auzefÇocuk GelişimiYönetim ve Liderlik

Yönetim ve Liderlik 2021 Final Deneme-2

Yönetim ve Liderlik 2021 Final Deneme-2

#1. Aşağıda okullarda örgüt ikliminin oluşturulması hususu ile ilgili verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

#2. Bireylerin özellikleri, motivasyon, mesleki doyum ve moral kavramları, hangi hangi örgütsel faktör ile ilgilidir?

#3. John Dewey’e göre okulların bazı temel görevleri vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Dewey’e göre bu görevinden biridir?

#4. Stres, gerilim, düşmanlık, kaygı gibi çatışmaya neden olan durumlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinin kapsamına girer?

#5. Okul yönetiminde rol oynayan iç ve dış ögeler vardır. Bu öğeler yönetim sürecini kolaylaştırabilir ya da zorlaştırabilir. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi okul yönetiminde rol oynayan iç öğelerden biri değildir?


#6. İletişimde el-kol, baş-kol gibi uzuvların kullanımı iletişimde hangi dil olarak adlandırılmaktadır?

#7. “Acil olan ancak önemli olmayan olay/durum/aktiviteler yer alır.” ifadesi Covey Matrisinin hangi alanını tanımlamaktadır?

#8. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#9. Herzberg’in çift faktörler teorisi ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?

#10. Bireyin belli bir amaca ulaşmak için bilinçli olarak belli bir yolu seçmesine ............ denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#11. Aşağıdakilerden hangisi okullarda örgütsel iklimin oluşumunda katkı sağlayan faktörlerden biri değildir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi tatmin edici (doyurucu) karar modeli için söylenemez?

#13. Aşağıdakilerden hangisi iletişimde kullanılan mesaj türlerinden biri değildir?

#14. Performans Yönetimi hangi yönetim kuramı/yaklaşımı başlığı altında kategorize edilmektedir?

#15. İnsanların karşılanması gereken bazı sosyal ve psikolojik ihtiyaçları olduğunu ve insanın sadece ekonomik ve rasyonel bir canlı değil aynı zamanda sosyal bir varlık olduğunu söyleyen kuram/yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir?


#16. “...................... diğer insanlarla iyi bir şekilde işbirliği içinde çalışma yeteneğini gösterir.” İfadesinde boş bırakılan yere gelmesi gereken yönetici yeterliği hangisidir?

#17. Açıklık, okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanan politikaların yönetmeliklerin, sürdürülen programların ve paydaşların görev ve sorumluluklarının açık bir şekilde tanımlanmış olması, kısaca örgüt işleyişinin tanımlanması, olumlu iklim bileşenlerinin önemli bir parçasıdır. Ancak bu açıklığın olmadığı kurumlarda bazı sorunlarla karşılaşılmaktadır. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi bu sorunlardan biri değildir?

#18. I. Nesneleri düzenlemek II. Görevleri düzenlemek III. İnsanları düzenlemek Yukarıda verilen ifadeler hangi zaman yönetimi yaklaşımına ait düzenlemelerdir?

#19. Öğretim Liderliğini diğer Liderlik türlerinden ayran en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

#20. İletişim becerileri kurumlarda ..................kullanımı çok önemlidir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#21. Aşağıdakilerden hangisi Herzberg’in Çift Faktör Teorisi’ndeki hijyen faktörlerinden biri değildir?

#22. Aşağıdakilerden hangisi, “dört ana işlevi yerine getirerek kurumsal hedeflere ulaşma süreci” olarak tanımlanan yönetim kavramının işlevlerinden biri değildir?

#23. Aşağıda verilen okul öncesi öğretmenlerinin mesleki gelişiminin önemi ile ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

#24. Durgun örgüt yapısına sahip kurumlarda çalışanların bireyselliğine ilişkin tolerans düzeyi aşağıdakilerden hangisidir?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yönetim ve Liderlik 2021 Final Deneme-2

Auzef Çocuk Gelişimi
telegram çocuk gelişimi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!