auzefManevi Destek HizmetleriSosyal Hizmet

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

#1. Frankl’a göre 21. Yüzyılın en geniş olgusu aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Psikoanalitik teorinin kurucusu aşağıdakilerden hangisidir?

#3. “Her bela ve musibete mutlaka şükredilmeli” ifadesi kime aittir?

#4. Sosyal devlet kavramının henüz gündemde olmadığı dönemde sosyal hizmet uygulamalarının devlet eliyle yapılmaya başladığı dönem aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’na göre ülkemizde bugüne kadar benimsenmemiş olan bakım modeli aşağıdakilerden hangisidir?


#6. Bireyin başta aile olmak üzere akran gruplarının ve sağlık profesyonellerinin de yer aldığı sosyal ve kültürel çevre ile ilişkisi hangi manevi bağlılığı ifade eder?

#7. Aşağıdakilerden hangisi koruyucu ve destekleyici tedbirlerden değildir?

#8. “Kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışında oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına, sosyal sorunlarının önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetler bütünüdür.” Tanımlaması aşağıdaki kavramlardan hangisini açıklamaktadır?

#9. Sosyal yardımların gerçekleştirme noktasında İslam’da kullanılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#10. “İstenmedik ve Beklenmedik Olaylarla Karşılaşan Bireylere Yönelik Moral ve Manevî Desteğin Önemi (Deprem ve Bedensel Engellilik Örneği)” adlı çalışma hangi akademisyenimize aittir?


#11. Canda’ya göre insan, toplum ve Tanrı ilişkilerinde anlam arayışının olduğu insani bir ilgi alanı olarak anlamlandırılan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Hz. Peygamber’in görme engelliye rehberlik etmen, sağır ve dilsize anlayacakları bir şekilde anlatman, ihtiyacı olanın ihtiyacını gidermesi için ona rehberlik etmen, derman arayan dertliye yardım için koşuşturman, koluna girip güçsüze yardım etmen, konuşmakta güçlük çekenin meramını ifade edivermen, bütün bunlar neyin çeşitlerinden sayılmaktadır?

#13. Kişinin bireysel ego ve kişiliğinin ötesinde kimlik duygusunun gelişmesini hedefleyen teori aşağıdakilerden hangisidir?

#14. “Kendi ellerinizle kendinizi tehlikeye atmayın” ayeti hangi konuya dikkat çekmektedir?

#15. Anayasa’nın hangi maddesinde ...insanların.... maddî ve manevî varlığını bu yönde geliştirme hak ve yetkisine doğuştan sahip olduğu... ifadesi ile manevi hizmetlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etmektedir?


#16. Anlam yoluyla terapi anlamına gelen Logoterapi kim tarafından kurulmuştur?

#17. Peygamber Efendimiz’in hadisine göre bir yetimi alıp onu yedirip içirmek için evine götürmenin karşılığı aşağıdakilerden hangisidir?

#18. “Sosyal hizmet aktörleri, sosyal pedagojik çalışma alanındaki teorik ve pratik bilgileri ve yeni gelişmeleri takip eder ve becerilerini artırmaya çalışır” ifadesi sosyal hizmet uzmanlarında bulunması gereken etik değerlerden hangisini açıklamaktadır?

#19. Toplum düzenini sağlamak için ortaya konan kurallara ne denir?

#20. Allah-âlem, âlem-insan, Allah-insan ilişkisi üzerinde yapılan zihni eylem aşağıdaki hangi kavramı açıklamaktadır?


#21. Üzüntü, başa gelen sıkıntı ve belalar karşısında direnç gösterme; olumsuzlukları olumlu kılmak için gösterilen metanet" hangi kavramı açıklamaktadır?

#22. “Kronik Hastalıklarla Başetmede Tinsellik” konulu makale aşağıdaki isimlerden hangisine aittir?

#23. Sosyal politikalar İslam tarihinde ilk defa hangi dönemde ortaya konmaya başlamıştır?

#24. Kurumca yürütülmekte olan sosyal hizmet faaliyetlerine gerçek ve tüzelkişilerin her türlü maddi ve manevi katkı ve katılımın sağlanmasından kastedilen nedir?

#25. İnsanı sosyal bir varlık olarak tanımlayan bilim adamı kimdir?


#26. Hadislerde geçen ve kendi işini kendisi yapamayan, zayıf ve güçsüz olması hasebiyle insanlara muhtaç olan aciz kimse diye tanımlanan ve her türlü engelliliği içine alan kavram aşağıdakilerden hangisidir?

#27. Bireyin kendisi ile kurduğu bağ hangi tür bağlılığı ifade eder?

#28. ‘İnsanın fiziksel, duygusal, zihinsel ve manevi anlamda sağlıklı olmasını amaçlayan’ terapi yaklaşımı hangi kavramı akla getirmektedir?

#29. Sosyal hizmet uzmanının psiko-sosyal değerlendirme ve teşhis, dengeyi korumaya yönelik bakım, sosyal tedavi, uygulamanın değerlendirmesi işlevi hangi rolünü açıklamaktadır?

#30. Hz. Peygamber'in hicret esnasında Medine'deki değişik inanç mensuplarıyla ve etnik gruplarla yaptığı sözleşme aşağıdakilerden hangisidir?


#31. Engellilere yönelik Destek ve bakım hizmetlerinin sunumunda kişinin biyolojik, fiziksel, psikolojik, sosyal, kültürel ve manevi ihtiyaçları ailesi de gözetilerek dikkate alınır.” İfadesi hangi kanuni düzenleme ile ortaya konmuştur?

#32. Sosyal hizmet uzmanlarının birincil amacı muhtaç insanlara yardım etmek ve sosyal sorunlarla uğraşmaktır etik ilkesi sosyal hizmetin hangi değerini açıklamaktadır?

#33. “İnsanların en hayırlısı, Müslümanlara faydalı olandır” ifadesi İslam’a göre doğru bir ifade midir?

#34. Allah insanları ve cinleri niçin yarattığını ifade etmektedir?

#35. “.....ve cephe gerisi maneviyatın muhafazası maksadıyla her türlü silahsız koruyucu ve kurtarıcı tedbir ve faaliyetleri ihtiva eder” tanımlaması hangi kavram için kullanılmıştır?


#36. “Toplumun Engellilere, Engellilerin Toplumla İmtihanı, Abese Ruhu” adlı eserin yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

#37. İmani, ameli ve ahlaki konuların dışında kalan, özellikle devlet yönetimi, toplum idaresi ve ekonomik durumları içeren konuları; aile hayatı, evlenme, boşanma, miras dağıtımı, ticari ve siyasi işleri, kısaca hayatın diğer alanları ile ilgili kuralları belirleyen hükümlerin bulunduğu alan aşağıdakilerden hangisidir?

#38. Sosyal sorunların ve politikaların analizini yapma, toplumun ilgisini harekete geçirme ve sosyal kaynakların geliştirilmesini sağlama işlevi, sosyal hizmet uzmanının hangi rolünü açıklamaktadır?

#39. Aşağıdakilerden hangisi sosyal hizmetin etik değerlerinden değildir?

#40. İnsanların temel ihtiyaçlarını hiyerarşik bir biçimde ortaya koyan Abraham Maslow bunu hangi tarihte belirtmiştir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı

Manevi Destek Hizmetleri Vize 2021 Deneme Sınavı sosyal hizmetler facebook
Auzef Sosyal Hizmetler Telegram Sosyal Hizmetler

 

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!