auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -3

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -3

#1. Aşağıdakilerden hangisi eriksonun gelişim dönemlerinden biri değildir?

#2. Freud’un kuramında kişiliğin üç bölümü bulunmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biridir?

#3. Araştırmacılar flört ve romantik ilişkilerde gelişimsel değişimlerin ve ikili romantik bağların gözden geçirilmesinin hangi yaşlar arasında olduğunu söylemektedirler?

#4. ‘ Sanayileşmeyle birlikte yeni dünya düzeninin kurulması ve geniş halk kitlelerinin bir arada yaşamaya başlamasının da etkisiyle 19. Yüzyıldan itibaren insanların merakları ve sorgulama biçimleri bile farklılaşmaya başlamıştır. Örneğin yazılı literatür ………….. itibaren anababaların daha fazla çocukların psikolojik sorunlarıyla başaçıkabilmek için profesyonel yardım almaya yöneldiklerini yazmaktadır ‘ Parçada bış bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Aşağıdaki metinde boş bırakılan yere gelicek ifade hangisi olmalıdır. ‘………., yaşam boyu devam eden , pek çok boyut içeren , pek çok yönü olan , esnek ve çok disiplinli ve pek çok konuyla bağlantılı bir süreçtir’


#6. Bireyin dil, zeka ve düşünce değişikliklerini oluşturan süreçlerdir. Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren, cümle kurma, hayal kahramanları ile oynama, hayal kurma, bulmaca çözme, şiir okuma gibi tüm süreçler hangi süreçlerle ilgilidir?

#7. Kendimizi genel olarak değerlendirme yolu olarak tanımlayabileceğimiz kavram hangisidir?

#8. Gelişim, , döllenme ile başlayıp tüm yaşam boyunca süren değişme örüntüsü olarak tanımlanmıştı. Bu örüntü üç ayrı sürecin bir ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu süreçlerden biridir?

#9. Erikson’un deyişiyle ‘ ……………………………… ergenlikte kimlik arayışında yardımcı olur. Bu dönemde toplum ergeni sorumluluklarında bir bakıma serbest bırakarak farklı kimlikleri denemesine yardımcı olur, ve böylece ergenlerde farklı rol ve kişilikleri denerler. Bu deneyimler ergene yaşamı ve kendini test etme imkanı verir ‘ Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Piage kuramına göre ergenlerin içinde bulınduğu bilişsel döneme ne ad verilir?


#11. Literatürde bir çok parçadan oluşan bir kendini betimleme olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#12. İnsanın biyolojik, bilşsel ve sosyoduygusal süreçlerinin etkileşimleri ile gözlenebilecek sonuçları aşağıdaki kavramkardan hangisi ile tanımlanır?

#13. Ergenliğin gelişimsel değişimler göstermesinde ‘ bağlanma’ önemli kavramlardan biridir. Bu noktada bağlanma , kimliğe yapılan bir yatırım olarak ifade edilir. Bir kimliğin oluşumunda dört statü oluştu görülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

#14. ‘ Dünya bir yandan modern medya unsurlarıyla global bir süreç yaşar iken bir yandan da savaş, terör ve benzeri şiddet unsurlarıyla insanlar kendi yerlerinden yurtlarından olmakta ve göç etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu ………………. ve sosyoekononomik, sosyokültürel sosyopolitik unsurlar , bu süreci yaşayan ergenler üzerinde pek çok belirsislzik ve hayatta kalma gibi yaşamsal sorunlarla baş etmeyi oluşturmaktadır ‘ Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Gelişim dönemleriyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir nokta ; biyolojik, bilişsel ve sosyoduygusal süreçler arasında bağlantılar olduğu gibi yaşam boyu gelişim dönemleri arasında da önemli ……………. var olduğunu bilmektir. Yaşam boyu gelişimin incelenmesinde anahtar yön, bir dönemdeki gelişimin diğer bir dönemle nasıl bağlantılı olduğunun saptanmasıdır. Örneğin ergen bir erkeğin depresyonuyla orta ve ileri çocukluk döneminde yaşadığı sosyoduygusal süreçlerin bağıntıları son derece önemli olabilir. Parçada boş bırakılan yere gelecek kavram aşağıdakilerden hangisidir?


#16. Belirli bir yılda doğan kişinin yaşamayı umduğu ortalama yıl sayoını aşağıdakilerden hangi kavram tanımlanır .

#17. Aşağıdakilerden hangisi bir ergenlik sorunu değildir?

#18. 20. yüzyılın en önemli kuramcılarından biri olşarak kabul edilen Erikson, 1902 ile 1984 yılları arasında yaşamıştır. Erikson ……… kuramında, gelişimi sekiz bölümde ele almaktadır. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek olarak ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Araştırmacılar flört ve romantik ilişkilerde gelişimsel değişimlerin ve romantik ilişkilerin keşfedilmesinin hangi yaşlar arasında olduğunu söylemektedirler?

#20. Başkalarına karşı ben merkezci ve ilgisini kendisine dönük olarak yaklaşma anlamındaki kavram aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -3

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final Soruları

Kendimizi genel olarak değerlendirme yolu olarak tanımlayabileceğimiz kavram hangisidir?

a) Güven
b) Saygı
c) Saygınlık
d) Benlik Saygısı
e) Onur

Cevap : d) Benlik Saygısı

Başkalarına karşı ben merkezci ve ilgisini kendisine dönük olarak yaklaşma anlamındaki kavram aşağıdakilerden hangisidir?

a) Narsizim
b) Benlik saygısı olmayan
c) Hıpomanı
d) Nevrotık
e) Psikotik

Cevap : a) Narsizim

Literatürde bir çok parçadan oluşan bir kendini betimleme olan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kişilik
b) Mood
c) Duyu
d) Kimlik
e) Toplumsal kimlik

Cevap : d) Kimlik

Erikson’un deyişiyle ‘ ……………………………… ergenlikte kimlik arayışında yardımcı olur. Bu dönemde toplum ergeni sorumluluklarında bir bakıma serbest bırakarak farklı kimlikleri denemesine yardımcı olur, ve böylece ergenlerde farklı rol ve kişilikleri denerler. Bu deneyimler ergene yaşamı ve kendini test etme imkanı verir ‘
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) psikososyal morataryum,
b) psikososyal
c) moratoryum
d) kast
e) psikososyal kast

Cevap : a) psikososyal morataryum,

Ergenliğin gelişimsel değişimler göstermesinde ‘ bağlanma’ önemli kavramlardan biridir. Bu noktada bağlanma , kimliğe yapılan bir yatırım olarak ifade edilir. Bir kimliğin oluşumunda dört statü oluştu görülmektedir. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

a) Dağınık kimlik ; bir bunalım yaşamamış ve bağlanmanın olmadığı bir statüdür.
b) İpotekli kimlik ; bağlanmışlığı olan fakat bir bunalım yaşamamış olan bireylerin statüsüdür.
c) Moratoryum (kararsız) kimlik; bir bunalımın ortasında bulunan fakat bağlanmaları olmayan , net bağlanmaları gözükmeyen bireylerin statüsüdür.
d) Başarılı kimlik ; bunalım geçirmiş, bir karara varıp, kararlarına bağlanmış olan kişilerin statüsüdür.
e) Cinsel kimlik ; tercih ettiği cinsel yönelim

Cevap : e) Cinsel kimlik ; tercih ettiği cinsel yönelim

Piage kuramına göre ergenlerin içinde bulınduğu bilişsel döneme ne ad verilir?

a) İşlem öncesi dönem
b) işlem sonrası dönem
c) Somut işlem dönemi
d) Soyut işlem dönemi
e) Karma dönem

Cevap : d) Soyut işlem dönemi

Araştırmacılar flört ve romantik ilişkilerde gelişimsel değişimlerin ve romantik ilişkilerin keşfedilmesinin hangi yaşlar arasında olduğunu söylemektedirler?

a) 11-13
b) 11-14
c) 13-14
d) 14-16
e) 14-18

Cevap : d) 14-16

Araştırmacılar flört ve romantik ilişkilerde gelişimsel değişimlerin ve ikili romantik bağların gözden geçirilmesinin hangi yaşlar arasında olduğunu söylemektedirler?

a) 11-13
b) 11-14
c) 13-14
d) 14-16
e) 17-19

Cevap : e) 17-19

‘ Dünya bir yandan modern medya unsurlarıyla global bir süreç yaşar iken bir yandan da savaş, terör ve benzeri şiddet unsurlarıyla insanlar kendi yerlerinden yurtlarından olmakta ve göç etmek zorunda kalmaktadırlar. Bu ………………. ve sosyoekononomik, sosyokültürel sosyopolitik unsurlar , bu süreci yaşayan ergenler üzerinde pek çok belirsislzik ve hayatta kalma gibi yaşamsal sorunlarla baş etmeyi oluşturmaktadır ‘
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere gelecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a) Etnisite
b) Ekoloji
c) Etnogtrafya
d) Sistem,
e) eko sistem

Cevap : a) Etnisite

Aşağıdakilerden hangisi bir ergenlik sorunu değildir?

a) İşsizlik
b) Psikolojik sorunlar
c) Aile çatışması
d) Sanayileşme
e) İstenmeyen gebelik

Cevap : d) Sanayileşme

 

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre -1 Final 2021 Deneme Sınavı -3

 

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!