auzefKırsal TurizmKültürel Miras Ve Turizm

Kırsal Turizm Final Deneme -4

Kırsal Turizm Final Deneme -4

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Birliği’nde kırsal turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerde ortalama olarak istihdam edilen kişi sayısı verilmiştir?

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kırsal turizm uygulamaların gerçekleştirildiği bölgelerde özen gösterilmemesi halinde, doğal çevrenin zarar görmesinin nedenlerinden biri verilmiştir?

#3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, gelenekselliğin ön planda hissedildiği, kültürel yayılmanın yavaş olduğu çevrelerden biri verilmiştir?

#4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, günümüzde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Politikasının genel amacı kapsamında yer almayan konulardan biri verilmemiştir?

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Kıta’sının toplam yüzölçümünün ne kadarının kırsal alanlardan oluştuğu verilmiştir?


#6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “kırsal gelişme” veya “kırsal kalkınma” kavramlarının ifade ettiği anlamlardan biri verilmiştir?

#7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, yapılan bir araştırmaya göre İngiltere’deki dört kırsal bölgeyi ziyaret eden turistlerin yaptığı harcamaların ne kadarının yerel ekonomide kaldığı verilmiştir?

#8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Birliği’nde kırsal kalkınma konusuna uzun yıllar boyunca uygulanan “Ortak Tarım Politikası”nın günümüzdeki anlamını kazandığı tarih verilmiştir?

#9. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Güney Marmara bölgesinde yapılan dokumacılık terimlerinden biri olan “kirmani”nin anlamı verilmiştir?

#10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde,” Kırsal turizm; kırsal kültür, doğal çevre ve tarımla bütünleşen, ayrıca diğer turizm türleriyle de son derece kolay………. olabilen bir turizm şekli olduğundan, çeşitli yerel, ulusal ve uluslararası girişimlerle içeriği zenginleştirilerek, dünyanın pek çok ülkesinde insanların tatillerini kırsal bölgelerde geçirmeleri sağlanmaktadır.” cümlesinde bırakılan boşluğu doğru olarak tamamlayan ifade verilmiştir?


#11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kırsal turizmin çiftliklerle yakından ilişkili olması nedeniyle daha çok agroturizm veya çiftlik turizmi adıyla anılan ülke verilmiştir?

#12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Kırsal turizmde verilen hizmetlerin ve sürdürülen etkinliklerin günlük yaşantının bir parçası olması,…….……..emeğine ihtiyaç duyulmasını da beraberinde getirir.” cümlesindeki boşluğu tamamlayan ifade verilmiştir?

#13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Grande Traversata delle Alpi” projesinin uygulandığı ülke ve lokasyon verilmiştir?

#14. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında dönemin hükümetleri kalkınmanın kırsal kalkınma sayesinde gerçekleşebileceğini düşünerek köylüye yönelik önemli adımlardan biri olan “Köy Kanunu”nun çıkarıldığı yıl verilmiştir?

#15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, folklor, festival ve tiyatro gibi etkinliklerin kalitesinin yükselmesine olanak sağlamasının kırsal turizmin hangi özelliğiyle ilişkili olduğu verilmiştir?


#16. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, geleneksel Sarıkız Şenlikleri’ni, yöresel kıyafet ve adetlerine uygun olarak yayla yaşantısında çadırlar kurarak, kutlandığı yer verilmiştir?

#17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, ülkemizin doğal, tarihi, arkeolojik, kültürel varlıklarının korunması ve turizmin mevsimlik ve coğrafi dağılımını iyileştirilmesi ve dış pazarlarda değişen tüketici tercihleri dikkate alınarak kış, av ve su sporları, festival, sağlık, termal ve gençlik turizmi gibi alternatif turizm gizilgücünün değerlendirilmesi gibi kırsal turizmle ilişkilendirilebilecek politikaların ilk kez yer aldığı kalkınma planı verilmiştir?

#18. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Türkiye’de; uluslararası yükümlülükler, Avrupa Birliği’ne üyelik sureci ve tarımsal yapıda hızlanan dönüşümün kırsal kesimde ortaya çıkardığı uyum sorunlarını çözmek ve kırsal kalkınma proje ve faaliyetlerine çerçeve oluşturmak üzere 2006 yılında hazırlanıp yürürlüğe giren plan verilmiştir?

#19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “EuroGites” teriminin anlamı doğru olarak verilmiştir?

#20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yayla Turizm merkezlerinin seçiminde kullanılan genel kriterlerden biri verilmemiştir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Kırsal Turizm Final Deneme -4

1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “EuroGites” teriminin anlamı doğru olarak verilmiştir?

a) Avrupa Birliği düzeyinde çiftlik ve köy turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur
b) Avrupa Birliği düzeyinde akarsu ve mağara turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur
c) Avrupa Birliği düzeyinde mağara ve yürüyüş turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur
d) Avrupa Birliği düzeyinde yürüyüş ve kaya tırmanışı turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur
e) Avrupa Birliği düzeyinde balon ve ornitoloji turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur

Cevap : a)Avrupa Birliği düzeyinde çiftlik ve köy turizmi ile ilgilenen ülkelerin ilgili organizasyonların üyeliklerinin bulunduğu bir federasyondur

2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Grande Traversata delle Alpi” projesinin uygulandığı ülke ve lokasyon verilmiştir?

a) İsviçre- Güney Alp Dağları
b) Almanya- Kuzey Alpler
c) Fransa- Masif Central
d) İspanya- Orta Pirene Dağları
e) İtalya- Batı Alp Dağları

Cevap : e)İtalya- Batı Alp Dağları

3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yayla Turizm merkezlerinin seçiminde kullanılan genel kriterlerden biri verilmemiştir?

a) Doğal değerlere yönelik potansiyelin zengin olması
b) Sivil mimari karakterinin olması
c) Kent merkezine ulaşımın kolay sağlanır olması
d) Diğer turizm çeşitlerinden bağımsız olması
e) Yöre halkının sosyal yapısının turizme yakın olması

Cevap : d)Diğer turizm çeşitlerinden bağımsız olması

4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “kırsal gelişme” veya “kırsal kalkınma” kavramlarının ifade ettiği anlamlardan biri verilmiştir?

a) Kırsal bölgelerde yaşayan insanların doğal çevreyle kurmuş oldukları ilişkilerindeki dengenin ortadan kaldırılması
b) Şehirlerde yaşayan insanlara kentsel alanlardaki fiziksel ve toplumsal altyapının tesis edilmesi,
c) Kırsal bölgelerde yaşayan insanların yetiştirdiği tarımsal ürün çeşidinin ve miktarının azaltılması
d) Kırsal bölgelerde yaşayan insanların yetiştirdiği tarımsal ürünlerin değerlendirilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliklerin ve örgütlenmelerin sona erdirilmesi
e) Kırsal bölgelerde yaşayan insanların sosyal, ekonomik ve kültürel açılardan yapısını değiştirecek biçimde üretim, gelir ve refah düzeylerinin geliştirilmesi

Cevap : e)Kırsal bölgelerde yaşayan insanların sosyal, ekonomik ve kültürel açılardan yapısını değiştirecek biçimde üretim, gelir ve refah düzeylerinin geliştirilmesi

5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde,” Kırsal turizm; kırsal kültür, doğal çevre ve tarımla bütünleşen, ayrıca diğer turizm türleriyle de son derece kolay………. olabilen bir turizm şekli olduğundan, çeşitli yerel, ulusal ve uluslararası girişimlerle içeriği zenginleştirilerek, dünyanın pek çok ülkesinde insanların tatillerini kırsal bölgelerde geçirmeleri sağlanmaktadır.” cümlesinde bırakılan boşluğu doğru olarak tamamlayan ifade verilmiştir?

a) Sosyal
b) Ekonomik
c) Entegre
d) Politik
e) Sportif

Cevap : c)Entegre

6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Birliği’nde kırsal turizm alanında faaliyet gösteren işletmelerde ortalama olarak istihdam edilen kişi sayısı verilmiştir?

a) 6 kişi
b) 3 kişi
c) 2 kişi
d) 16 kişi
e) 23 kişi

Cevap : a)6 kişi

7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Birliği’nde kırsal kalkınma konusuna uzun yıllar boyunca uygulanan “Ortak Tarım Politikası”nın günümüzdeki anlamını kazandığı tarih verilmiştir?

a) 1950’lerin başı
b) 1970’lerin başı
c) 1950’lerin sonu
d) 1950’lerin ortası
e) Herhangi bir değişim yaşanmamıştır.

Cevap : b)1970’lerin başı

8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, günümüzde Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Politikasının genel amacı kapsamında yer almayan konulardan biri verilmemiştir?

a) Tarım-çevre ilişkileri
b) Ürün kalitesi
c) Enerji tüketimi
d) Hayat kalitesi
e) İnsan kaynakları ve istihdamı

Cevap : c)Enerji tüketimi

9. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Avrupa Kıta’sının toplam yüzölçümünün ne kadarının kırsal alanlardan oluştuğu verilmiştir?

a) %80
b) %70
c) %60
d) %50
e) %40

Cevap : a)%80

10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kırsal turizmin çiftliklerle yakından ilişkili olması nedeniyle daha çok agroturizm veya çiftlik turizmi adıyla anılan ülke verilmiştir?

a) Fransa
b) İngiltere
c) İspanya
d) İtalya
e) Avusturya

Cevap : d)İtalya

11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Cumhuriyetin kuruluş yıllarında dönemin hükümetleri kalkınmanın kırsal kalkınma sayesinde gerçekleşebileceğini düşünerek köylüye yönelik önemli adımlardan biri olan “Köy Kanunu”nun çıkarıldığı yıl verilmiştir?

a) 1960
b) 1950
c) 1938
d) 1974
e) 1924

Cevap : e)1924

12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, ülkemizin doğal, tarihi, arkeolojik, kültürel varlıklarının korunması ve turizmin mevsimlik ve coğrafi dağılımını iyileştirilmesi ve dış pazarlarda değişen tüketici tercihleri dikkate alınarak kış, av ve su sporları, festival, sağlık, termal ve gençlik turizmi gibi alternatif turizm gizilgücünün değerlendirilmesi gibi kırsal turizmle ilişkilendirilebilecek politikaların ilk kez yer aldığı kalkınma planı verilmiştir?

a) Üç Yıllık Kalkınma Planı
b) Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı
c) Altı Beş Yıllık Kalkınma Planı
d) Sekiz Beş Yıllık Kalkınma Planı
e) Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı

Cevap : b)Beşinci Beş Yıllık Kalkınma Planı

13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Türkiye’de; uluslararası yükümlülükler, Avrupa Birliği’ne üyelik sureci ve tarımsal yapıda hızlanan dönüşümün kırsal kesimde ortaya çıkardığı uyum sorunlarını çözmek ve kırsal kalkınma proje ve faaliyetlerine çerçeve oluşturmak üzere 2006 yılında hazırlanıp yürürlüğe giren plan verilmiştir?

a) Bölgesel Kalkınma Fonu
b) Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Bileşeni
c) Kırsal Kalkınma Çalışma Grubu
d) Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi
e) Dokuzuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı

Cevap : d)Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Kültürel Miras Ve Turizm Telegram

Kırsal Turizm Final Deneme -4

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!