auzefiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı -2 Final 2021 Deneme Sınavı -3

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı -2 Final 2021 Deneme Sınavı -3

#1. İşveren, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilmesi için çalışanları ve çalışan temsilcilerini aşağıdaki konulardan hangisinde bildirmek zorunda değildir?

#2. Uzaktan çalışma sözleşmesi kapsamında evinde çalışan bir işçiye karşı, işverenin aşağıdaki iş sağlığı ve güvenliği yükümlülüklerinden hangisini yerine getirmesi zorunlu değildir?

#3. KKD’ler koruma sağladığı riskin seviyesine göre kategorize edilirler. Aşağıdakilerden hangisi Kategori-III kapsamındaki risklerden değildir?

#4. İş kazası sonucu 2 ay süreyle hastanede tedavi gören bir çalışan aşağıdaki tazminatlardan hangisini talep edemez?

#5. İşveren, işyerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve sürdürülebilmesi için çalışanları ve çalışan temsilcilerini aşağıdaki konulardan hangisinde bildirmek zorunda değildir?


#6. İş sağlığı ve güvenliği kanununa göre bir işverenin işyerinde iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturma yükümlülüğünü yerine getirmesi için en az kaç işçi çalıştırması gerekmektedir?

#7. Aşağıda verilen kategorizasyonda bulunan KKD’lerin hangisinde AT Tip İncelemesine gerek yoktur?

#8. Aşağıda verilen işlerin hangisinde Baş Koruyucu Donanım (baret) kullanma zorunluluğu yoktur?

#9. Kişisel Koruyucu Donanım Yönetmeliği kapsamına girmeyen kişisel koruyucu donanımları aşağıdaki hangi kategorizasyon sınıfındadır?

#10. Kişisel Koruyucu Donanımlarınla İlgili Uyumlaştırılmış Ulusal Standartlara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğin ekinde kaç adet TSE standardı bulunmaktadır?


#11. Aşağıdakilerden hangisi El ve Kol Koruyucularından değildir?

#12. “Asıl işveren-alt işveren ilişkilerinde; işbirliği ve koordinasyonun (…) olması uygulamada sorun yaratabilecek niteliktedir” cümlesinde (…) işaretli yeri en iyi tamamlayan ibare aşağıdakilerden hangisidir?

#13. İşyerlerinde sağlık gözetimi faaliyetlerini yürütmekle görevli personel hangi seçenekte doğru olarak sıralanmıştır?

#14. Tasarımcı tarafından, kullanıcının kendisinin değerlendirebileceği kabul edilen, tedrici olarak ortaya çıkan ve zamanında fark edilebilir derecede düşük düzeydeki risklere karşı koruma sağlayan basit yapıdaki kişisel koruyucu donanımlar, hangi kategorizasyon sınıfı altında değerlendirilir?

#15. Solunum Sistemi Koruyucu Donanımları hangi kategorizasyon sınıfında yer alır?


#16. AT Uygunluk Beyanı - AT Tip İncelemesi belgesini düzenleyenler sırası ile aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

#17. İş kazası nedeniyle tazminat yükümlülüklerinin değerlendirilmesinde sigortalının olası yaşam süresinin saptanmasında aşağıdakilerden hangisi göz önünde nbulundurulmaktadır.

#18. ILO daimi toplantılarından olan Uluslararası Çalışma Konferansı’nda ülkeler kaçar delege ile temsil edilir?

#19. Mekanik Etkilere Karşı Koruma Sağlamak Amacıyla Tasarlanmış ve Üretilmiş Koruyucu Donanımlar grubunda olan ve çekim kuvveti etkilerine karşı koruma sağlamak üzere tasarlanan donanımlar (örneğin karting boyunluğu, yarış boyun desteği gibi) hangi kategorizasyon sınıfında yer alır?

#20. Uluslararası Çalışma Örgütü’ne (ILO) Türkiye hangi yılda üye olmuştur?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı -2 Final 2021 Deneme Sınavı -3

İş Sağlığı Ve Güvenliği Mevzuatı 2 Final Soruları

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!