BIL102U - Temel Bilgi TeknolojileriTıbbi Dokümantasyon VE Icd SistemleriWeb Tasarım Ve KodlamaWeb Tasarımı ve Kodlama

BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II Final Deneme Sınavı -2

BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II Final Deneme Sınavı -2

#1. Aşağıdakilerden hangisi internet ile bilgisayar sistemi arasında bir koruma perdesi oluşturarak giriş ve çıkışları denetler, izinsiz hareketleri engeller ve rapor eder?

Cevap: e. Kişisel güvenlik duvarı

Açıklama: Kişisel güvenlik duvarı, internet ile bilgisayar sistemi arasında bir koruma perdesi oluşturarak giriş ve çıkışları denetler, izinsiz hareketleri engeller ve rapor eder.

#2. Aşağıdakilerden hangisi Anlık Sohbet Araçlarına örnek olarak verilemez?

Cevap : d. Sohbet Odaları

Anlık Sohbet Araçları, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak metin tabanlı mesajlaşmalar yapmasına olanak tanır. MSN Messenger, Skype, Google Hangout ve Facebook Messenger gibi uygulamalar bu kategoriye örnektir. Ancak “Sohbet Odaları”, genellikle belirli bir platform veya web sitesi içinde yer alan ve çoklu kullanıcıların katılımıyla gerçekleşen, daha genel bir iletişim biçimidir

#3. --Kullanıcı tarafından vücudunun çevresine giyilebilen, hidrolik ve motorlar yardımıyla kullanıcının kas hareketlerini destekleyen mobil makine-- aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b. Güçlendirilmiş dış iskelet

Güçlendirilmiş dış iskelet, kullanıcı tarafından vücudun çevresine giyilebilen ve kas hareketlerini destekleyen mobil bir makinedir. Bu teknoloji, rehabilitasyon ve ağır işlerde çalışan bireylerin güçlerini artırmak için kullanılabilir.

#4. Aşağıdakilerden hangisi sınırdaki bir teknolojidir?

Cevap : e. Holografik görüntüleme

Holografik görüntüleme, sınırdaki bir teknolojidir. Bu, üç boyutlu görüntülerin oluşturulması ve gösterilmesi ile ilgili gelişmekte olan bir alandır ve gelecekte geniş uygulama alanları bulması beklenmektedir

#5. Aşağıdakilerden hangisi e-ticarette güvenliğin sağlanması için kullanılan standartlardan biridir?

Cevap: d. SSL

Açıklama: SSL (Secure Sockets Layer), e-ticarette güvenliğin sağlanması için kullanılan standartlardan biridir ve internet üzerinden güvenli bir şekilde bilgi transferi yapılmasını sağlar.


#6. Yaşamboyu öğrenme ile ilgili aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

Cevap : b. Yaşamboyu öğrenme, işbaşında eğitimi ifade eder.

Yaşamboyu öğrenme işbaşında eğitimi ifade eder ifadesi, yaşamboyu öğrenme kavramının geniş kapsamını sınırlar. Yaşamboyu öğrenme, sadece işbaşında eğitimi değil, kişisel gelişimden resmi olmayan öğrenmelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan bir süreçtir.

#7. Aşağıdakilerden hangisi KAÇD uygulamalarının amaçlarından biri değildir?

Cevap : e. Geleneksel eğitimi ortadan kaldırmak

Geleneksel eğitimi ortadan kaldırmak, KAÇD uygulamalarının amaçlarından biri değildir. KAÇD, eğitim olanaklarını genişletmeyi, daha fazla kişiye ulaşmayı ve eğitime yenilik getirmeyi amaçlar, ancak geleneksel eğitim sistemlerinin yerine geçmeyi hedeflemez

#8. Aşağıdakilerden hangisi Emniyet Genel Müdürlüğünün dolandırıcılıklardan kaçınmak yaptığı uyarılardan biri değildir?

Cevap : a. Uzun konuşmalardan kaçınılmalı, hatlar uzun süre meşgul edilmemelidir

Emniyet Genel Müdürlüğü, dolandırıcılık vakalarına karşı çeşitli uyarılarda bulunur. Ancak “uzun konuşmalardan kaçınılması ve hatların uzun süre meşgul edilmemesi” gibi bir uyarı, dolandırıcılıkla mücadele kapsamında yapılan öneriler arasında yer almaz. Diğer uyarılar, dolandırıcılıktan korunmak için dikkat edilmesi gereken önemli noktalardır.

#9. Aşağıdakilerden hangisi teknolojik gelişmenin aşamalarından biri değildir?

Cevap : e. Pazarlama

Pazarlama, teknolojik gelişmenin aşamalarından biri değildir. Teknolojik gelişme süreci genellikle keşif, buluş, yenilik ve yayılma aşamalarını içerir. Pazarlama ise, bir ürün veya teknolojinin piyasaya sürülmesi ve tanıtımıyla ilgilidir.

#10. George Siemens ve Stephen Downes’ın KAÇD uygulaması aşağıdaki kuramlardan hangisi üzerine kurulmuştur?

Cevap : d. Bağlantıcı

Bağlantıcı kuram, George Siemens ve Stephen Downes tarafından geliştirilmiş ve KAÇD uygulamalarının temelini oluşturan bir öğrenme teorisidir. Bu kuram, bilginin nasıl edinildiği ve paylaşıldığı üzerine odaklanır ve ağlar aracılığıyla öğrenmeyi vurgular


#11. Aşağıdakilerden hangisi internette sorunsuz ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat etmemiz gereken bir konu değildir?

Cevap: b. Erişilen bilgi yakın bir zamanda paylaşılmış olmalı

#12. Aşağıdakilerden hangisi yaşam boyu öğrenme sürecini, geleneksel öğrenme sürecinden ayıran özelliklerden biri değildir?

Cevap : d. Okulun öğrenme için bir zorunluluk olması

Okulun öğrenme için bir zorunluluk olması, yaşamboyu öğrenme sürecini geleneksel öğrenme sürecinden ayıran özelliklerden biri değildir. Yaşamboyu öğrenme, öğrenme olanaklarını okul dışı ortamlarda da genişletmeyi vurgular ve öğrenmenin yaşamın her alanında gerçekleşebileceğini savunur.

#13. Aşağıdakilerden hangisi verilen bir tarihte toplumda aynı anda kullanılabilen teknolojilerden biri değildir?

Cevap : e. Uzak gelecekteki teknolojiler

Uzak gelecekteki teknolojiler, verilen bir tarihte toplumda aynı anda kullanılabilen teknolojilerden biri değildir. Geleneksel, güncel ve sınırdaki teknolojiler mevcutken, yakın ve uzak gelecekteki teknolojiler henüz kullanımda olmayabilir.

#14. Aşağıdakilerden hangisi Eşzamanlı İletişimin sınırlılıklarından biridir?

Cevap : c. Alıcının tartışmalara tekrar katılma fırsatı yoktur.

Eşzamanlı iletişimin sınırlılıklarından biri, tartışmalara sonradan katılma veya önceki mesajları gözden geçirme imkanının olmamasıdır. Bu durum, süregelen bir konuşmaya sonradan dahil olan kişilerin konu hakkında bilgi sahibi olmalarını zorlaştırır.

#15. Yetişkin eğitiminden söz edebilmek için yetişkin olarak adlandırılan bireylerin sahip olması gereken bazı özellikler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu özelliklerden biri değildir?

Cevap : a. Psikolojik desteğe ihtiyaç duyması

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyması, yetişkin eğitiminde yetişkinlerin sahip olması gereken özelliklerden biri olarak sayılmaz.
Yetişkinlerin eğitim sürecinde öz-motivasyon, deneyimler ve öğrenmeye hazır olma gibi özellikler ön plana çıkar


#16. --Beynin yüksek düzey bilişsel süreçlerini destekleyecek (artıracak) kuramsal bir yapay dış enformasyon işleme sistemi-- aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : a. Exocortex

Exocortex, beyinin yüksek düzey bilişsel süreçlerini destekleyecek kuramsal bir yapay dış enformasyon işleme sistemidir. Bu kavram, insan zekasının yapay yollarla genişletilmesi fikrini temsil eder

#17. Aşağıdakilerden hangisi, bilgi ve veri paylaşımında kimliklerin doğrulanabilmesi ile ilgili temel ilkedir?

Cevap: d. İnkar edememe

Açıklama: Kimliklerin doğrulanabilmesi, iletişimde veya işlemlerde tarafların gerçekleştirdikleri eylemleri inkar edememelerini sağlar. Bu, “inkar edememe” ilkesiyle ilişkilidir ve elektronik işlemlerin güvenilirliğini artırır.

#18. Aşağıdakilerden hangisi, belirli bir kanal üzerinden gelen ve karşıya iletilmesi amaçlanan fikri anlatan yazı, ses, obje, resim ya da çizim olarak ifade edilebilen iletişim sürecinin öğesidir?

Cevap : b. İleti

İletişim sürecinde “ileti”, bir fikri, duyguyu veya bilgiyi aktarmak amacıyla gönderilen mesajdır. Bu, yazı, ses, resim, çizim veya herhangi bir obje olabilir. İleti, iletişimin temel amacını taşıyan ve iletişim sürecinin merkezinde yer alan unsurdur.

#19. Aşağıdakilerden hangisi birden fazla anlık sohbet hesabı olanların seçmesi gereken sohbet istemcisidir?

Cevap : b. Çoklu Protokol

Birden fazla anlık sohbet hesabına sahip olan kullanıcılar için “Çoklu Protokol” istemcileri idealdir. Bu tür istemciler, farklı sohbet servislerine aynı anda erişim sağlayarak kullanıcıların birden fazla platform üzerindeki hesapları arasında kolayca geçiş yapmalarını mümkün kılar

#20. Aşağıdakilerden hangisi, kullanıcıların webde gezindiği adresleri belirler ve bu adresleri belirli bir merkezle paylaşarak, sisteme çöp e-posta ve gereksiz reklam gönderilmesine neden olur?

Cevap: e. Casus yazılım

Açıklama: Casus yazılım, kullanıcıların internet üzerindeki aktivitelerini izleyerek bu bilgileri üçüncü partilere aktarabilen ve sonuç olarak çöp e-posta ve gereksiz reklamların gönderilmesine neden olabilen kötü amaçlı bir yazılım türüdür.


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Anadolu Aöf Açıköğretim Sınav Soruları
Ders : BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II
Bölümler : Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Web Tasarım ve Kodlama
Sınıf : 1
Dönem: Bahar Dönem Sonu Sınavı Soruları

Anadolu Aöf Açıköğretim Sınav Soruları
Ders : BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II
Bölümler : Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Web Tasarım ve Kodlama
Sınıf : 1
Dönem: Bahar Dönem Sonu Sınavı Soruları

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II Final Deneme Sınavı -2

Anadolu Aöf Açıköğretim Sınav Soruları
Ders : BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II
Bölümler : Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik
Web Tasarım ve Kodlama
Sınıf : 1
Dönem: Bahar Dönem Sonu Sınav Soruları

BIL102U – Temel Bilgi Teknolojileri -II Final Deneme Sınavı -2

Bilişim Güvenliği

1. Sisteme ve veriye istenilen an ulaşılması, aşağıdaki bilişim güvenliğinin temel ilkelerinden hangisi ile ilgilidir?

a. Bütünlük
b. Gizlilik
c. Erişilebilirlik
d. İnkar edememe
e. İzlenebilirlik

Cevap: c. Erişilebilirlik

Açıklama: Erişilebilirlik, sistem ve verilere istenilen an ulaşılabilmesini ifade eder. Bu, bilişim güvenliğinin üç temel ilkesinden biri olan “erişilebilirlik” ile doğrudan ilgilidir ve kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgilere ve kaynaklara zamanında ve etkili bir şekilde erişebilmelerini sağlamayı amaçlar.

2. Aşağıdakilerden hangisi, bilgi ve veri paylaşımında kimliklerin doğrulanabilmesi ile ilgili temel ilkedir?

a. Bütünlük
b. Gizlilik
c. Erişilebilirlik
d. İnkar edememe
e. İzlenebilirlik

Cevap: d. İnkar edememe

Açıklama: Kimliklerin doğrulanabilmesi, iletişimde veya işlemlerde tarafların gerçekleştirdikleri eylemleri inkar edememelerini sağlar. Bu, “inkar edememe” ilkesiyle ilişkilidir ve elektronik işlemlerin güvenilirliğini artırır.

3. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar sistemlerini olumsuz etkileyen kötü amaçlı yazılımlardan biri değildir?

a. Solucan
b. Antivirüs
c. Virüs
d. Truva atı
e. Casus yazılım

Cevap: b. Antivirüs

Açıklama: Antivirüs, bilgisayar sistemlerini olumsuz etkileyen kötü amaçlı yazılımlardan biri değildir; aksine, virüsler, solucanlar, truva atları ve casus yazılımlar gibi kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlar.

4. Aşağıdakilerden hangisi, kullanıcıların webde gezindiği adresleri belirler ve bu adresleri belirli bir merkezle paylaşarak, sisteme çöp e-posta ve gereksiz reklam gönderilmesine neden olur?

a. Solucan
b. Antivirüs
c. Virüs
d. Truva atı
e. Casus yazılım

Cevap: e. Casus yazılım

Açıklama: Casus yazılım, kullanıcıların internet üzerindeki aktivitelerini izleyerek bu bilgileri üçüncü partilere aktarabilen ve sonuç olarak çöp e-posta ve gereksiz reklamların gönderilmesine neden olabilen kötü amaçlı bir yazılım türüdür.

5. Aşağıdakilerden hangisi daha çok kelime işlemci bir programın içinde yer alan virüs türüdür?

a. Makro yazılım
b. Ön yükleme
c. Dosya sistemi
d. Web komut dosyası
e. Yazılım bombası

Cevap: a. Makro yazılım

Açıklama: Makro virüsler, kelime işlemci programları gibi uygulamaların içinde yer alan makro dilleri kullanılarak yazılmış virüs türleridir ve bu programların dosyalarına bulaşabilirler.

6. Aşağıdakilerden hangisi internet ile bilgisayar sistemi arasında bir koruma perdesi oluşturarak giriş ve çıkışları denetler, izinsiz hareketleri engeller ve rapor eder?

a. Antivirüs programı
b. Casus önleyici yazılım
c. Ağ güvenlik programı
d. Web güvenlik serftifikası
e. Kişisel güvenlik duvarı

Cevap: e. Kişisel güvenlik duvarı

Açıklama: Kişisel güvenlik duvarı, internet ile bilgisayar sistemi arasında bir koruma perdesi oluşturarak giriş ve çıkışları denetler, izinsiz hareketleri engeller ve rapor eder.

7. Antivirüs ve güvenlik duvarı programları için, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğru değildir?

a. Antivirüs yazılımıyla kişisel güvenlik duvarı aynı şeylerdir.
b. Sistemin tam anlamıyla korunması için ikisi ayrı olarak çalışmalıdır.
c. Güvenlik duvarı bilgisayar sistemine giren ve çıkan verileri denetler.
d. Antivirüs programı sistemi ve bileşenlerini belirli aralıklarla denetler.
e. Antivirüs programı gerektiğinde bulunan kötü amaçlı yazılımı silebilir.

Cevap: a. Antivirüs yazılımıyla kişisel güvenlik duvarı aynı şeylerdir.

Açıklama: Antivirüs yazılımı ve kişisel güvenlik duvarı, farklı işlevlere sahip iki ayrı güvenlik önlemidir. Antivirüs yazılımları, kötü amaçlı yazılımları tespit etme ve temizleme üzerine odaklanırken, güvenlik duvarları sisteme giren ve çıkan verileri denetleyerek izinsiz erişimleri engeller.

8. Aşağıdakilerden hangisi internette sorunsuz ve güvenilir bilgiye ulaşmak için dikkat etmemiz gereken bir konu değildir?

a. Bilginin yazarı veya kaynağı sorgulanmalı
b. Erişilen bilgi yakın bir zamanda paylaşılmış olmalı
c. Farklı kaynaklar da erişilen bilgiyi doğrulamalı
d. Erişilen bilginin kaynağı belirtilmeli ve güvenilir olmalı
e. Bilginin bulunduğu site aralıklarla güncellenip yenilenmeli

Cevap: b. Erişilen bilgi yakın bir zamanda paylaşılmış olmalı

9. Aşağıdakilerden hangisi e-ticarette güvenliğin sağlanması için kullanılan standartlardan biridir?

a. DNS
b. VRB
c. e-Commerce
d. SSL
e. EXE

Cevap: d. SSL

Açıklama: SSL (Secure Sockets Layer), e-ticarette güvenliğin sağlanması için kullanılan standartlardan biridir ve internet üzerinden güvenli bir şekilde bilgi transferi yapılmasını sağlar.

10. Aşağıdaki önlemlerden hangisi, sosyal ağlarda paylaşım yaparken sıkça gösterilen bir hatadır?

a. Paylaşılan kişisel bilgileri sınırlandırmak ve bazılarını gizlemek
b. Paylaşımlara ve paylaşımlardaki özendirici bağlantılara şüphe ile yaklaşmak
c. Diğer kişilerin adres ve bilgilerini ulaşılabilmesi için diğerleri ile paylaşmak
d. Kişisel veya kurumsal bilgileri paylaşırken telif haklarına özen göstermek
e. Yaptığımız paylaşımlarda kişisel ve kurumsal itibarımızı düşünerek hareket etmek

Cevap: c. Diğer kişilerin adres ve bilgilerini ulaşılabilmesi için diğerleri ile paylaşmak

Açıklama: Sosyal ağlarda paylaşım yaparken yapılan sıkça görülen hatalardan biri, diğer kişilerin kişisel adres ve bilgilerini izinsiz olarak paylaşmaktır. Bu, gizlilik ihlallerine ve güvenlik risklerine yol açabilir.

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!