İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -3

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -3

İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

#1. Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde kullanılan yazılı iletişim araçlarından biridir?

Cevap : A. Broşür, bülten ve el kitapçığı

#2. Aşağıdakilerden hangisi yeni kitle iletişim araçları arasında yer alır?

Cevap : E. Youtube

#3. Uzaktan/sanal iletişimde uyulması gereken görgü kurallarını tanımlamak için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : C. Netiket

#4. Aşağıdakilerden hangisi hem yazılı hem uzaktan/sanal iletişim araçlarından biridir?

Cevap : A. Elektronik posta

#5. Aşağıdakilerden hangisi yazılı iletişimin olumlu yönlerinden biri değildir?

Cevap : B. Hataların karşılıklı iletilerle anında düzeltilebilmesi

#6. Kültürel farklılıklar en çok aşağıdaki iletişim yöntemlerinden hangisini olumsuz yönde etkiler?

Cevap : C. Sözsüz/simgesel

#7. Belirli bir alan ya da sektöre yönelik çok sayıda firmanın katılımıyla düzenlenen, marka ve ürün/hizmet tanıtımının yapıldığı kapsamlı etkinliklere ne ad verilir?

Cevap : D. Fuar

#8. Sözlü veya yazılı olarak ifade edilemeyen bütün ögeleri içeren iletişim biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : B. Sözsüz/simgesel

#9. Aşağıdakilerden hangisi sözlü iletişimin olumlu yönlerinden biri değildir?

Cevap : E. Bilgi alışverişi kayıtlarının tutulabilmesi

#10. Bireyi hem düşünsel hem iletişim açısından daha özgür bırakan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : D. Sözlü

TESTi BiTiR

Results

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -3

İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -3

İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İŞL118U İşletme İletişmi Ünite -3, İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

İŞL118U İşletme İletişmi
Ünite -3
İşletme İletişiminde Uzmanlık Alanları

1 Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde kullanılan yazılı iletişim araçlarından biridir?

A. Broşür, bülten ve el kitapçığı
B. Telefon ve telefon sistemleri
C. Toplantılar
D. Beden dili
E. İntranet

Cevap : A. Broşür, bülten ve el kitapçığı

2 Aşağıdakilerden hangisi yazılı iletişimin olumlu yönlerinden biri değildir?

A. Fikirlerin daha ayrıntılı düşünülerek planlanabilir hâle dönüştürülebilmesi
B. Hataların karşılıklı iletilerle anında düzeltilebilmesi
C. Mesajlar saklanabildiği için delil olarak kullanılabilmesi
D. Emir ve direktiflerin yazılı olarak verilmesi, bu sayede etkilerinin daha fazla hissedilmesi
E. Belirlenen hataların kısa sürede düzeltilebilmesi

Cevap : B. Hataların karşılıklı iletilerle anında düzeltilebilmesi

3 Bireyi hem düşünsel hem iletişim açısından daha özgür bırakan iletişim türü aşağıdakilerden hangisidir?

A. Yazılı
B. Sözsüz/Simgesel
C. Bileşik
D. Sözlü
E. Sanal/uzaktan

Cevap : D. Sözlü

4 Aşağıdakilerden hangisi sözlü iletişimin olumlu yönlerinden biri değildir?

A. Anlaşılmayan konuların aydınlatılabilmesi
B. Hataların karşılıklı iletilerle anında düzeltilebilmesi
C. Eş zamanlı olarak geri bildirimde bulunabilmesi
D. Geri dönüşlerin vakit kaybetmeden kontrol edilebilmesi
E. Bilgi alışverişi kayıtlarının tutulabilmesi

Cevap : E. Bilgi alışverişi kayıtlarının tutulabilmesi

5 Sözlü veya yazılı olarak ifade edilemeyen bütün ögeleri içeren iletişim biçimi aşağıdakilerden hangisidir?

A. Yazılı
B. Sözsüz/simgesel
C. Bileşik
D. Sözlü
E. Uzaktan/ sanal

Cevap : B. Sözsüz/simgesel

6 Kültürel farklılıklar en çok aşağıdaki iletişim yöntemlerinden hangisini olumsuz yönde etkiler?

A. Yazılı
B. Bileşik
C. Sözsüz/simgesel
D. Sözlü
E. Uzaktan/sanal

Cevap : C. Sözsüz/simgesel

7 Aşağıdakilerden hangisi hem yazılı hem uzaktan/sanal iletişim araçlarından biridir?

A. Elektronik posta
B. Telefon ve telefon sistemleri
C. Kıyafet
D. Beden dili
E. İntranet

Cevap : A. Elektronik posta

8 Uzaktan/sanal iletişimde uyulması gereken görgü kurallarını tanımlamak için kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

A. Blog
B. Chat
C. Netiket
D. Çalıştay
E. Panel

Cevap : C. Netiket

9 Aşağıdakilerden hangisi yeni kitle iletişim araçları arasında yer alır?

A. Gazete
B. Dergi
C. Broşür
D. Radyo
E. Youtube

Cevap : E. Youtube

10 Belirli bir alan ya da sektöre yönelik çok sayıda firmanın katılımıyla düzenlenen, marka ve ürün/hizmet tanıtımının yapıldığı kapsamlı etkinliklere ne ad verilir?

A. Konferans
B. Yarışma
C. Panel
D. Fuar
E. Çalıştay

Cevap : D. Fuar

İŞL118U İşletme İletişmi
Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi

Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi
İŞL118U İşletme İletişmi
Öğrenci Dostu
Öğrenme Yönetim Sistemi – LOLONOLO

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: