auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -2

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -2

#1. Son yıllarda elde dilen sonuçlar insan yaşam ömrünün tavan olarak hangi yaşa dayandığını göstermektedir?

#2. Piaget’in kuramı ;Daha önceki dönemlerde söz konusu olduğu gibi çocuklar 7 yaşından itibaren somut işlemler dönemi içinde olurlar.Bu dönem içindeki çocuklar , somut olaylar ve cisimler hakında mantıklı bir biçimde akıl yürütürler. Bu dönemin akabinde 11 yas civarında bilişsel gelişimin dördüncü ve son dönemi olan “ soyut işlemler” dönemi başlar. İşte bu dönem ergenlikle de ilişkilendirilen dönem olarak akılımızda kalması gereken dönemdir.Bu dönem adından da anlaşılacağı üzere somut var olmayan şeyler üzerinde de (soyut) muhakeme yapabilme becerisini tanımlamaktadır. Ergenlerin bu döneme ilişkin en belirgin özellikleri düşünceler üzerine de ……………………………. Olan ile olması gereken hakında son derece idealist olan ergenler bu dönemde özellikle olması gerekenler üzerine pek çok fikir ortaya sürebilirler. Bu fikirlerin pek çoğunda bir mantık ta hakimdir. Tada aslında mantıklı fikirler üretmeye çalışırlar, algıladıkları soyut üzerinde. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Son dönemde çocuklarda görülen ……………… ve benzeri hastalıkların bu dönem çocuklarının çok fazla hareket etmediklerini göstermektedir. Bu dönemde oluşturulacak olan ve düzenli yapılması gereken fiziksel aktivite pek çok açıdan çocuğun sağlıklı bir gelişim içinde kalmasını sağlayacaktır. Tersi her alanda yüksek sorunlar oluşturabilecek bir etkileşimi oluşturabilecek kapsamdadır. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Kolgberg’in geliştirdiği kuramın tam adı aşağıdakilerden hangisidir?

#5. İngilizce de ‘ ……… ‘ olarak ifade edilen bir kelime mevcuttur. Genelde ‘ özgül, sadece kendisine benzeyen’ gibi anlam açılımı vardır. Bu kelime tam da bu tartışmanın içinde çok fazla kullanılır. Nedeni, insanın aslında yaşamdaki her obje her nesne gibi ve daha fazla ‘ tek ve benzersiz ‘ olduğu ile ilgilidir. Yukarıda ki parçada boş bırakılan yere gelecek kelime hangisidir?


#6. Okul çağı çocukların dil gelişimi , sözcük ve dil bilgisi doğrultusunda daha analitik ve mantıklı bir yaklaşıma sahip oldukları ifade edilmektedir. Bu dönemde karmaşık dil bilgisi kullanabilecekleri ve öykü yazabilecekleri belirtilmektedir. ……………………………Bütüncül dil yaklaşımı; bu dönemdeki çocukların okuma ile öğretimin çocuğun doğal dil öğrenimine parelel olması gerektiğini betimlemektedir. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#7. Uzmanlar okul çağı çocuklarda benlik saygısının önemine dikkat çekerlerken, benlik saygısını artırmanın farklı yollarını betimlemektedirler. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

#8. Ergenin kendi görüntüsü ve davranışları konusundaki öz-farkındalığının artmasına ergen ………………… denmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hanisidir?

#9. …………………………….. yeme atakları ve kusma örüntüsünden oluşur Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#10. Okul çağı çocuklarda fiziksel ve bilişsel gelişim beş grup içinde incelenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?


#11. Literatürde ; erken ergenlikte yer alan ve hormonlarda ve bedensel gelişimde hızlı br değişimin gözlendiği bir dönem olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Bu dönem çocuklarının ahlaki gelişimleri üzerinde dururken önemli bir ismin çalışmasını bilmek gerekmektedir. .bu bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

#13. Okul çağı olarak da anılan Orta ve geç çocukluk döneminde, belkide en dikkat çekilmesi gereken nokta …………………….görülen gelişimsel değişikliklerdir. Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Ergenlikte beyin biyo kimyasında diğer dönemlere oran çok daha az bir değişim olduğu ifade edilmektedir. Ancak ergenlik çağında beyinsel işlev açısından akıl yürütme ve …………………………… yönelik , olan ön lop kortekslerinde bir olgunlaşma olduğu belirtilmektedir?

#15. Ergenlikte görülen bir başka önemli sağlık sorunu yeme bozukluklarıdır. …………………………….tipik olarak bir diyet dönemini takip ederek erken ergenlikte başlayıp, aç kalarak zayıflamayı içerir. Ancak ifade etmek gerekir ki bu hastalık ölüme sebep verebilecek bir hastalıktır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?


#16. ……………………….., ergenin kendisi gibi diğer insanların da onunla ilgilendiğine inanması ve ayrıca dikkat çekici davranışlarla ilgiyi çekmeye, görünür olmaya çalışması anlamında kullanılmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#17. Tanım itibarıyla sorunları çözme ve günlük deneyimlere uyum sağlayarak onlardan öğrenmeye yönelik çıkarımlar yapma becerisi ne olarak tanımlanır?

#18. .………………………… ise ergen ben merkezciliğinin, biricik olma, yenilmez olma duygusuyla ilgili yanını oluşturur. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

#19. Okul çağı çocukluğu dönemi Bu dönem Piaget’in çocuk gelişim kuramındaki yeni bir aşamayı işaret etmektedir. Bu aşama aşağıdakilerden hangisidir?

#20. ……………………, sosyal öğrenme kuramında öne çıkan kavramlardan biridir. Kişinin bir durumun üstesinden gelerek olumlu sonuçlara varabileceğine dair bir inaç taşıması anlamındadır’ Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -2

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -2

Okul çağı çocuklarda fiziksel ve bilişsel gelişim beş grup içinde incelenmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

a) Bu çağ çocuklarının fiziksel büyüme ve gelişimi
b) Bu dönemdeki çocukların beyin işlevleri üzerinde durulacaktır.
c) Motor gelişim
d) Bu çağ çocuklarının fiziksel aktivite ihtiyacını betimlenmesi
e) Bu çağ çocuklarının tercihleri

Cevap : e) Bu çağ çocuklarının tercihleri

Son dönemde çocuklarda görülen ……………… ve benzeri hastalıkların bu dönem çocuklarının çok fazla hareket etmediklerini göstermektedir. Bu dönemde oluşturulacak olan ve düzenli yapılması gereken fiziksel aktivite pek çok açıdan çocuğun sağlıklı bir gelişim içinde kalmasını sağlayacaktır. Tersi her alanda yüksek sorunlar oluşturabilecek bir etkileşimi oluşturabilecek kapsamdadır.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Obozite
b) Obsesif nevroz
c) Bulımıya Nevroza
d) Anorexsia
e) Anoreexsia Newroza

Cevap : a) Obozite

Okul çağı çocukluğu dönemi Bu dönem Piaget’in çocuk gelişim kuramındaki yeni bir aşamayı işaret etmektedir. Bu aşama aşağıdakilerden hangisidir?

a) Somut işlem dönemi
b) Soyut işlem dönemi
c) İşlem öncesi dönem
d) İşlem sonrası dönem
e) Karma dönem

Cevap : a) Somut işlem dönemi

Tanım itibarıyla sorunları çözme ve günlük deneyimlere uyum sağlayarak onlardan öğrenmeye yönelik çıkarımlar yapma becerisi ne olarak tanımlanır?

a) Akıl
b) Biliş
c) Zeka
d) Hayal
e) Tasaffur

Cevap : c) Zeka

Okul çağı çocukların dil gelişimi , sözcük ve dil bilgisi doğrultusunda daha analitik ve mantıklı bir yaklaşıma sahip oldukları ifade edilmektedir. Bu dönemde karmaşık dil bilgisi kullanabilecekleri ve öykü yazabilecekleri belirtilmektedir. ……………………………Bütüncül dil yaklaşımı; bu dönemdeki çocukların okuma ile öğretimin çocuğun doğal dil öğrenimine parelel olması gerektiğini betimlemektedir.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Bütüncül yaklaşım
b) Bütüncül dil yaklaşımı
c) Yapısal yaklaşım
d) Yapısal bütüncül yaklaşım
e) Karma model

Cevap : b) Bütüncül dil yaklaşımı

Uzmanlar okul çağı çocuklarda benlik saygısının önemine dikkat çekerlerken, benlik saygısını artırmanın farklı yollarını betimlemektedirler. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

a) Düşük benlik saygısının nedenlerini tesbit etmek
b) Duygusal destek ve sosyal onay vermek
c) Çocukların başarmalarına yardımcı olma
d) Sorunlarla başa çıkmalarına yardımcı olma
e) Çocuklarla kaliteli zaman geçirme

Cevap : e) Çocuklarla kaliteli zaman geçirme

……………………, sosyal öğrenme kuramında öne çıkan kavramlardan biridir. Kişinin bir durumun üstesinden gelerek olumlu sonuçlara varabileceğine dair bir inaç taşıması anlamındadır’
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Öz yetkinlik
b) Yetkınlik
c) İlk yetkinlik
d) Son yetkinlik
e) Uzantı yetkinlik

Cevap : a) Öz yetkinlik

Bu dönem çocuklarının ahlaki gelişimleri üzerinde dururken önemli bir ismin çalışmasını bilmek gerekmektedir. .bu bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Vygotskı
b) Pavlov
c) Erikson
d) Freud
e) Kohlberg

Cevap : e) Kohlberg

Kolgberg’in geliştirdiği kuramın tam adı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kolgberg Ahlaki gelişimi
b) Kolgberg gelişim kuramı
c) Kolgberg biliş kuramı
d) Kolgberg biliş gelişimi
e) Kolgberg gen kuramı

Cevap : a) Kolgberg Ahlaki gelişimi

Okul çağı olarak da anılan Orta ve geç çocukluk döneminde, belkide en dikkat çekilmesi gereken nokta …………………….görülen gelişimsel değişikliklerdir.
Parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Anne baba ilişkilerinde
b) Akran ilişkilerinde
c) Çevreyle ilişkilerinde
d) Siyaset ile ilişkilerinde
e) İnanç ile ilişkilerinde

Cevap : b) Akran ilişkilerinde

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final Soruları

Literatürde ; erken ergenlikte yer alan ve hormonlarda ve bedensel gelişimde hızlı br değişimin gözlendiği bir dönem olarak tanımlanan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

a) Delikanlılık
b) Gençlik
c) Erinlik
d) Ergenlik
e) Geç çocukluk

Cevap : c) Erinlik

Ergenlikte beyin biyo kimyasında diğer dönemlere oran çok daha az bir değişim olduğu ifade edilmektedir. Ancak ergenlik çağında beyinsel işlev açısından akıl yürütme ve …………………………… yönelik , olan ön lop kortekslerinde bir olgunlaşma olduğu belirtilmektedir?

a) Kendini kontrol
b) İnanç
c) Soyut düşünme
d) Somut düşünme
e) Farkedilmeye

Cevap : a) Kendini kontrol

Piaget’in kuramı ;Daha önceki dönemlerde söz konusu olduğu gibi çocuklar 7 yaşından itibaren somut işlemler dönemi içinde olurlar.Bu dönem içindeki çocuklar , somut olaylar ve cisimler hakında mantıklı bir biçimde akıl yürütürler. Bu dönemin akabinde 11 yas civarında bilişsel gelişimin dördüncü ve son dönemi olan “ soyut işlemler” dönemi başlar. İşte bu dönem ergenlikle de ilişkilendirilen dönem olarak akılımızda kalması gereken dönemdir.Bu dönem adından da anlaşılacağı üzere somut var olmayan şeyler üzerinde de (soyut) muhakeme yapabilme becerisini tanımlamaktadır. Ergenlerin bu döneme ilişkin en belirgin özellikleri düşünceler üzerine de ……………………………. Olan ile olması gereken hakında son derece idealist olan ergenler bu dönemde özellikle olması gerekenler üzerine pek çok fikir ortaya sürebilirler. Bu fikirlerin pek çoğunda bir mantık ta hakimdir. Tada aslında mantıklı fikirler üretmeye çalışırlar, algıladıkları soyut üzerinde.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Düşünebilmeleridir.
b) Hissedebilmeleridir.
c) Duyumsayabilmeleridir.
d) Boşlukta hissetmeleridir.
e) Ne yapacaklarını bilmemeleridir.

Cevap : a) Düşünebilmeleridir.

Ergenin kendi görüntüsü ve davranışları konusundaki öz-farkındalığının artmasına ergen ………………… denmektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hanisidir?

a) Egoistlik
b) Ben merkezciliği
c) Dışa vurumu
d) Karışıklığı
e) Kimlik krizi

Cevap : b) Ben merkezciliği

……………………….., ergenin kendisi gibi diğer insanların da onunla ilgilendiğine inanması ve ayrıca dikkat çekici davranışlarla ilgiyi çekmeye, görünür olmaya çalışması anlamında kullanılmaktadır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Hayali seyirci
b) Ergen ben merkezi
c) Kişisel hikaye
d) Özgüven eksikliği
e) Kişilik oluşumu

Cevap : a) Hayali seyirci

.………………………… ise ergen ben merkezciliğinin, biricik olma, yenilmez olma duygusuyla ilgili yanını oluşturur.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Hayali seyirci
b) Ergen ben merkezi
c) Kişisel hikaye
d) Özgüven eksikliği
e) Kişilik oluşumu

Cevap : c) Kişisel hikaye

Ergenlikte görülen bir başka önemli sağlık sorunu yeme bozukluklarıdır. …………………………….tipik olarak bir diyet dönemini takip ederek erken ergenlikte başlayıp, aç kalarak zayıflamayı içerir. Ancak ifade etmek gerekir ki bu hastalık ölüme sebep verebilecek bir hastalıktır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Bulımıa Nevroza
b) Anorexia Nevroza
c) Nevrotik bozukluk
d) Hıpomani
e) depresyon

Cevap : b) Anorexia Nevroza

…………………………….. yeme atakları ve kusma örüntüsünden oluşur
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) Bulımıa Nevroza
b) Anorexia Nevroza
c) Nevrotik bozukluk
d) Hıpomani
e) Depresyon

Cevap : a) Bulımıa Nevroza

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -2

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!