auzefGenel Turizm BilgisiKültürel Miras Ve Turizm

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, turistik çekicilikleri farklı sınıflandırma şekillerinden biri tam ve doğru olarak verilmiştir? I- İşletim sistemine göre giriş ücreti olan ve bedava çekicilikler, II- Örgütsel yapılarına göre kamu, yarı-kamu ve özel çekicilikler III-Planlama yapılarına göre doğal ve inşa edilmiş çekicilikler

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, birer bilim dalı olarak coğrafya ile turizmin karşılıklı etkileşiminin ortaya çıkardığı alt bilim dalı verilmiştir?

#3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, turizm hareketlerinin yeryüzünde ilk kez ne zaman başladığı konusu tartışmalı olmasına rağmen, günümüzdeki anlamını kazandığı başlangıç zamanı verilmiştir?

#4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, herhangi bir turizm bölgesinde, turistleri o bölgeyi ziyaret etmeye çeken bütün değerlerin genel ifadesi olan terim verilmiştir?

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, turist ile turizm işletmeleri veya turist gönderen ülke ile turizm bölgesindeki turistik işletmeler ya da kurumlar arasında yapılan anlaşmalar veya ortaya çıkabilecek çeşitli anlaşmazlıkların çözülebilmesi için yararlanılan bilim dalı verilmiştir?


#6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, turizmin “katılanların yaşlarına göre sınıflandırmasında” yaşları “25-60” arasında değişenlerin grubu verilmiştir?

#7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün tüzüğüne göre; “dış ilişkilerden sorumlu bulunmayan bütün ülke veya ülke toplulukları”nın hangi statüde üye olarak kabul edilebileceği verilmiştir?

#8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, karayolu ulaşımının tercih edilmesinin nedenleri doğru olarak verilmiştir? I.Ucuzluğu nedeniyle geziler, II.Tek yönlü yolculuklar III.Yakın mesafeli seyahatler

#9. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Seyahat acentalarının turist grupları için düzenlediği……………ise, turizm endüstrisinin değişik bir yönüdür.” cümlesindeki boşluğu doğru olarak tamamlayan ifade verilmiştir?

#10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, havayolu ulaştırmasının sağladığı üstünlüklere, kitle taşımacılığında önem kazanmasının nedenleri tam ve doğru olarak verilmiştir? I.Konfor II.Hız III.Güven


#11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)ne üye olmak isteyen şirketlerin öncelikle üye olmaları gereken kuruluş verilmiştir?

#12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “turistik çekiciliklerin ‘turizm bölgesi’nin………….oluşturmada son derece önemli bir yere sahip olmasıdır.” cümlesindeki boşluğu doğru olarak tamamlayacak ifade verilmiştir?

#13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, günümüzde, 'kültür' turizminin ivme kazanmasına neden olan gelişmelerden biri verilmiştir?

#14. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Dünya Turizm Örgütünün merkezinin İspanya’nın Madrid şehrine taşıdığı tarih verilmiştir?

#15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, tarihî çekicilikleri bünyesinde barındıracak turizm alanlarının planlanması yapılırken dikkat edilmesi gereken özelliklerden biri verilmiştir?


#16. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kruvaziyer gemilerle düzenlenen seyahatlerin başlangıcı 1840’lı yıllara kadar geriye götürülübilmesine rağmen, modern anlamda kruvaziyer organizasyonunun geliştiği yıllar verilmiştir?

#17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütünün temel organlarından biri verilmemiştir?

#18. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, turistlerin “konaklama ihtiyacını” karşılayan işletmelerden biri verilmemiştir?

#19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Dünya Turizm Örgütüne 1973 yılında asil üye olarak kabul edildikten sonra ülkemizi temsil eden kurum verilmiştir?

#20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, İngiltere’de 1825 yılında Londra ile Bath arasındaki yaklaşık 180 km’lik mesafe, karayolu ile ortalama 11 saatte alınırken, aynı yolun trenle alındığı süre verilmiştir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı

Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı

Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6-min

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı
Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, herhangi bir ulaştırma sisteminin önemi ve büyüklüğünü gösteren kriterler verilmiştir?

a) Taşınan malın değeri
b) Taşınan malın hacmi
c) Taşınan mesafennin uzunluğu
d) Taşınan yolcu veya mal miktarı
e) Taşıtın kilometre başına tükettiği yakıt miktarı

Cevap : d)Taşınan yolcu veya mal miktarı

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, ulaşım sistemlerinden birinin diğerine göre tercih edilmesinde rol oynayan faktörlerden biri verilmiştir?

a) Gidilecek yolun standardı
b) Gidilecek mesafenin uzunluğu
c) Varış noktasındai iklim şartları
d) Taşıtın modeli
e) Taşıttaki sürücü sayısı

Cevap : b)Gidilecek mesafenin uzunluğu

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Dünya Turizm Örgütünün 2011 yılı verilerine göre uluslararası turizm hareketine katılanların havayolunu kullananların yüzdesi verilmiştir?

a) %66
b) %76
c) %6
d) %41
e) %51

Cevap : e)%51

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, İlk Çağ’da yaşayan insanların yer değeştirmesine neden olan faktörlerden biri verilmemiştir?

a) Merak
b) Barınma
c) Din
d) Savaş
e) Yiyecek bulmak

Cevap : a)Merak

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Roma İmparatorluğu dönemimde ulaşım sistemlerinin üstlendiği fonksiyonlardan biri verilmemiştir?

a) Yeni kurulan yerleşmeleri imparatorluk merkezine bağlamak
b) Roma şehrinin İlk Çağ dünyasının ticaretin merkezi olmasını sağlamak
c) Olimpiyat oyunlarının başkent Roma’da yapılabilmesini sağlamak
d) Ticaretin güvenli ve sürekli yapılmasını sağlayabilmek için ulaşım ağı sistemlerinde toplanma ve aktarma merkezlerinin tesis edilebilmesini sağlamak
e) Ulaşım ve aktarma merkezlerinin birbirleriyle olduğu gibi diğer yerleşmeler ve özellikle de Roma’ya ulaşabilmesini sağlamak

Cevap : c)Olimpiyat oyunlarının başkent Roma’da yapılabilmesini sağlamak

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, karayolu ulaşımının tercih edilmesinin nedenleri doğru olarak verilmiştir?
Ucuzluğu nedeniyle geziler,
Tek yönlü yolculuklar
Yakın mesafeli seyahatler

a) I, II ve III
b) III ve II
c) I ve III
d) Sadece II
e) I ve II

Cevap : a)I, II ve III

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kruvaziyer gemilerle düzenlenen seyahatlerin başlangıcı 1840’lı yıllara kadar geriye götürülübilmesine rağmen, modern anlamda kruvaziyer organizasyonunun geliştiği yıllar verilmiştir?

a) 1880-1890
b) 1990-2000
c) 1910-1920
d) 1930-1940
e) 1950- 1970

Cevap : e)1950- 1970

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, İngiltere’de 1825 yılında Londra ile Bath arasındaki yaklaşık 180 km’lik mesafe, karayolu ile ortalama 11 saatte alınırken, aynı yolun trenle alındığı süre verilmiştir?

a) 5,5 saat
b) 11 saat
c) 7,5 saat
d) 2,5 saat
e) 3,5 saat

Cevap : d)2,5 saat

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, havayolu ulaştırmasının sağladığı üstünlüklere, kitle taşımacılığında önem kazanmasının nedenleri tam ve doğru olarak verilmiştir?
Konfor
Hız
Güven

a) II ve II
b) I, II ve III
c) Sadece II
d) Sedece III
e) I ve II

Cevap : b)I, II ve III

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)ne üye olmak isteyen şirketlerin öncelikle üye olmaları gereken kuruluş verilmiştir?

a) Devlet Hava Meydanları İşletmesi
b) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü
c) Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı
d) Havaalanları Yer ve İkram Hizmetleri İşletmesi
e) Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri

Cevap : c)Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, doğaya dayalı turizm türlerinin hızlı gelişen pazarlardan biri hâline gelmesinin en önemli nedenlerinden biri verilmiştir?

a) Şehirsel hayat tarzının renkli ve çekici olması
b) Sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olması
c) Şehirdeki sosyal hayatın renkli ve çekici olması
d) Sanayi faaliyetlerinin geri kalmış olması
e) Şehirsel hayat tarzının neden olduğu monoton yaşam koşulları

Cevap : e)Şehirsel hayat tarzının neden olduğu monoton yaşam koşulları

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, farklı turizm şekillerinin varlığı, gelişmesi ve sürdürülmesi üzerinde etkileri bulunan doğal kaynaklardan biri verilmemiştir?

a) Deniz
b) Kıyı
c) Kültür
d) Dağ
e) Akarsu

Cevap : c)Kültür

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, karstik arazilerde litoloji ile suyun karşılıklı etkileşimi sonucu meydana gelmiş turistik mekânlardan biri verilmiştir?

a) Mağaralar
b) Yaylalar
c) Dağlar
d) Ovalar
e) Ormanlar

Cevap : a)Mağaralar

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Sıcaklığı………….üzerinde bulunan maden suları sıcak maden suyu (termal) olarak kabul edilir.” ifadesindeki boşluğu doğru olarak tamamlamaktadır?

a) 50°C’nin
b) 40°C’nin
c) 30°C’nin
d) 20°C’nin
e) 10°C’nin

Cevap : d)20°C’nin

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, akarsu turizminin ülkemizde ilk kez 1992 yılında yapıldığı akarsu verilmiştir?

a) Sakarya Nehri
b) Çoruh Nehrinde
c) Ergene Nehri
d) Gediz Nehri
e) Van Gölü

Cevap : b)Çoruh Nehrinde

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, rüzgâr gücünden yararlanılarak yapılan hava sporlarından biri verilmemiştir?

a) Yamaç paraşütü
b) Rafting
c) Delta kanat
d) Planör
e) Balon

Cevap : b)Rafting

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kış turizmi ve kayak merkezi yapılması düşünülen bir sahanın sahip olması gereken özelliklerden biri verilmiştir?

a) Karın yerde kalma süresinin yılda ortalama 120 gün olması
b) Bölgeye yıl boyunca önemli sayıda turist gelmesi
c) Kayak merkezi inşa edilecek alanın deniz sevyesinden 1000 m’nin altında bulunması
d) Kayak merkezi inşa edilecek alanın eğim değerlerinin son derece az olması
e) Kayak için gelecek turistlerin en az 4 gece konaklaması

Cevap : a)Karın yerde kalma süresinin yılda ortalama 120 gün olması

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, ülkemizde var olduğu tahmin edilen mağara sayısı verilmiştir?

a) 5 000
b) 15 000
c) 25 000
d) 35 000
e) 45 000

Cevap : c)25 000

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Sıcak kuşak üzerinde yer alan……………….. ormanlarına sahip Brezilya, Endonezya, Hindistan’ın batı sahili, Madagaskar ve Afrika kıtasındaki Savanların sahip olduğu zengin bitki ve hayvan hayatı bu bölgelerin önemli turizm merkezleri olarak gelişmesine zemin hazırlamıştır.” cümlesindeki boşluğu doğru olarak tamamlayan ifade verilmiştir?

a) Karaçam
b) Kavak
c) Meşe
d) Konifer
e) Ekvator yağmur

Cevap : e)Ekvator yağmur

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, “Rutland Water Kuş Gözlem Festivali”nin yapıldığı ülke verilmiştir?

a) ABD
b) Kanada
c) Fransa
d) İngiltere
e) Hollanda

Cevap : d)İngiltere

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı

Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı
Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm Kültürel Miras Ve Turizm Telegram

Genel Turizm Bilgisi Vize Deneme Sınavı -6

Auzef Kültürel Miras Ve Turizm
Auzef Genel Turizm Bilgisi Deneme Sınavı
Öğrenci Dostu
LOLONOLO -Öğrenme Yönetim Sistemi

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!