auzefCoğrafyaKırsal Coğrafya

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -1

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -1

#1. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Fransa’da kırsal alanlarda ..........İngiliz her yıl mülk satın almaktadır”. ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : C) 20 000’den fazla

#2. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, kırsal alanlarda özel otomobil sahipliğine bağlı olarak gelişmiştir?

Cevap : A) Kırsaldaki insanların kırsal topluluklara olan bağını gevşetmiştir.

#3. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Kırsal turizmin ilk örnekleri olarak kabul edilebilen, Almanya’da orta düzeyde gelir seviyesine sahip insanların genellikle dağlık alanlardaki çiftliklerde ucuz konaklama şeklinde tatilleri gerçekleştirdikleri dönem verilmiştir?

Cevap : A) 1873 ve 1914 yılları arasında

#4. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Tarım sektöründeki gerilemenin aksine, turizm müreffeh, hızlı büyüyen bir faaliyete dönüşmüş olup gerçekten de geliştiği ülkelerde ............ büyüme için önemli bir faktör haline gelmiştir” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : A) Ekonomik

#5. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Gelişmiş ülkelerde kırsal alanlarda görünümü çok büyük ölçüde değiştiren, kırsal bölgede üretim ve tüketimde uygulamaları değiştiren faktör verilmiştir?

Cevap : E) Motorlu araçların gelişimi


#6. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “............. hala en üretken deniz balıkçılığı sahasıdır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : B) Kuzey Batı Pasifik

#7. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kırsal bölgelerde turizm gelirlerinin önemli etkilerinin olduğu unsur verilmemiştir?

Cevap : A) Girişimciliği azaltma

#8. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, demir yolu yönlendirmeli pazarlama ve sermaye yatırımı ile desteklenen erken kırsal turizm mekânlarından biri verilmiştir?

Cevap : A) Kanada’daki Kayalık Dağları

#9. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Avrupa Birliği EAGGF’nin (Avrupa Tarımsal Yönlendirme ve Garanti Fonu) Yön verme Bölümünün kırsal kalkınma kapsamında amaçlarından birini de “............... yatırımlarının teşvik edilmesi, kırsal turizmin geliştirilmesi” oluşturmaktadır” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : D) Turistik el sanatları

#10. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde öncelikle “köpeklerle vahşi hayvan avına yasak” girişiminde bulunan bir organizasyon tertipleyen grup verilmiştir?

Cevap : A) Kırsal İttifak Baskı Grubu


#11. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Roma imparatorluğu döneminde aristokratlar arasında paylaştırılan çok büyük mülklerin adı verilmiştir?

Cevap : E) Latifundia

#12. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “............. gibi diğer geleneksel kırsal ekonomik faaliyetler de, benzer bir evrim yaşamış ve onların istihdam düzeylerinde de benzer düşüşler olmuştur.” ifadesinde yer almaz?

Cevap : C) Sanayi

#13. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, 2000’yılında, 250 ‘kırsal lider’in kırsal Amerika’nın karşı karşıya kaldığı politik zorlukları tartışmak üzere toplandığı şehir verilmiştir?

Cevap : E) Kansas Şehri

#14. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “telekomünikasyon teknolojisinin gelişmesi bazı........... problemlerini hafifletmiş ve birçok kırsal alanda çevresel ilişkilerde yaygın olarak kullanılmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : D) Mesafe

#15. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, 18. yy.da kırsal değişimin birçok tarihi örneklerinden biri verilmiştir?

Cevap : A) İngiltere’de tarım arazilerinin çevrilmesi


#16. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Çevresel sorunları da beraberinde getiren .........de bazı kırsal bölgelerin ekonomilerini yenilememiş ama kolaylaştırmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : D) Kitle turizmi

#17. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Yirminci yüzyılın ikinci yarısı boyunca kırsal topluluklarda yaşayan insanlar tarafından anlatılanlar dikkate alındığında, değişime uğradıkları birçok konu içinde belirtilmemiştir?

Cevap : C) Sanat

#18. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “1970'ler, 80'ler ve 90'ların yeni kırsal turizmi ise, birkaç yönden farklı olup çok daha fazla sayıda ziyaretçi katılmıştır. .......... yüzde 70'inden fazlası kırsal rekreasyona katılmıştır” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

Cevap : C) Amerikalıların

#19. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Orman alanı en fazla olan ülke verilmiştir?

Cevap : A) Rusya Federasyonu

#20. Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Türkiye’de kırsal turizm uygulamalarına ait ilk örneklerin ortaya çıkmaya başladığı dönem verilmiştir?

Cevap : B) 1980’li yıllar


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -1

1- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Gelişmiş ülkelerde kırsal alanlarda görünümü çok büyük ölçüde değiştiren, kırsal bölgede üretim ve tüketimde uygulamaları değiştiren faktör verilmiştir?

A) Tırpanın kullanımı
B) Meskenlerin artışı
C) Sanayi tesislerinin varlığı
D) Gübre kullanımının artışı
E) Motorlu araçların gelişimi

Cevap : E) Motorlu araçların gelişimi

2- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, kırsal bölgelerde turizm gelirlerinin önemli etkilerinin olduğu unsur verilmemiştir?

A) Girişimciliği azaltma
B) Göçü engelleme
C) Geliri arttırma
D) Gelir dağılımını düzeltme
E) Bölgesel kalkınmada dengeyi oluşturma

Cevap : A) Girişimciliği azaltma

3- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Fransa’da kırsal alanlarda ……….İngiliz her yıl mülk satın
almaktadır”. ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) 15 000
B) 2000’den fazla
C) 20 000’den fazla
D) 3000
E) 7500

Cevap : C) 20 000’den fazla

4- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Tarım sektöründeki gerilemenin aksine, turizm müreffeh, hızlı büyüyen bir faaliyete dönüşmüş olup gerçekten de geliştiği ülkelerde ………… büyüme için önemli bir faktör haline gelmiştir” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Ekonomik
B) Kültürel
C) Sosyal
D) Dinamik
E) Sanayi

Cevap : A) Ekonomik

5- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Avrupa Birliği EAGGF’nin (Avrupa Tarımsal Yönlendirme ve Garanti Fonu) Yön verme Bölümünün kırsal kalkınma kapsamında amaçlarından birini de “…………… yatırımlarının teşvik edilmesi, kırsal turizmin geliştirilmesi” oluşturmaktadır” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Sanayi
B) Tarihi yapı
C) Kültürel
D) Turistik el sanatları
E) Tarım

Cevap : D) Turistik el sanatları

6- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Kırsal turizmin ilk örnekleri olarak kabul edilebilen, Almanya’da orta düzeyde gelir seviyesine sahip insanların genellikle dağlık alanlardaki çiftliklerde ucuz konaklama şeklinde tatilleri gerçekleştirdikleri dönem verilmiştir?

A) 1873 ve 1914 yılları arasında
B) 1750-1790 arası
C) 1650 ve 1698 yılları arasında
D) 1600-1650 arası
E) 1800-1850 arası

Cevap : A) 1873 ve 1914 yılları arasında

7- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “1970’ler, 80’ler ve 90’ların yeni kırsal turizmi ise, birkaç yönden farklı olup çok daha fazla sayıda ziyaretçi katılmıştır. ………. yüzde 70’inden fazlası kırsal rekreasyona katılmıştır” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Almanların
B) Fransızların
C) Amerikalıların
D) İngilizlerin
E) İtalyanların

Cevap : C) Amerikalıların

8- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, demir yolu yönlendirmeli pazarlama ve sermaye yatırımı ile desteklenen erken kırsal turizm mekânlarından biri verilmiştir?

A) Kanada’daki Kayalık Dağları
B) Himalayalar
C) Nil vadisi
D) Kafkaslar
E) Sibirya

Cevap : A) Kanada’daki Kayalık Dağları

9- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, Türkiye’de kırsal turizm uygulamalarına ait ilk örneklerin ortaya çıkmaya başladığı dönem verilmiştir?

A) 1960’li yıllar
B) 1980’li yıllar
C) 1950’li yıllar
D) 2000’li yıllar
E) 2010’lu yıllar

Cevap : B) 1980’li yıllar

10- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Yirminci yüzyılın ikinci yarısı boyunca kırsal topluluklarda yaşayan insanlar tarafından anlatılanlar dikkate alındığında, değişime uğradıkları birçok konu içinde belirtilmemiştir?

A) Topluluk duygusu
B) Manevi değerlerdeki pek çok değişiklik
C) Sanat
D) Sosyal düzen
E) Huzur

Cevap : C) Sanat

11- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde öncelikle “köpeklerle vahşi hayvan avına yasak” girişiminde bulunan bir organizasyon tertipleyen grup verilmiştir?

A) Kırsal İttifak Baskı Grubu
B) Şehirsel İttifak Baskı Grubu
C) Vahşi Hayvan Avına Evet Grubu
D) Avcılara Özgürlük Grubu
E) Köpeklere evet grubu

Cevap : A) Kırsal İttifak Baskı Grubu

12- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “Çevresel sorunları da beraberinde getiren ………de bazı kırsal bölgelerin ekonomilerini yenilememiş ama kolaylaştırmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Balıkçılık
B) Tahıl Üretimi
C) Hayvancılık
D) Kitle turizmi
E) Dericilik

Cevap : D) Kitle turizmi

13- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, 2000’yılında, 250 ‘kırsal lider’in kırsal Amerika’nın karşı karşıya kaldığı politik zorlukları tartışmak üzere toplandığı şehir verilmiştir?

A) Florida
B) Liverpool
C) New York
D) Deetroit
E) Kansas Şehri

Cevap : E) Kansas Şehri

14- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde, 18. yy.da kırsal değişimin birçok tarihi örneklerinden biri verilmiştir?

A) İngiltere’de tarım arazilerinin çevrilmesi
B) Almanya’da sanayinin gelişimi
C) Yugoslavya’da ticari faaliyetlerin artışı
D) Yunanistan’da tarım arazilerinin toplulaştırılması
E) Bulgaristan’da küçük işletmelerin arttırılması

Cevap : A) İngiltere’de tarım arazilerinin çevrilmesi

15- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, kırsal alanlarda özel otomobil sahipliğine bağlı olarak gelişmiştir?

A) Kırsaldaki insanların kırsal topluluklara olan bağını gevşetmiştir.
B) Kırsal alanlarda istihdam kaynağı olarak tarım sektörü düşüşe geçmiştir.
C) Kırsal alanlarda üretim artmıştır.
D) İş gücü talebi azalmıştır.
E) Sermaye artışı yaşanmıştır.

Cevap : A) Kırsaldaki insanların kırsal topluluklara olan bağını gevşetmiştir.

16- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “telekomünikasyon teknolojisinin gelişmesi bazı……….. problemlerini hafifletmiş ve birçok kırsal alanda çevresel ilişkilerde yaygın olarak kullanılmıştır.” ifadesini doğru olarak tamamlamaktadır?

A) Üretim
B) Hız
C) Güç
D) Mesafe
E) Tüketim

Cevap : D) Mesafe

17- Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde Roma imparatorluğu döneminde aristokratlar arasında paylaştırılan çok büyük mülklerin adı verilmiştir?

A) Solhoz
B) Plantasyon
C) Farmstead
D) Kibbutz
E) Latifundia

Cevap : E) Latifundia

18- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi, “…………. gibi diğer geleneksel kırsal ekonomik faaliyetler de,
benzer bir evrim yaşamış ve onların istihdam düzeylerinde de benzer düşüşler olmuştur.” ifadesinde yer almaz?

A) Balıkçılık
B) Ormancılık
C) Sanayi
D) Madencilik
E) Taş ocakçılığı

Cevap : C) Sanayi

Auzef Coğrafya
Telegram Coğrafya

Kırsal Coğrafya Final Deneme Sınavı -1

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!