auzefÇocuk GelişimiErken Çocukluk Eğitimi

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş 2021 Final Deneme Sınavı -1

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş 2021 Final Deneme Sınavı -1

#1. Aşağıdakilerden hangisi müzik merkezinde bulunması gereken materyallerden biri değildir?

#2. Dış mekânda oyun Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) olan çocukların semptomlarını düşürmekte ve konsantrasyonu arttırmaktadır. Verilen açıklama aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

#3. Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesine göre anaokullarının bahçesi çocuk başına en az kaç m² alana sahip olmalıdır?

#4. Kitap merkezi için kitap seçerken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim kurumları dış mekânında yer alan bahçe araçları alanında bulunması gereken malzemelerden biri değildir?


#6. Dış mekân öğrenme alanları çocukların ekosistemleri, yiyecek sistemlerini ve çevresel süreçleri anlamalarına ve takdir etmelerine katkıda bulunur. Açıklamaya göre dış mekân öğrenme alanları çocuklara yarar sağlamıştır. Bu yarar aşağıda verilen hangi başlıkta gerçekleşmiştir?

#7. Okul öncesi çocuklar, bir okul gününün yaklaşık …….. öğrenme merkezlerinde geçirmektedir. Aşağıdakilerden hangisi boşluğa gelmelidir?

#8. Frobel bloklarının anaokulu çocuklarının kolayca manipüle edebilmeleri için oldukça küçük olduğunu düşünmüş ve çocukların büyük kas motor becerilerini ve dramatik oyununu destekleyen Frobel bloklarından daha büyük bloklar geliştirmiştir. Açıklama aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?

#9. İç mekânda verilen eğitimin devamının gerçekleştirildiği, çocukların hem fiziksel gelişiminin hem de motor, bilişsel, dil, sosyal, duygusal gelişimlerinin desteklendiği öğrenme ortamıdır. Yukarıdaki tanım aşağıdakilerden hangisine aittir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi çocukların temel gereksinimlerinden biri değildir?


#11. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim kurumlarında bulunan dış mekân oyun alanlarından biri değildir?

#12. Çocukların hissettikleri gibi, özgürce, yaratıcı bir şekilde hareket üretmesidir. Verilen açıklama aşağıdakilerden hangisine aittir?

#13. Drama etkinliklerinde, hikâye okuma zamanlarında yada bahçe etkinliklerinin ardından yapılacak büyük grup tartışmalarında kullanılabilen dış mekân oyun alanı aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi okul öncesi eğitim kurumlarının bahçesinde bakımı yapılacak hayvanlardan biri değildir?

#15. Blok oyununda kapalı alanlar kurma aşaması kaç yaş dolaylarında ortaya çıkmaktadır?


#16. Aşağıdakilerin hangisinde dış mekanda oyunun fiziksel sağlık üzerindeki etkileri ile ilgilidir?

#17. Çocukların rol yapma etkinliklerine katılabilecekleri bir alandır. Verilen açıklama aşağıdaki merkezlerden hangisine aittir?

#18. Sınıfta çocukların merak, keşfetme ve problem çözmesini teşvik eden çeşitli aktivitelere katılabileceği bir alandır. Verilen açıklama aşağıdaki merkezlerden hangisine aittir?

#19. Dramatik oyun, bilinen temalarla başlamalıdır ifadesine göre aşağıdakilerden hangisinde dramatik oyun için kullanılacak temalar sırasıyla verilmiştir?

#20. Çocukların iki dik blok arasındaki boşluğu üçüncü blok ile doldurduğu blok oyun aşaması aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş 2021 Final Deneme Sınavı -1

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş 2021 Final Deneme Sınavı -1

Auzef Çocuk Gelişimi telegram çocuk gelişimi

Erken Çocukluk Eğitimine Giriş 2021 Final Deneme Sınavı -1

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!