auzefİnsan Kaynakları YönetimiİşletmeMatematikTemel Matematik

Temel Matematik Ünite -2

Temel Matematik Denklemler ve Eşitsizlikler

#1. Bir ürünün arz denklemi 𝑝 = 2𝑞 − 15 ve talep denklemi 𝑝 = −5𝑞 + 48 ise pazar denge noktası aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) (9, 3)

#2. denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) 3

#3. 2(4𝑥 + 7) ≥ 7(𝑥 + 3) eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?

Cevap : d) [7, ∞)

#4. eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) [4, 9]

#5. denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b) {4, 3}

#6. denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) ∅

#7. 34 yaşındaki babanın yaşı, oğlunun yaşının 5 katından 6 eksik ise oğlunun yaşı kaçtır?

Cevap : e) 8

#8. denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : a) {−2, 1/3}

#9. Aşağıda verilen denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir? 𝑥/3 + 𝑥/4 = 7

Cevap : b) {12}

#10. (3𝑥 − 5) − (1 − 2𝑥) = 14 denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) 4

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Temel Matematik Sınav Soruları

Denklemler ve Eşitsizlikler

Auzef İşletme Fakültesi Lisans
Auzef İnsan Kaynakları Yönetimi

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Temel Matematik Sınav Soruları

Denklemler ve Eşitsizlikler

Auzef İşletme Fakültesi Lisans
Auzef İnsan Kaynakları Yönetimi

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Temel Matematik Denklemler ve Eşitsizlikler

Temel Matematik

Ünite -2

Temel Matematik Denklemler ve Eşitsizlikler

1) 34 yaşındaki babanın yaşı, oğlunun yaşının 5 katından 6 eksik ise oğlunun yaşı kaçtır?

a) 28
b) 27
c) 17
d) 16
e) 8

Cevap : e) 8

2) (3𝑥 − 5) − (1 − 2𝑥) = 14 denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangisidir?

a) 1
b) 2
c) 3
d) 4
e) 5

Cevap : d) 4

3) Aşağıda verilen denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

𝑥/3 + 𝑥/4 = 7

a) {3}
b) {12}
c) {3, 4}
d) {4}
e) ∅

Cevap : b) {12}

Temel Matematik - kümeler Ünite 2 Soru 4

denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) {0, 1}
b) {4, 3}
c) {1, 4}
d) {0, 3}
e) ∅

Cevap : b) {4, 3}

Temel Matematik - kümeler Ünite 2 Soru 5

denkleminin çözümü aşağıdakilerden hangisidir?

a) -3
b) -2
c) 2
d) 3
e) ∅
6) 𝑥

Cevap : d) 3

Temel Matematik - kümeler Ünite 2 Soru 6

denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) {−3}
b) {3}
c) {−3, 3}
d) {9}
e) ∅

Cevap : e) ∅

Temel Matematik - kümeler Ünite 2 Soru 7

denkleminin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) {−2, 1/3}
b) {−2}
c) {1/3}
d) {−2,0}
e) ∅

Cevap : a) {−2, 1/3}

2(4𝑥 + 7) ≥ 7(𝑥 + 3) eşitsizliğinin çözüm aralığı nedir?

a) (−∞, −7)
b) (−∞, 7)
c) (0, 7]
d) [7, ∞)
e) (−∞, ∞)

Cevap : d) [7, ∞)

 

Temel Matematik - kümeler Ünite 2 S

eşitsizliğinin çözüm kümesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) (−∞, ∞)
b) (−∞, 4)
c) [4, 9]
d) (−∞, 4) ∪ (9, ∞)
e) ∅

Cevap : c) [4, 9]

Bir ürünün arz denklemi 𝑝 = 2𝑞 − 15 ve talep denklemi 𝑝 = −5𝑞 + 48 ise pazar denge noktası aşağıdakilerden hangisidir?

a) (9, 0)
b) (0, 3)
c) (3, 7)
d) (9, 3)
e) (3, 12)

Cevap : d) (9, 3)

Temel Matematik Sınav Soruları

Denklemler ve Eşitsizlikler

Auzef İşletme Fakültesi Lisans
Auzef İnsan Kaynakları Yönetimi

Öğrenci Dostu
LOLONOLO – Öğrenme Yönetim Sistemi

Auzef Temel Matematik İşletme Lisans Açık Öğretim
İnsan Kaynakları Yönetimi Lisans Açık Öğretim telegram işletme

Temel Matematik Kümeler Ve Sayılar

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!