auzefBankacılık ve SigortacılıkReasürans Uygulamaları

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

#1. Belli bir hasar miktarını aşan hasarların reasürörlerce karşılanması esasına dayanan reasürans türü hangisidir?

#2. Experience Rating metodunda sağlıklı bir fiyat için son kaç yılın istatistiklerinden faydalanılır?

#3. Katastrofik hasarlara yol açan rizikoların, şirketlerin mali güçlerini sarsmadan karşılanabilmesi amacıyla yapılan pool anlaşması hangisidir?

#4. Reasüransa olan ihtiyacın başlıca nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Aşağıdakilerden hangisi bölüşmeli reasürans anlaşmalarında yer alan maddelerden değildir?


#6. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#7. I.Kaza Sigortaları II.Yeşilkart III.Uçak Sigortaları IV.Nakliyat Sigortaları Yukarıdakilerden hangileri için pool anlaşmaları yapılabilir?

#8. “Bölüşmeli reasürans metotları olan kotpar ve eksedan tretelerinde esas, sedanın sorumluluğunun belirli bir …………. ile reasürörce karşılanmasıdır.” Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelemez?

#9. Aşağıdakilerden hangisi reasüransın fonksiyonlarından değildir?

#10. I. Sedanın reasüröre devir zorunluluğu yoktur II. Reasürör devredilen reasüransı kabul etmek zorundadır III. Günümüz reasürans uygulamasında çok sık kullanılır Open Cover anlaşmalar için yukarıdakilerden hangileri doğrudur?


#11. 100.000 TL bedelindeki bir riskin %25’ini bir reasürans şirketine devreden bir sigorta şirketi ve reasürans şirketi riskin gerçekleşmesi durumunda sırayla ne kadar tazminat öder?

#12. Tretelerin hukuki anlamda altyapılarını oluşturan, anlaşma hükümlerine ne ad verilir?

#13. “Tarımın, insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle ………… ilişkilidir.” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#14. Hasar fazlası - ……… of loss Hasar oranı fazlası - …….. loss Bölüşmesiz reasürans anlaşmaları ile ilgili yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi ikisi gelmelidir?

#15. 1927 yılında kabul edilen kanunda reasürans ne olarak tanımlanmaktadır?  


#16. “Yüksek tespit edilen bir fiyat ………… için külfet, düşük tespit edilen prim de …………. için zarar anlamına gelir” Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi ikisi gelmelidir?

#17. Sigortalı sigorta konusunun “esaslı hususlarını” sigortacısına bildirirken rizikoya ilişkin aynı esaslı hususları sigortacı da reasürörüne bildirmek zorundadır. Yukarıdaki cümle hangi prensibi açıklamaktadır?

#18. I.Toplam hasar miktarlarını ait oldukları yılların primlerine bölerek hasar oranları elde edilmiş olur. II.Burada geçmiş yıl rakamlarında hasar ve prim arasındaki dengeyi kolaylıkla görmek mümkün olur. III. Hasar fazlası priminde uzun yılların neticesi önem taşır. Experience Rating sistemi için yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

#19. Pool sistemi, şirketler arası riziko dağılımı anlamına geldiğine göre reasüransa olan ihtiyaç ………… Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#20. Reasüransın ilk uygulama alanı hangi sigorta branşıdır?


#21. Aşağıdakilerden hangisi hata ve unutma klozunun kapsamına girmez?

#22. Tretenin azami kapasitesi sedanın saklama payına eşit meblağların “…….” adedi ile ölçülür. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangileri gelebilir? I. Plen II. Dilim III. Line

#23. Tarım Sigortaları Kanunu ile «TARSİM» –Tarım Sigortaları Havuzu- ne zaman kurulmuştur?

#24. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

#25. En yaygın reasürans metodu aşağıdakilerden hangisidir?


#26. Pool uygulamalarının iki şekli aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#27. “İhtiyari reasüransta ihtiyari sözcüğü …………… için geçerlidir.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?

#28. I. Her tretede reasürans priminin nasıl hesaplanacağı belirtilmelidir. II.Hesaplamada genellikle net prim kullanılsa da brüt prim üzerinden de hesaplanabilir. III.Sedan, sigortalısından aldığı sigorta priminin bir kısmını reasüröre devreder. Yukarıdakilerden hangileri doğrudur?

#29. 1863 yılında ilk reasürans şirketi hangi ülkede kurulmuştur?

#30. Azami limiti 10 milyon TL olan bir poliçede, kot-par tretesine göre sedanın saklama payı %10, A Reasürans şirketinin payı %25, B reasürans şirketinin payı %25 ve C reasürans şirketinin payı %40’tır. Buna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#31. Sedan için ihtiyari olmasına rağmen reasürör için zorunlu olan reasürans türü hangisidir?

#32. Sigorta yaptırabilme hakkı olarak da bilinen prensip aşağıdakilerden hangisidir?

#33. I.Poliçenin tanzim tarihi II.Hasarın oluş tarihi III.Hasarın öğrenilmesi tarihi Yukarıdakilerden hangileri hasarın belirlenmesi yöntemlerindendir?

#34. Sedanın öngörülen sabit bir yüzdenin primle çarpılması sonucu elde edilecek komisyon miktarını primden düştükten sonra kalan miktarı reasüröre devrettiği komisyon tarzı hangisidir?

#35. “Tarım sektörü, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olarak …………………bir yapıya sahiptir. “ cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?


#36. Uygulamada ilk defa karşımıza çıkan reasürans türü aşağıdakilerden hangisidir?

#37. Ülkemizde kurulan ilk reasürans şirketi hangisidir?

#38. “Nakliyat sigortalarında…………………………, diğer sigorta branşlarına oranla çok fazla ve çok değişik olduğu için bu rizikolar reasüransı bakımından da önemlidir. ” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#39. Kot-par tretesinde genellikle bir yıllık süre içinde kesilen her bir poliçede sedanın üzerinde tuttuğu oran ………. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#40. Sigortacılıkta oldukça sık kullanılan “Pool” tabirinin Türkçedeki karşılığı nedir?


#41. Hiçbir istisna olmadan şirketin kestiği her poliçeden reasüröre de hissesi kadar devredilen, reasürörün de kabul etmek zorunda olduğu reasürans anlaşması türü hangisidir?

#42. Reasüransta aşağıdaki bilgilerden hangisi gerekli değildir?

#43. Bir kot-par tretesinde sedan ve reasürörün saklama payları %50-%50 ise ve sedan şirketin sorumluluğu 1,5 milyon TL ise poliçenin azami limiti nedir?

#44. Flat komisyon ne demektir?

#45. Hasar maliyetinin hesaplanmasında uygulanan en sağlıklı yöntem aşağıdakilerden hangisidir?


#46. Kot-par anlaşmasında sorumluluk, prim ve hasar, taraflar arasında tretede öngörülen …………….. göre paylaşılmaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmektedir?

#47. Reasürör ve sedanların Open Cover anlaşmalara bakış açısı aşağıdakilerin hangisindeki gibidir?

#48. -Sigortalanabilir menfaat prensibi -Azami iyi niyet prensibi -Tazminat prensibi -Yakın sebep presibi Yukarıdakilerden kaç tanesi reasürans anlaşmalarının temel prensiplerindendir?

#49. “En az hasar ihtimali bulunan rizikoların saklama payı …………… ve de en yüksek hasar ihtimali bulunan rizikoların saklama payı da …………….. olarak tespit edilir.” Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi ikisi gelmelidir?

#50. İhtiyari reasüransın kabulü halinde hazırlanıp sedan şirkete verilen belge aşağıdakilerden hangisidir?


#51. Devlet Destekli Tarım Sigortaları TARSİM kapsamındaki ürünlerden midir?

#52. “Eksedan tretesi Türkiye, …………………………………….. için geçerli olup, Eski Sovyet Cumhuriyetleri ile ilgili teminatlar eksedan tretesi için 45.000.000 ABD doları aşması halinde, lider reasürörün onayını almak kaydıyla treteye devredilebilecektir.” Cümlesinde boşluğa hangi kelimeler gelmelidir?

#53. “Tarım branşı için dünya uygulaması olarak genelde kullanılan tek metot bölüşmeli de kotpar ve onu koruyan ………… olmaktadır” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#54. Sigorta bedelinin sigorta değerine yakın olması gerekliliğini hangi prensip ifade eder?

#55. Bir sigorta şirketinin üstlendiği risklerden başka şirketlere devretmeyip üstünde tuttuğu ve aşıldığında reasürörün sorumluluğunun başladığı kısma ne denir?


#56. Tretelerde wordingler …………. ve ………… karşılıklı yükümlülüklerinin neler olduğunu gösterir. Yukarıdaki boşluklara hangi ikisi gelmelidir?

#57. I. İş kapasitesini artırır II. Sedanın konservasyonundaki prim artışını sağlar III. Sedanın mali bünyesini kuvvetlendirir Yukarıdakilerden hangileri kot-par ve eksedan karışımı bir reasürans anlaşmasının faydalarındandır?

#58. İhtiyari reasüransta “ihtiyari” sözcüğü bu reasüransı, …………… esasına dayalı olan bölüşmeli reasüranstan ayırmaktadır. Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#59. Bir kot-par tretesinde sedan şirketin sorumluluğu %18 ise reasürör şirketin sorumluluğu ne kadardır?

#60. Sigortacının üzerine aldığı sorumluluğun bir kısmını veya tümünü bir başka sigortacıya veya reasürans şirketine devretmesine ne ad verilir?


#61. İlk reasürans tretesinin tarihi nedir?

#62. Eksedan tipi reasürans anlaşmalarında; “Plen / dilim “ ne demektir?

#63. Reasüröre devredilen işlerin hasar prim oranına dayandığı komisyon türü hangisidir?

#64. Sedan şirketin mali gücüne ve teknik anlayışına dayanarak rizikoların ağırlığına göre tespit ettiği saklama payına ne ad verilir?

#65. Aşağıdakilerden hangisi hasar fazlası anlaşmalarının ortak hükümlerinden değildir?


#66. Türk Ticaret Kanunu’nun 1401. maddesindeki sigortanın tanımına göre sigortacının, bir prim karşılığında diğer bir kimsenin para ile ölçülebilen bir menfaatini halele uğratan bir tehlikenin meydana gelmesi halinde onu tazminle yükümlü olması sigorta sözleşmelerinin hangi özelliğidir?

#67. “Tıpkı sigortacıdan teminat satın alan sigortalı gibi sigortacı da reasürörlerinden ……………….. satın almaktadır.” Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere hangisi gelebilir?

#68. Bir tretede saklama payı 500.000 TL ve dilim adedi 10 ise trete kapasitesi ne kadardır?

#69. Değişen orantılı komisyonda, hasarların yüzdesi 52 veya daha fazlayken komisyon %42 ise hasar yüzdesi 50 veya daha fazla iken komisyon ne kadar olur?

#70. Nakliyat emtea sigortalarında kaç türlü taşıma şekli vardır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

8. Bölüşmeli Ortak Reasürans Anlaşmalarının Ortak Hükümleri (wording)

Auzef Reasürans Uygulamaları Final Deneme Sınavı

1. Tretelerin hukuki anlamda altyapılarını oluşturan, anlaşma hükümlerine ne ad verilir? (Orta)

A) Kot-par
B) Wording
C) Trete
D) Dealing
E) Sedan

Cevap : B) Wording

2. Tretelerde wordingler …………. ve ………… karşılıklı yükümlülüklerinin neler olduğunu gösterir. Yukarıdaki boşluklara hangi ikisi gelmelidir? (Orta)

A) Sedan ve reasürörlerin
B) Acente ve sigortacının
C) Sigortalı ve acentenin
D) Sigortalı ve sigortacının
E) Broker ve sigortacının

Cevap : A) Sedan ve reasürörlerin

3. Aşağıdakilerden hangisi bölüşmeli reasürans anlaşmalarında yer alan maddelerden değildir? (Orta)

A) Anlaşmanın türü ve kapsamı
B) Başlangıcı ve sonu
C) Hesaplaşma durumları
D) Kar komisyonu
E) Acente sorumlulukları

Cevap : E) Acente sorumlulukları

4. Aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? (Zor)

A) Trete metninin sonunda tarafların imzası yer alır
B) Sözleşmede sedan ve reasürörün adresleri yer alır
C) Trete, sigortalı-sigortacı-reasürör arasında üçlü bir anlaşmadır
D) Tretelerde her ülke ve sigorta şirketi için değişiklikler görülebilir
E) Trete metninde tarih yer alır

Cevap : C) Trete, sigortalı-sigortacı-reasürör arasında üçlü bir anlaşmadır

5. Aşağıdakilerden hangisi hata ve unutma klozunun kapsamına girmez? (Orta)

A) Sedan sesyonu hatalı bildirebilir
B) Sedan sesyonu tümü ile devretmemiş olabilir
C) Sedan kendi konservasyonunu yanlış hesap etmiş olabilir
D) Sedan bilerek yanlış devir yapmış olabilir
E) Sedan reasüröre çok az veya çok yüksek meblağ devretmiş olabilir

Cevap : D) Sedan bilerek yanlış devir yapmış olabilir

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

9. Bölüşmeli Otomatik Reasürans Anlaşmalarının Ortak Hükümleri (wordingi)

1. I. Her tretede reasürans priminin nasıl hesaplanacağı belirtilmelidir.
II.Hesaplamada genellikle net prim kullanılsa da brüt prim üzerinden de hesaplanabilir.
III.Sedan, sigortalısından aldığı sigorta priminin bir kısmını reasüröre devreder.
Yukarıdakilerden hangileri doğrudur? (Orta)

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III

Cevap : E) I, II ve III

2. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? (Zor)

A) Reasürans komisyonu muhakkak olarak trete metninde yer almaktadır.
B) Komisyonun nispeti, ilgili sigorta branşına ve hasar durumuna göre değişmektedir.
C) Komisyon sedanın reasüröre devrettiği prim üzerinden alınmaktadır.
D) Her trete için komisyon oranı sabittir
E) Hangi yöntem olursa olsun tretede komisyonun hesap tarzı açıkça belirtilmelidir.

Cevap : D) Her trete için komisyon oranı sabittir

3. Sedanın öngörülen sabit bir yüzdenin primle çarpılması sonucu elde edilecek komisyon miktarını primden düştükten sonra kalan miktarı reasüröre devrettiği komisyon tarzı hangisidir? (Orta)

A) Sabit orantılı (Flat)
B) Değişen orantılı (Sliding Scale)
C) Kar komisyonu
D) Rezerv komisyonu
E) Yüzdeli komisyon

Cevap : A) Sabit orantılı (Flat)

4. Reasüröre devredilen işlerin hasar prim oranına dayandığı komisyon türü hangisidir?

(Orta)

A) Sabit orantılı (Flat)
B) Değişen orantılı (Sliding Scale)
C) Kar komisyonu
D) Rezerv komisyonu
E) Yüzdeli komisyon

Cevap : B) Değişen orantılı (Sliding Scale)

5. Değişen orantılı komisyonda, hasarların yüzdesi 52 veya daha fazlayken komisyon %42 ise hasar yüzdesi 50 veya daha fazla iken komisyon ne kadar olur? (Orta)

A) 42
B) 42,5
C) 43
D) 43,5
E) 44

Cevap : C) 43

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

10. Bölüşmesiz Reasürans Anlaşmaları / Hasar Fazlası (excess Of Loss) Ve Hasar Oranı Fazlası (stop Loss)

1. Hasar fazlası – ……… of loss
Hasar oranı fazlası – …….. loss
Bölüşmesiz reasürans anlaşmaları ile ilgili yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi ikisi gelmelidir? (Zor)

A) Stop – excess
B) Stop – Flat
C) Excess – Flat
D) Excess – stop
E) Flat – sliding

Cevap : D) Excess – stop

2. “Bölüşmeli reasürans metotları olan kotpar ve eksedan tretelerinde esas, sedanın sorumluluğunun belirli bir …………. ile reasürörce karşılanmasıdır.”
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelemez? (Kolay)

A) Yüzde
B) Hisse
C) Pay
D) Oran
E) Miktar

Cevap : E) Miktar

3. Belli bir hasar miktarını aşan hasarların reasürörlerce karşılanması esasına dayanan reasürans türü hangisidir? (Orta)

A) Kotpar
B) Hasar oranı fazlası
C) Hasar fazlası
D) Eksedan
E) Sedan

Cevap : C) Hasar fazlası

4. Bir sigorta şirketinin üstlendiği risklerden başka şirketlere devretmeyip üstünde tuttuğu ve aşıldığında reasürörün sorumluluğunun başladığı kısma ne denir? (Orta)

A) Konservasyon
B) Retrosesyon
C) Sedan
D) Eksedan
E) Reasürans

Cevap : A) Konservasyon

5. I.Poliçenin tanzim tarihi
II.Hasarın oluş tarihi
III.Hasarın öğrenilmesi tarihi
Yukarıdakilerden hangileri hasarın belirlenmesi yöntemlerindendir? (Orta)

A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III

Cevap : E) I, II ve III

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

11. Hasar Fazlası Anlaşmalarının Ortak Hükümleri Ve Excess Of Loss

1. Experience Rating metodunda sağlıklı bir fiyat için son kaç yılın istatistiklerinden faydalanılır? (Zor)

A) 1
B) 3
C) 5
D) 10
E) 20

Cevap : C) 5

2. Aşağıdakilerden hangisi hasar fazlası anlaşmalarının ortak hükümlerinden değildir? (Orta)

A) Tek bir rizikonun tanımı
B) Katastrofik hasarların tanımı
C) Nihai net hasar
D) Net prim geliri
E) Acente komisyonu

Cevap : E) Acente komisyonu

3.

I.Toplam hasar miktarlarını ait oldukları yılların primlerine bölerek hasar oranları elde edilmiş olur.
II.Burada geçmiş yıl rakamlarında hasar ve prim arasındaki dengeyi kolaylıkla görmek mümkün olur.
III. Hasar fazlası priminde uzun yılların neticesi önem taşır.
Experience Rating sistemi için yukarıdakilerden hangileri doğrudur? (Orta)

A) Hepsi
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) Hiçbiri

Cevap : A) Hepsi

4. Hasar maliyetinin hesaplanmasında uygulanan en sağlıklı yöntem aşağıdakilerden hangisidir? (Zor)

A) Exposure Cost
B) Burning Rating
C) Exposure Rating
D) Burning Cost
E) Experience Rating

Cevap : D) Burning Cost

5. “Yüksek tespit edilen bir fiyat ………… için külfet, düşük tespit edilen prim de …………. için zarar anlamına gelir”
Yukarıdaki boşluklara sırasıyla hangi ikisi gelmelidir? (Orta)

A) Sedan – acente
B) Sedan – reasürör
C) Acente – reasürör
D) Reasürör – reasörür
E) Sedan – sedan

Cevap : B) Sedan – reasürör

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

Cevap :

12. Bölüşmesiz Reasürans Anlaşmaları / Pool Anlaşmaları

1. Pool uygulamalarının iki şekli aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? (Kolay)

A) Klasik – Reasürans
B) Sigorta – Reasürans
C) Koasürans – Reasürans
D) Klasik – Sigorta
E) Koasürans – Klasik

Cevap : A) Klasik – Reasürans

2. Katastrofik hasarlara yol açan rizikoların, şirketlerin mali güçlerini sarsmadan karşılanabilmesi amacıyla yapılan pool anlaşması hangisidir? (Kolay)

A) Reasürans
B) Koasürans
C) Sigorta
D) Klasik
E) Katastrofik

Cevap : D) Klasik

3. I.Kaza Sigortaları
II.Yeşilkart
III.Uçak Sigortaları
IV.Nakliyat Sigortaları
Yukarıdakilerden hangileri için pool anlaşmaları yapılabilir? (Kolay)

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I,II ve IV
E) I, II, III ve IV

Cevap : E) I, II, III ve IV

4. Sigortacılıkta oldukça sık kullanılan “Pool” tabirinin Türkçedeki karşılığı nedir? (Kolay)

172
A) Sigorta
B) Reasürans
C) Havuz
D) Kapsam
E) Teminat

Cevap : C) Havuz

5. Pool sistemi, şirketler arası riziko dağılımı anlamına geldiğine göre reasüransa olan ihtiyaç …………
Yukarıdaki boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (Orta)

A) Artmaktadır
B) Azalmaktadır
C) Değişmemektedir
D) Yok olmaktadır
E) Hepsi

Cevap : B) Azalmaktadır

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

13. Reasürans Uygulamaları

1. “Eksedan tretesi Türkiye, …………………………………….. için geçerli olup, Eski Sovyet Cumhuriyetleri ile ilgili teminatlar eksedan tretesi için 45.000.000 ABD doları aşması halinde, lider reasürörün onayını almak kaydıyla treteye
devredilebilecektir.” Cümlesinde boşluğa hangi kelimeler gelmelidir? (Orta)

A) Türkiye
B) KKTC ve yurt dışındaki Türk menfaatleri
C) Avrupa ülkeleri
D) İngiltere
E) Fransa

Cevap : B) KKTC ve yurt dışındaki Türk menfaatleri

2. Flat komisyon ne demektir? (Kolay)

A) Sabit
B) Düz
C) Değişmez
D) Artışlı
E) Değişir

Cevap : C) Değişmez

3. Eksedan tipi reasürans anlaşmalarında; “Plen / dilim “ ne demektir? (Orta)

A) Belli katları
B) Komisyonu
C) Anlaşma metni
D) Reasürans anlaşması
E) Reasürör

Cevap : A) Belli katları

4. “Nakliyat sigortalarında…………………………, diğer sigorta branşlarına oranla çok fazla ve çok değişik olduğu için bu rizikolar reasüransı bakımından da önemlidir. ” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (Zor)

A) Yakın sebep
B) Sadece
C) Dolaylı işlem
D) Doğrudan
E) sigortalanabilir menfaat

Cevap : E) sigortalanabilir menfaat

5. Nakliyat emtea sigortalarında kaç türlü taşıma şekli vardır? (Orta)

A) 1
B) 2
C) 3
D) 4
E) 5

Cevap : D) 4

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

14. Reasürans Uygulamaları

1. Tarım Sigortaları Kanunu ile «TARSİM» –Tarım Sigortaları Havuzu- ne zaman kurulmuştur? (Orta)

A) 2003
B) 2004
C) 2005
D) 2006
E) 2007

Cevap : C) 2005

2. “Tarım branşı için dünya uygulaması olarak genelde kullanılan tek metot bölüşmeli de kotpar ve onu koruyan ………… olmaktadır” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (Zor)

A) Kot par
B) Stop loss
C) Konservasyon
D) Open cover
E) İhtiyari

Cevap : B) Stop loss

3. “Tarım sektörü, dünya nüfusu açısından taşıdığı kritik önemin yanı sıra ekonomik, sosyal, siyasal, teknolojik ve kişisel risklerden yüksek düzeyde etkilenen, son derece hassas bir faaliyet sahası olarak …………………bir yapıya sahiptir. “ cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (Orta)

A) Bitkisel
B) Doğal olarak
C) Mavi yeşil
D) Kendine özgü
E) Sadece

Cevap : D) Kendine özgü

4. “Tarımın, insanlığın beslenmesindeki fonksiyonunu etkili bir şekilde yerine getirmesi tarımsal üretimi tehdit eden risklerin yönetimiyle ………… ilişkilidir.” cümlesinde boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir? (Kolay)

A) doğrudan
B) sadece
C) tepeden
D) dolaylı
E) kesinlikle

Cevap : A) doğrudan

5. Devlet Destekli Tarım Sigortaları TARSİM kapsamındaki ürünlerden midir? (Kolay)

A) hayır
B) olabilir
C) evet
D) belki
E) kesinlikle

Cevap : C) evet

Reasürans Uygulamaları Final Soruları

bankacilik ve sigortacilik Telegram bankacılık e sigortacılık

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!