Adli Sosyal HizmetauzefSosyal Hizmet

Adli Sosyal Hizmet Ünite -3 (2024)

Ceza infaz Kurumları

#1. Bu ceza infaz kurumları; büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen veya edilecek olan uluslararası standartlara uygun, kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fiziki alanlar bulunmaktadır. Bu faaliyetlere ilave olarak, sportif ve kültürel hizmetlerin sunulacağı mekânlar da mevcuttur. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : b) T Tipi cezaevi

Açıklama : T Tipi cezaevleri, büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerine inşa edilen veya kapasite yetersizliğine çözüm olarak kurulan, uluslararası standartlara uygun kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, hükümlü ve tutukluların barınma, sağlık, eğitim ve iyileştirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır ve sportif ile kültürel hizmetler sunar.

#2. Bu ceza infaz kurumları Türkiye’ de yeni inşa edilen ceza infaz kurumlarıdır. Kendi ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olan hükümlü ve tutukluların barındığı ve tedavi edilmesi amacıyla inşa edilen ceza infaz kurumlarıdır. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : e) R Tipi cezaevi

Açıklama : R Tipi cezaevleri, özellikle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki hükümlü ve tutukluların barındığı, tedavi ve rehabilitasyon amacıyla tasarlanmış ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, sağlık ve bakım hizmetleri ile öne çıkar.

#3. Hükümlüler hakkında verilen cezaların, hükümlülerin eğitilmeleri, meslek edinmeleri ve yeniden toplumla bütünleştirilmeleri amaçları güdülerek yerine getirildiği tesislerdir. Bu kurumlarda firara karşı engel bulundurulmaz; kurum güvenliği iç güvenlik görevlilerinin gözetim ve sorumluluğunda sağlanır. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : e) Çocuk eğitimevi

Açıklama :Çocuk eğitevleri, hükümlülerin eğitilmesi, meslek edinmeleri ve toplumla bütünleştirilmeleri amacıyla kurulmuş açık ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar firara karşı engel bulundurmayıp, güvenlik iç güvenlik görevlileri tarafından sağlanır, ve eğitim odaklı faaliyetler sunar.

#4. Devletin kendi güvenliğine yönelik işlenmiş suçlar, anayasal düzene yönelik ve bu düzenin işleyişini bozmak amacıyla işlenen suçtan mahkûm olan kişiler bu ceza infaz kurumlarında cezalarını çekmektedirler. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c) Yüksek (Sıkı) güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları

Açıklama : Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları, devletin güvenliğine yönelik işlenmiş suçlar veya anayasal düzene karşı suçlar nedeniyle mahkum olan kişilerin cezalarını çektiği tesislerdir. Bu kurumlar, son derece sıkı güvenlik önlemleriyle donatılmıştır.

#5. Cezanın infazına başlandığı tarihte onsekiz yaşını bitirmiş olup da yirmibir yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, firara karşı engelleri olan, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan kurumlardır. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d) Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları

Açıklama : Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları, 18 yaşını bitirmiş ancak 21 yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, güvenlik önlemleri bulunan kurumlardır.


#6. 2017 Yılından itibaren yapımlarına başlanan kurumlardır. Ağırlıklı olarak tek kişilik oda şeklinde mimari yapıya sahiptir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : d) S Tipi cezaevi

Açıklama : S Tipi cezaevleri, 2017 yılından itibaren inşa edilen ve ağırlıklı olarak tek kişilik odalardan oluşan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu cezaevleri, mahkumların bireysel mahremiyetini koruyarak güvenlik ve kontrolü en üst düzeyde tutmayı amaçlar.

#7. Bu ceza infaz kurumlarında terörden hüküm giyen kişiler cezalarını çekmektedir. Aynı zamanda tehlikeli hükümlü olarak sayılabilecek nitelikli mahkûmlarda bu tip ceza infaz kurumlarında cezalarını çekmektedir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : c) F Tipi cezaevi

Açıklama : F Tipi cezaevleri, yüksek güvenlik önlemleri içeren ve terörden hüküm giymiş kişiler ile tehlikeli kabul edilen nitelikli mahkumların tutulduğu ceza infaz kurumlarıdır. Bu tip cezaevleri, diğer kurumlara kıyasla daha katı güvenlik protokollerine sahiptir ve mahkumların toplumdan tam izolasyonunu sağlar.

#8. -------------- ceza infaz kurumları, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı teknik, mekanik, elektronik veya fizikî engellerle donatılmış, oda ve koridor kapıları kapalı tutulan, ancak mevzuatın belirttiği hâllerde aynı oda dışındaki hükümlüler arasında ve dış çevre ile temasın olanaklı bulunduğu, yeterli düzeyde güvenlik sağlanmış ve hükümlünün gereksinimine göre bireysel, grup hâlinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemlerinin uygulanabileceği tesislerdir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Cevap : c) Kapalı cezaevi

Açıklama : Kapalı cezaevleri, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı çeşitli engellerle donatılmış ve hükümlüler arasında sınırlı sosyal etkileşim imkanı sunan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu tesislerde bireysel, grup halinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemleri uygulanabilir.

#9. Ağırlaştırılmış müebbet cezasını infaz etmekte olan hükümlüler ve diğer kurumlarda bulunmaları halinde kurum asayişini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen hükümlü ve tutuklular bu tip yüksek güvenlikli kurumlarda barındırılır Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : c) Y Tipi cezaevi

Açıklama : Y Tipi cezaevleri, ağırlaştırılmış müebbet cezasını infaz eden hükümlüler ve diğer kurumlarda bulunmaları halinde kurum asayişini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen hükümlü ve tutuklular için tasarlanmış yüksek güvenlikli kurumlardır.

#10. Ülkemizde bulunan bu hapishaneler büyükşehirlerdeki eski olan hapishanelerin yerine veya kapasitesi yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla inşa edilmiş, uluslararası şartlara uygun olmak kaydıyla, kurulan cezaevleridir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

Cevap : d) L Tipi cezaevi

Açıklama : L Tipi cezaevleri, büyükşehirlerdeki eski hapishanelerin yerini almak veya kapasitesinin yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla inşa edilen, uluslararası standartlara uygun yeni nesil cezaevleridir. Bu cezaevleri, modern mimari ve iyileştirilmiş yaşam koşulları ile donatılmıştır


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef)
Açık Öğretim Fakültesi
Bölüm : Sosyal Hizmet
Ders : Adli Sosyal Hizmet
Ünite 3 : Ceza infaz Kurumları
Sınıf : 3. Sınıf
Dönem : Bahar Dönemi

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef)
Açık Öğretim Fakültesi
Bölüm : Sosyal Hizmet
Ders : Adli Sosyal Hizmet
Ünite 3 : Ceza infaz Kurumları
Sınıf : 3. Sınıf
Dönem : Bahar Dönemi

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (Auzef)
Açık Öğretim Fakültesi
Bölüm : Sosyal Hizmet
Ders : Adli Sosyal Hizmet
Ünite 3 : Ceza infaz Kurumları
Sınıf : 3. Sınıf
Dönem : Bahar Dönemi

Auzef Sosyal Hizmet 3. Sınıf

Ceza infaz Kurumları

Ceza infaz Kurumları

Giriş

Ceza infaz kurumları, suçluların rehabilitasyonu ve topluma yeniden kazandırılmasını amaçlayan kurumlardır. Türkiye’de ceza infaz sistemi, suç işleyen bireylerin cezalarını çekmelerinin yanı sıra, eğitim ve meslek edindirme programlarıyla bireylerin sosyal uyumlarını sağlamayı hedefler. Bu yazı, Türkiye’deki ceza infaz kurumlarının yapısını, işleyişini ve bu kurumlarda uygulanan rehabilitasyon programlarını detaylı bir şekilde ele alacaktır

Ceza İnfaz Kurumlarının Yapısı ve Türleri

Türkiye’de ceza infaz kurumları, kapalı ve açık ceza infaz kurumları olmak üzere iki ana kategoride incelenebilir. Kapalı cezaevleri, yüksek güvenlik önlemleri altında, suçluların toplumdan tamamen izole edildikleri yerlerdir. Açık cezaevleri ise, suçluların belirli şartlar altında daha az kısıtlamayla karşılaştıkları, rehabilitasyon ve topluma yeniden kazandırma çalışmalarının yoğunlaştığı kurumlardır .

Rehabilitasyon ve Eğitim Programları

Ceza infaz kurumlarında uygulanan rehabilitasyon programları, suçluların topluma yeniden entegre olmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu programlar arasında mesleki eğitim kursları, psikolojik danışmanlık hizmetleri ve sosyal beceri geliştirme çalışmaları bulunur. Ayrıca, suçluların kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak sanat ve spor aktiviteleri de bu kurumlarda önemli bir yer tutar .

Ceza İnfaz Sistemindeki Güncel Gelişmeler

Türkiye’deki ceza infaz sistemi, son yıllarda birçok reforma sahne olmuştur. Bu reformlar arasında, insan haklarına daha fazla önem verilmesi, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi ve alternatif ceza uygulamalarının artırılması yer alır. Özellikle, elektronik kelepçe gibi teknolojik çözümler sayesinde, hükümlülerin cezalarını toplum içinde, belirli kısıtlamalar altında çekmeleri mümkün hale gelmiştir

Sonuç

Ceza infaz kurumları, suçluların topluma yeniden kazandırılmasında kritik bir rol oynar. Türkiye’deki ceza infaz kurumları, hem güvenlik hem de rehabilitasyon yönünden sürekli olarak kendini yenilemektedir. Bu kurumların amacı, suçluları cezalandırmak kadar, onları topluma yararlı bireyler olarak yeniden kazandırmaktır. Bu nedenle, ceza infaz kurumlarının modernizasyonu ve rehabilitasyon hizmetlerinin genişletilmesi, Türkiye’nin adalet sisteminin önemli bir parçası olarak kalmaya devam edecektir

@lolonolo_com

Adli Sosyal Hizmet Ünite -3 : Ceza infaz Kurumları

Ceza infaz Kurumları

Adli Sosyal Hizmet Ünite -3 : Ceza infaz Kurumları

1- Bu ceza infaz kurumlarında terörden hüküm giyen kişiler cezalarını çekmektedir. Aynı zamanda tehlikeli hükümlü olarak sayılabilecek nitelikli mahkûmlarda bu tip ceza infaz kurumlarında cezalarını çekmektedir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) A Tipi cezaevi
b) D Tipi cezaevi
c) F Tipi cezaevi
d) L Tipi cezaevi
e) K Tipi cezaevi

Cevap : F Tipi cezaevi

Açıklama : F Tipi cezaevleri, yüksek güvenlik önlemleri içeren ve terörden hüküm giymiş kişiler ile tehlikeli kabul edilen nitelikli mahkumların tutulduğu ceza infaz kurumlarıdır. Bu tip cezaevleri, diğer kurumlara kıyasla daha katı güvenlik protokollerine sahiptir ve mahkumların toplumdan tam izolasyonunu sağlar.

2- Ülkemizde bulunan bu hapishaneler büyükşehirlerdeki eski olan hapishanelerin yerine veya kapasitesi yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla inşa edilmiş, uluslararası şartlara uygun olmak kaydıyla, kurulan cezaevleridir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) A Tipi cezaevi
b) D Tipi cezaevi
c) F Tipi cezaevi
d) L Tipi cezaevi
e) Tipi cezaevi

Cevap : L Tipi cezaevi

Açıklama : L Tipi cezaevleri, büyükşehirlerdeki eski hapishanelerin yerini almak veya kapasitesinin yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla inşa edilen, uluslararası standartlara uygun yeni nesil cezaevleridir. Bu cezaevleri, modern mimari ve iyileştirilmiş yaşam koşulları ile donatılmıştır

3- Bu ceza infaz kurumları Türkiye’ de yeni inşa edilen ceza infaz kurumlarıdır. Kendi ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olan hükümlü ve tutukluların barındığı ve tedavi edilmesi amacıyla inşa edilen ceza infaz kurumlarıdır. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) B Tipi cezaevi
b) D Tipi cezaevi
c) F Tipi cezaevi
d) S Tipi cezaevi
e) R Tipi cezaevi

Cevap : R Tipi cezaevi

Açıklama : R Tipi cezaevleri, özellikle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki hükümlü ve tutukluların barındığı, tedavi ve rehabilitasyon amacıyla tasarlanmış ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, sağlık ve bakım hizmetleri ile öne çıkar

4- 2017 Yılından itibaren yapımlarına başlanan kurumlardır. Ağırlıklı olarak tek kişilik oda şeklinde mimari yapıya sahiptir. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) B Tipi cezaevi
b) D Tipi cezaevi
c) F Tipi cezaevi
d) S Tipi cezaevi
e) R Tipi cezaevi

Cevap : S Tipi cezaevi

Açıklama : S Tipi cezaevleri, 2017 yılından itibaren inşa edilen ve ağırlıklı olarak tek kişilik odalardan oluşan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu cezaevleri, mahkumların bireysel mahremiyetini koruyarak güvenlik ve kontrolü en üst düzeyde tutmayı amaçlar

5- Bu ceza infaz kurumları; büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla inşa edilen veya edilecek olan uluslararası standartlara uygun, kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap verecek yeterli fiziki alanlar bulunmaktadır. Bu faaliyetlere ilave olarak, sportif ve kültürel hizmetlerin sunulacağı mekânlar da mevcuttur. Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) A Tipi cezaevi
b) T Tipi cezaevi
c) Y Tipi cezaevi
d) S Tipi cezaevi
e) R Tipi cezaevi

Cevap : T Tipi cezaevi

Açıklama : T Tipi cezaevleri, büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerine inşa edilen veya kapasite yetersizliğine çözüm olarak kurulan, uluslararası standartlara uygun kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, hükümlü ve tutukluların barınma, sağlık, eğitim ve iyileştirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır ve sportif ile kültürel hizmetler sunar

6- Ağırlaştırılmış müebbet cezasını infaz etmekte olan hükümlüler ve diğer kurumlarda bulunmaları halinde kurum asayişini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen hükümlü ve tutuklular bu tip yüksek güvenlikli kurumlarda barındırılır Sözkonusu bu hangi tip cezaevidir?

a) A Tipi cezaevi
b) T Tipi cezaevi
c) Y Tipi cezaevi
d) S Tipi cezaevi
e) R Tipi cezaevi

Cevap : Y Tipi cezaevi

Açıklama : Y Tipi cezaevleri, ağırlaştırılmış müebbet cezasını infaz eden hükümlüler ve diğer kurumlarda bulunmaları halinde kurum asayişini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen hükümlü ve tutuklular için tasarlanmış yüksek güvenlikli kurumlardır

7- ————– ceza infaz kurumları, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı teknik, mekanik, elektronik veya fizikî engellerle donatılmış, oda ve koridor kapıları kapalı tutulan, ancak mevzuatın belirttiği hâllerde aynı oda dışındaki hükümlüler arasında ve dış çevre ile temasın olanaklı bulunduğu, yeterli düzeyde güvenlik sağlanmış ve hükümlünün gereksinimine göre bireysel, grup hâlinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemlerinin uygulanabileceği tesislerdir. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Açık cezaevi
b) Yarıaçık cezaevi
c) Kapalı cezaevi
d) Kısmi kapalı cezaevi
e) Çocuk eğitimevi

Cevap : Kapalı cezaevi

Açıklama : Kapalı cezaevleri, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı çeşitli engellerle donatılmış ve hükümlüler arasında sınırlı sosyal etkileşim imkanı sunan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu tesislerde bireysel, grup halinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemleri uygulanabilir

8- Cezanın infazına başlandığı tarihte onsekiz yaşını bitirmiş olup da yirmibir yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, firara karşı engelleri olan, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan kurumlardır. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

a) Açık cezaevi
b) Yarıaçık cezaevi
c) Kapalı cezaevi
d) Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları
e) Çocuk eğitimevi

Cevap : Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları

Açıklama : Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları, 18 yaşını bitirmiş ancak 21 yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, güvenlik önlemleri bulunan kurumlardır

9- Devletin kendi güvenliğine yönelik işlenmiş suçlar, anayasal düzene yönelik ve bu düzenin işleyişini bozmak amacıyla işlenen suçtan mahkûm olan kişiler bu ceza infaz kurumlarında cezalarını çekmektedirler. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

a) A Tipi cezaevi
b) C Tipi cezaevi
c) Yüksek (Sıkı) güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları
d) Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları
e) H Tipi cezaevi

Cevap : Yüksek (Sıkı) güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları

Açıklama : Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları, devletin güvenliğine yönelik işlenmiş suçlar veya anayasal düzene karşı suçlar nedeniyle mahkum olan kişilerin cezalarını çektiği tesislerdir. Bu kurumlar, son derece sıkı güvenlik önlemleriyle donatılmıştır.

10- Hükümlüler hakkında verilen cezaların, hükümlülerin eğitilmeleri, meslek edinmeleri ve yeniden toplumla bütünleştirilmeleri amaçları güdülerek yerine getirildiği tesislerdir. Bu kurumlarda firara karşı engel bulundurulmaz; kurum güvenliği iç güvenlik görevlilerinin gözetim ve sorumluluğunda sağlanır. Bu kurum aşağıdakilerden hangisidir?

a) Açık cezaevi
b) Yarıaçık cezaevi
c) Kapalı cezaevi
d) Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları
e) Çocuk eğitimevi

Cevap : Çocuk eğitimevi

Açıklama :Çocuk eğitevleri, hükümlülerin eğitilmesi, meslek edinmeleri ve toplumla bütünleştirilmeleri amacıyla kurulmuş açık ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar firara karşı engel bulundurmayıp, güvenlik iç güvenlik görevlileri tarafından sağlanır, ve eğitim odaklı faaliyetler sunar.

Adli Sosyal Hizmet Ünite -1

F Tipi Cezaevi

Açıklama: F Tipi cezaevleri, yüksek güvenlik önlemleri içeren ve terörden hüküm giymiş kişiler ile tehlikeli kabul edilen nitelikli mahkumların tutulduğu ceza infaz kurumlarıdır. Bu tip cezaevleri, diğer kurumlara kıyasla daha katı güvenlik protokollerine sahiptir ve mahkumların toplumdan tam izolasyonunu sağlar.

L Tipi Cezaevi

Açıklama: L Tipi cezaevleri, büyükşehirlerdeki eski hapishanelerin yerini almak veya kapasitesinin yoğunluğuna çözüm bulmak amacıyla inşa edilen, uluslararası standartlara uygun yeni nesil cezaevleridir. Bu cezaevleri, modern mimari ve iyileştirilmiş yaşam koşulları ile donatılmıştır.

R Tipi Cezaevi

Açıklama: R Tipi cezaevleri, özellikle kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumdaki hükümlü ve tutukluların barındığı, tedavi ve rehabilitasyon amacıyla tasarlanmış ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, sağlık ve bakım hizmetleri ile öne çıkar.

S Tipi Cezaevi

Açıklama: S Tipi cezaevleri, 2017 yılından itibaren inşa edilen ve ağırlıklı olarak tek kişilik odalardan oluşan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu cezaevleri, mahkumların bireysel mahremiyetini koruyarak güvenlik ve kontrolü en üst düzeyde tutmayı amaçlar.

T Tipi Cezaevi

Açıklama: T Tipi cezaevleri, büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerine inşa edilen veya kapasite yetersizliğine çözüm olarak kurulan, uluslararası standartlara uygun kapalı ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar, hükümlü ve tutukluların barınma, sağlık, eğitim ve iyileştirme ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmıştır ve sportif ile kültürel hizmetler sunar.

Y Tipi Cezaevi

Açıklama: Y Tipi cezaevleri, ağırlaştırılmış müebbet cezasını infaz eden hükümlüler ve diğer kurumlarda bulunmaları halinde kurum asayişini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilen hükümlü ve tutuklular için tasarlanmış yüksek güvenlikli kurumlardır.

Kapalı Cezaevi

Açıklama: Kapalı cezaevleri, iç ve dış güvenlik görevlileri bulunan, firara karşı çeşitli engellerle donatılmış ve hükümlüler arasında sınırlı sosyal etkileşim imkanı sunan yüksek güvenlikli ceza infaz kurumlarıdır. Bu tesislerde bireysel, grup halinde veya toplu olarak iyileştirme yöntemleri uygulanabilir.

Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumları

Açıklama: Çocuk ve gençlik kapalı ceza infaz kurumları, 18 yaşını bitirmiş ancak 21 yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezalarını çektikleri, eğitim ve öğretim esasına dayalı, güvenlik önlemleri bulunan kurumlardır.

Yüksek (Sıkı) Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları

Açıklama: Yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumları, devletin güvenliğine yönelik işlenmiş suçlar veya anayasal düzene karşı suçlar nedeniyle mahkum olan kişilerin cezalarını çektiği tesislerdir. Bu kurumlar, son derece sıkı güvenlik önlemleriyle donatılmıştır.

Çocuk Eğitevi

Açıklama: Çocuk eğitevleri, hükümlülerin eğitilmesi, meslek edinmeleri ve toplumla bütünleştirilmeleri amacıyla kurulmuş açık ceza infaz kurumlarıdır. Bu kurumlar firara karşı engel bulundurmayıp, güvenlik iç güvenlik görevlileri tarafından sağlanır, ve eğitim odaklı faaliyetler sunar

Auzef Adli Sosyal Hizmet

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!