auzefboş zamanların sosyolojisisosyoloji

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-2

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-2

#1. Sosyal sistemlere sahip olunan sisteme sahip loğlardan hoş bir şekilde donatılabilir mi?

#2. Aristoteles, şehir tasarımında agorada (pazar yeri, meydan) , çalışan sınıf ile serbest zamana sahip olan sınıfın yerlerinin ayrılması gerektiğini savunur. Ona göre iki agora olmalıdır. Alt agorada ticaret ve iş gerçekleşmeli, üst agorada ise sadece serbest zaman hayatı gerçekleşmelidir. Yukarıdaki açıklamaya göre Aristoteles serbest zaman aktivitelerine aşağıdakilerden hangisinin katılımın uygun olduğunu düşünmektedir?

#3. Engelli gaziler ile yapılan çalışmalarda rekreasyon ve fiziksel aktivitelere katılanlar ile aşağıdakilerden hangisi arasında pozitif bir ilişki bulunmuştur?

#4. Roger Caillois’e göre Huizinga’nın tanımı, oyunun hangi yönünü açıklamakta zayıf kalmıştır?

#5. Viyolonsel sosyolog olarak da bilinen, en önemli eseri “Amerika’da Serbest Zaman ve Sosyal BirAraştırma (1964) ” olan serbest zaman sosyoloğu kimdir?


#6. Parker’in serbest zaman ve hayatımızın ayrı parçaları ile açıkladığı kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi otoritelerin sokak rekreasyonunu yasaklama sebeplerinden bir tanesidir?

#8. Antik roma’da koşu, zıplama, ağırlık atma ya da güreş talimi yapılacak alanalra ne ad verilir?

#9. İhtiyaçlar, yeni ihtiyaçların yaratılmasını da beraberinde getirmektedir. Yeni ihtiyaçların ortaya çıkmasıyla, pek çok ürünü medya aracılığıyla salık verilmektedir. Reklamlar bireyleri tüketime yönlendirmekle birlikte zamanla kültürel bir boyut da kazanmıştır. Bireyler reklamlardaki ürünleri aldıklarında aşağıdakilerden hangisinin değişeceğini yanılsamasına kapılırlar?

#10. Çalışanların çabasının veriminin ve bağlılığının artırılması ve onların yeniden coşkuyla üretime yeniden üretime katılımının gerçekleştirilebilmesi için hangisi etkili yöntemdir?


#11. 2011 yılında Güney Marmara Kalkınma Ajansı için yapılan Balıkesir ve Çanakkale örnekleminde boş zamanlarında insanlar çıkmıştır. Onun ardından ikinci olarak aşağıdakilerden hangisi gelmiştir?

#12. Benjamin hunnicut (1980) boş zamanda en büyük artışın 1901 ve 1921 yılları arasında olduğunu ve ortalama haftalık çalışma saatinin ……. Saatten 48,4 saate düştüğünü belirtmiştir ki bu düşüş o dönemin ne öncesinde ne de sonrasında asla olmamıştır. Boşlukta belirtilen çalışma saati aralığı hangi seçenekte doğru olarak verilmiştir?

#13. Dünya Serbest Zaman Organizasyonu ülkelere temel olarak Bilgi, önderlik ve teknik destek sağlamak gibi rolleri üstlenmiş olan kurum daha sonra direkt olarak ………… bağlanmıştır? Boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade?

#14. Türkler zamanının ne kadarını spor yaparak geçirmektedirler?

#15. Türkiye zaman kullanımı araştırmasına göre Türk toplumu, en çok zamanı hane halkı ve ev bakımına ayırmaktadır. Araştırmaya göre Türkler ikinci olarak aşağıdakilerden hangisine vakit ayırmaktadır?


#16. Esteban-Cornejo vd. (2015) çalışmasında bilgisayar olmaksızın ders çalışmak ve …………..akademik başarı ile Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere gelmesi gereken ifade aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi yüksek sınıfın aktivitesi olarak değerlendirilebilir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi boş zaman kavramlarından biri değildir?

#19. Hangi kavram “yeniden yapılandırma zamanı”anlamına gelmektedir?

#20. Amerika’da Viy kazançlarında ilk sırayı aşağıdakilerden hangisi alır?


#21. Türklerin serbest zamanlarında en çok yaptığı aktivitelerden bir tanesi televizyon izlemektir. Televizyon izlerken de en çok dizileri takip etmektedirler. Aşağıdakilerden hangisi dizlerin olmazsa olmazıdır?

#22. "Bana fırlatıp attığın şeyi söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" Sözü aşağıdaki filozoflardan hangisine aittir?

#23. Hem antik çağda hem de günümüzde olimpiyat oyunları ne kadar sürede gerçekleşir?

#24. Victoria döneminde ve çeşitli modernleşen toplumlarda baskın sınıfların ve grupların hakim olması düşüncesidir. Buna göre belirli bir spora katılım sağlıklı disiplinli bir iş gücü yaratcaktır. Yukarıda bahsedilen rekreasyon şekli aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Boş Zamanlar Sosyolojisi 2021 Final-2

Auzef Sosyoloji
Telegram Sosyoloji

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!