiğimde elinizdeki giysileri iplerdeki mandallar yardımıyla aslımızı istiyoruz Hazırsanız başlayalım mı der ve Kum saatini çevirerek tüm çocukların giysileri mandallar yardımı ile ipleri asmaların sağlar yukarıdaki yukarıdakine göre aşağıdaki göstergelerden hangisinin kazanımına yöneliktir?


#31. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi dönemdeki çocuklara yönelik olarak hazırlanacak etkinlik planlarında uygulama sonrasında eğitimcinin yapması gerekenler arasında yer almaz?

#32. Bebeklik döneminde gerçekleştirilen temel kaba motor becerilerde öncelikli olarak bedenin hangi alanda kontrolü sağlanmalıdır?

#33. Öğretmen sıra ile ipleri çocuklarla birlikte Gezer ve iplere asılı olan giysileri çocuklarla sayarak hangi ipteki hangi eşyadan kaç tane olduğunu diğer giysilere göre az ya da çok olduğu üzerine konuşulur. Yukarıdaki yönerge aşağıdaki kavramlardan hangisinin kazanımına yöneliktir?

#34. Başın bedene oranı azaldıkça çocuklarda görülen değişim aşağıdakilerden hangisidir?

#35. Gallahue’nin “Üç Ayaklı Kum Saati Modelinde” bir şişenin kapağı varken diğerinin olmamasının temel nedeni nedir?


#36. 19-Bahçıvan oldum Meyve sebze topladım etkinliğinde çocukların sırt üstü yatmalarını ve bacaklarını yerde ve havada yanlara doğru açıp kapatmalarıyla karınlarını çekmelerini bisiklet çevirmelerini bacaklarını kıvırıp yanlara yuvarlanmalarını ister yukarıda yer alan hareketlerin gerçekleştirilmesi hareket etkinliğinin hangi aşamasına yöneliktir?

#37. Öğretmen müzik açınca çocukların yerdeki geometrik şekillerin çevresinde dans etmesini ister müzik durduğu zaman öğretmen çocuklardan söylediği şekilleri getirmelerini ister. Yukarıdaki yönerge aşağıdaki kavramlardan hangisinin kazanımına yöneliktir?

#38. - Şekilleri ve renkleri öğrenen yıldız etkinliğinde - Oyuna daha becerisi yüksek bir akranı ile birlikte katılması sağlanabilir - Oyun sırasında doğru renkli kek şekli bulması için ipucu verilebilir - Çocuklar bulunması gereken renkteki şekli söylemesi için desteklenebilir. Yukarıdaki yönergeler etkinlik planında yer alan hangi unsura yöneliktir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişimi 2022 Final Deneme

Fiziksel Büyüme ve Motor Gelişim 2022 Final Deneme

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!