auzefİktisatİşletmemaliyet MuhasebesiYönetim Bilişim Sistemleri

Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2

Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2

#1. Döneme ilişkin satılan mamul maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Artvin İşletmesi birleşik imalat süreci sonunda A,B ve C olmak üzere üç farlı ürün üretmektedir. Mayıs ayında 2000 adet A ürünü, 3500 adet B ürünü ve 4.000 adet C ürünü üretilmiştir. Ürünlerin ayrım noktasındaki satış fiyatları sırasıyla 30TL, 20TL ve 10 TL’dir. Ayrım noktasına kadar gerçekleşen birleşik üretim maliyetleri 75.000 TL’dir. Eğer birleşik maliyetler ayrım noktasındaki satış değeri yöntemine göre dağıtılırsa A ürününe dağıtılacak olan birleşik imalat payı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Patırtı İşletmesinin 2013 yılında gerçekleştirdiği üretim ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir. Patırtı İşletmesinin 2013 yılında ürettiği bir birimin üretim maliyeti ne kadardır?

#4. Yağmur İşletmesinin Kasım ayı içerisindeki hammadde stok kalemi ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir: Hareketli ortalama stok değerleme yöntemini kullanan Yağmur İşletmesinde 15 Kasım’da üretime gönderilen hammaddenin maliyet ne kadardır?

#5. Hazal İşletmesi üretimini kesme ve dikme olmak üzere iki safhada tamamlamaktadır. Ocak ayında kesme safhasındaki dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %50, malzeme maliyeti açısından %100 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 12.000 TL tutarında hammadde, 36.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Kesme safhasına ilişkin dönem sonu yarı mamuller ise malzeme maliyeti açısından %100, dönüştürme maliyetleri açısından %60 tamamlanmış durumdadır. Malzeme üretime sürecin başında ilave edilmektedir. Dikme safhasına ilişkin dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %50 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 14.000 TL tutarında önceki safha maliyeti ve 20.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Dönem sonu yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %40 tamamlanmış durumdadır. Safhalara ilişkin diğer bilgiler aşağıda sunulmuştur. Dikme safhasında tamamlanan mamullerin toplam maliyeti ne kadardır?


#6. Alanya İşletmesinin makine ve montaj olmak üzere iki üretim bölümü bulunmaktadır. Gelecek yıla ilişkin yukarıdaki tahminler yapılmıştır: Direkt işçilik saatleri dikkate alınarak fabrikanın tümü için hesaplanacak genel üretim maliyeti yükleme haddi aşağıdakilerden hangisidir?

b) 10 TL/direkt işçilik saati

#7. Moda İşletmesi deri ceket üretimi gerçekleştirmektedir. Ürünler tabaklama ve bitirme olmak üzere iki safhada üretilmektedir. Ocak ayında tabaklama safhasındaki dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %40, hammadde maliyeti açısından %100 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 6.000 TL tutarında hammadde, 18.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Tabaklama safhasına ilişkin dönem sonu yarı mamuller ise hammadde maliyeti açısından %100, dönüştürme maliyetleri açısından %40 tamamlanmış durumdadır. Hammadde üretime sürecin başında ilave edilmektedir. Bitirme safhasına ilişkin dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %60 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 7.000 TL tutarında önceki safha maliyeti ve 10.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Dönem sonu yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %30 tamamlanmış durumdadır. Safhalara ilişkin diğer bilgiler aşağıda sunulmuştur. Bitirme safhasında dönüştürme maliyetleri açısından eşdeğer birim sayısı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Yağmur İşletmesinin Kasım ayı içerisindeki hammadde stok kalemi ile ilgili bilgi yukarıdaki gibidir. Hareketli ortalama stok değerleme yöntemini kullanan Yağmur İşletmesinde 15 Kasım’da üretime gönderilen hammaddenin maliyet ne kadardır?

#9. Sipariş maliyet sistemi uygulayan bir işletmeyle ilgili olarak bazı bilgiler yukarıdaki gibidir: - İşletmede M-A ve M-B departmanları için saptanan GİM yükleme hadleri nedir?

c) M-A 50 TL/ms., M-B 10 TL/dis.

#10. Aylık asgari 1.000 TL ücret garantisi verilmiş bir şirkette parça başına ödenen ücret 20 TL’dir. İmalat işçisi Ahmet Bey’in geçen ayki üretimi 43 birimde kalmış, parça başına 860 TL hak ettiği halde, asgari ücreti garantilediği için kendisine 1.000 TL ödeme yapılmıştır. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


#11. Bütçelenmiş maliyetler:

#12. Rıhtım İşletmesi DVD oynatıcılar için parçalar üretmektedir. Her bir ürün için 2.950 TL tutarında hammadde ve saati 20 TL’den 2.000 TL tutarında direkt işçilik maliyetine katlanılmaktadır. Üretime her bir direkt işçilik saati başına 35 TL tutarında genel üretim maliyeti yüklenmektedir. Rıhtım İşletmesinin ürettiği bir DVD oynatıcının maliyeti ne kadardır?

#13. Liman İşletmesi bilgisayarlar için parçalar üretmektedir. Üretim 100 birimlik partiler halinde yapılmaktadır. Her bir parti için 4.000 TL tutarında hammadde ve saati 30 TL’den 50 saat direkt işçilik maliyetine katlanılmaktadır. Üretime her bir direkt işçilik saati başına 15 TL tutarında genel üretim maliyeti yüklenmektedir. Liman İşletmesinin ürettiği bir birim parçanın maliyeti ne kadardır?

#14. Moda İşletmesi deri ceket üretimi gerçekleştirmektedir. Ürünler tabaklama ve bitirme olmak üzere iki safhada üretilmektedir. Ocak ayında tabaklama safhasındaki dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %40, hammadde maliyeti açısından %100 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 6.000 TL tutarında hammadde, 18.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Tabaklama safhasına ilişkin dönem sonu yarı mamuller ise hammadde maliyeti açısından %100, dönüştürme maliyetleri açısından %40 tamamlanmış durumdadır. Hammadde üretime sürecin başında ilave edilmektedir. Bitirme safhasına ilişkin dönem başı yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %60 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamuller 7.000 TL tutarında önceki safha maliyeti ve 10.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Dönem sonu yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %30 tamamlanmış durumdadır. Safhalara ilişkin diğer bilgiler aşağıda sunulmuştur. Bitirme safhası için üretimi tamamlanan mamullerin maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Silivri İşletmesi üretimini kesme ve bitirme olmak üzere iki safhada gerçekleştirmektedir. Haziran ayında kesme safhasındaki dönem başı yarı mamul stoku dönüştürme maliyetleri açısından %50, hammadde maliyeti açısından %100 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamul stoku içerisinde 40.000 TL tutarında hammadde ve 60.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti mevcuttur. Safhaya ilişkin dönem sonu yarı mamul stoku ise dönüştürme maliyetleri açısından %40, hammadde maliyeti açısından ise %100 tamamlanmış durumdadır. Hammadde üretim sürecinin başında ilave edilmektedir. Bitirme safhasındaki dönem başı yarı mamul stok dönüştürme maliyetleri açısından %80 tamamlanmış durumdadır. Bu safhada malzeme sürecin sonunda ilave edilmektedir. Dönem başı yarı mamul stoklar 24.000 TL tutarında önceki safha maliyeti ve 28.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Dönem sonu yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %30 oranında tamamlanmış durumdadır. Safhalara ilişkin ek bilgiler aşağıda sunulmuştur. Bitirme safhasında kalan yarı mamullerin toplam maliyeti ne kadardır? (Hesaplamalarınızda virgülden sonraki iki haneyi dikkate alınız)


#16. Silivri İşletmesi üretimini kesme ve bitirme olmak üzere iki safhada gerçekleştirmektedir. Haziran ayında kesme safhasındaki dönem başı yarı mamul stoku dönüştürme maliyetleri açısından %50, hammadde maliyeti açısından %100 tamamlanmış durumdadır. Dönem başı yarı mamul stoku içerisinde 40.000 TL tutarında hammadde ve 60.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti mevcuttur. Safhaya ilişkin dönem sonu yarı mamul stoku ise dönüştürme maliyetleri açısından %40, hammadde maliyeti açısından ise %100 tamamlanmış durumdadır. Hammadde üretim sürecinin başında ilave edilmektedir. Bitirme safhasındaki dönem başı yarı mamul stok dönüştürme maliyetleri açısından %80 tamamlanmış durumdadır. Bu safhada malzeme sürecin sonunda ilave edilmektedir. Dönem başı yarı mamul stoklar 24.000 TL tutarında önceki safha maliyeti ve 28.000 TL tutarında dönüştürme maliyeti içermektedir. Dönem sonu yarı mamuller dönüştürme maliyetleri açısından %30 oranında tamamlanmış durumdadır. Safhalara ilişkin ek bilgiler aşağıda sunulmuştur. Kesme safhasındaki dönem sonu yarı mamulleri toplam maliyeti ne kadardır?

#17. Bir spor ürünleri üreticisi golf ve dağcılık olmak üzere iki farklı ürün kategorisinde faaliyet göstermektedir. Golf ekipmanlarına ilişkin direkt maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#18. Patırtı İşletmesinin 31 Aralık 2013 tarihli bilançosunda raporlanacak olan mamul stokunun maliyeti ne kadardır?

#19. Marsan Şirketinin 2013 yılı için bütçelenmiş genel imalat maliyeti 612.250 TL tahmin edilmiş olup, 2013 yılı üretimine 534.750 TL GİM götürü olarak yüklenmiştir. 2013 yılı fiili genel imalat maliyeti 558.000 TL, fiili faaliyet düzeyi ise 310 dis olarak gerçekleşmiştir. Marsan Şirketinin 2013 yılı için hesaplanan götürü GİM yükleme haddi ne kadardır?

#20. Aylık sabit üretim maliyetlerinin toplamı 400.000 TL’dir. Üretim hacminin yüksek olduğu aylarda değişken üretim maliyetleri 320.000 TL ve üretim hacminin düşük olduğu aylarda değişken üretim maliyetleri 80.000 TL olarak gerçekleşmiştir. Eğer üretimin yüksek olduğu aylarda 16.000, üretimin düşük olduğu aylarda 4.000 direkt işçilik saati çalışma bütçeleniyorsa yüksek ve düşük üretim hacmi için bulunacak genel üretim maliyeti yükleme hadleri sırasıyla ne kadardır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Maliyet Muhasebesi Final Deneme Sınavı 2

 

Auzef İşletme
Auzef İktisat
Auzef Yönetim Bilişim Sistemleri
Maliyet Muhasebesi
LOLONOLO

Sipariş Maliyetleme

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!