auzefboş zamanların sosyolojisisosyoloji

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-1

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-1

#1. Deleuze’un tüketim hakkında geliştirdiği kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Dönemin başlangıcında %20 olan şehirli nüfusu, 1901'de kraliçe öldüğünde %75e yükselmiştir. Yukarıda özelliği verilen dönem aşağıdakilerden hangisidir?

#3. İlk olimpiyat oyunlarında sadece bir oyun vardır. Bu oyun aşağıdakilerden hangisidir?

#4. 20. Yüzyılın başlangıcı Amerikalıların büyük çoğunluğu gelecek için büyüyen ekonomi ve rasyonel fırsatların artması açısından heyecan verici bir dönemdir. rekreasyonel parkların kurulduğu zamandır. Amerika’nın pek çok eyaletinde pek çok parkı kuruldu. 1906’ da 41 şehirde halkın kullanabileceği rekreasyon alanları oluşturulmuştur. 1920’ de ise bu sayı kaçtır?

#5. Sosyal medya kullanımını en çok iki saat olarak beyan edenlerin yüzdesi kaçtır?


#6. I. geometri II. müzik III. jimnastik Yedi yaşından itibaren okula gitmeye başlayan çocuklara okullarda ilk olarak yukarılardan hangisi ya da hangileri öğretilmeye başlanmıştır?

#7. “loji” sözünün antik yunancadaki karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Bir dildeki kullanımların genellerini ve bunların bir ihtiyacı olarak o dilin dillerle ve o dili toplulukların yaygın kullanım bilimlerle olan kapsamlı….

#9. Terim olarak rekreasyon hareketleri kavramı; serbest zamanda yapılan etkinliklerin yapılması ve organize edilmesi amacıyla kullanıldı. Bu gelişmeler 19. yüzyılda temele dayanmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bu temellerden değildir?

#10. Robert Stebbins’e göre ciddi serbest zamanın tersi aşağıdakilerden hangisidir net değil?


#11. Aşağıdaki bilimlerden hangisinde olarak sebep sonuç bağı vardır denilemez?

#12. Boş zaman latince de hangi kelime ile ifade edilir?

#13. I. iş ile ilgili etkinlikler II. seyahat III. rekreasyon Sürüşlerinde bulunanlardan hangisi durumundadır daha yüksek olan kadınlarda olan olan kadınlarda arasında fark yoktur?

#14. Özellikle popüler dizilerdeki ana karakterlerin geneli tarfından kabul ve tasviren tasvirler tasvirleri ve kişilik özellikleri ile oluşturulmaktadır. Gerçeklerin olarak dizi olarak canlandırılan ve izleyicilere yöneliklerle izleyicinin oyunculardan hangi kabulü hedeflenmemektedir?

#15. Serbest zaman ve reskreasyon yönünde yaratılan bir başka Pazar eğlence parkları Disneyland olmuştur. Disneylandın dünya üzerinde toplam kaç tane parkı vardır?


#16. Bir dildeki kullanımların kökenlerini ve bunların bir gereği olarak o dilin dillerle ve o dili konuşan toplulukların geçmişten bugüne diğer topluluklarla olan kültürel ilişkilerini araştıran bilime ne ad verilir?

#17. On dokuzuncu yüzyılda İngiltere de reforma dayalı ahlaki bir projedir. Yukarıda bahsedilen rekreasyon şekli aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Moda kavramlarıyla, daha doğru bir ifade ile modaya uymak adı altında insanlar tükettikleri ölçüde …………yükseleceklerini üst sınıflara dahil olacaklarını düşünmektedirler yukarıda boş bırakılan yere hangisinin uygun hale gelmesi ile uygun olur?

#19. Aşağıdakilerden hangisinin seçkinlerinin sokak rekreasyonunu yasaklama sebeplerinden bir tanesidir?

#20. Green'in sevgi analizine göre sevgi aşağıdakilerden hangisidir?


#21. Aşağıdakilerden hangisi boş zaman kavramlarından biri değildir?

#22. Parker'ın serbest zaman ven parçası parçaları ile açık iki kavramdan karelerden mi?

#23. Boş zamanın tıpki hayati toplumsal ailesel ve dini rolleri tatmin etmek gibi çok önemli bir gereklilik olduğunu düşünen sosyolog kimdir?

#24. Sosyal sistemleri işlevselci yaklaşım aşağıdaki sosyologlardan hangisi tarafından geliştirilmiştir?

#25. Neulinger Paradigmasına göre saf serbest zaman aşağıdaki motivasyon türlerinden hangisini içerir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-1

Auzef Sosyoloji
Telegram Sosyoloji

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!