auzefÇocuk GelişimiYönetim ve Liderlik

Yönetim ve Liderlik Final Deneme Sınavı -2

Yönetim ve Liderlik Final Deneme Sınavı -2

#1. Eğitim kurumlarındaki motivasyon ile ilgili aşağıda verilen maddelerden hangisi yanlıştır?

#2. Öğrencilerinin içsel motivasyonlarını desteklemek isteyen bir öğretmenin aşağıdakilerden hangisini yapması doğrudur?

#3. Okul yönetiminde rol oynayan iç ve dış öğeler vardır. Bu öğeler yönetim sürecini kolaylaştırabilir ya da zorlaştırabilir. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi okul yönetiminde rol oynayan iç öğelerden biri değildir?

#4. Okulda çalışanlar arasında ortaya çıkan çatışmaların okulun verimliliğini olumlu etkilediğini düşünen bir yönetici aşağıdaki görüşlerden hangisini benimsemiştir?

#5. Genellikle yöneticiler hangi iletişim aracını etkili kullanmaktadırlar?


#6. Yöneticinin sahip olması gereken hangi beceri düşünme, bilgi işleme ve planlama becerilerini içermektedir?

#7. Ali, birkaç şirket ile iş görüşmesi yapmış ve hangi şirket ile çalışacağına karar vermeye çalışırken kendisini iş yerinde nelerin motive ettiğini düşünmüştür. Çalışacağı şirkette maaşın, çalışma koşullarının, mesai saatlerinin ve terfi için gereken şartların şirket politikalarında şeffaf bir şekilde açıklanmasının onu motive ettiğine ve bu doğrultuda bir seçim yapmaya karar vermiştir. Buna göre Ali’nin motivasyon kaynakları Herzberg’in Çift Faktör Teorisine göre hangi faktör altında yer almaktadır?

#8. Çatışma kavramının tanımında yer verilen etkileşimli süreç ile vurgulanmak istenen düşünce aşağıdaki seçeneklerden hangisinde sunulmuştur?

#9. I. Yöneticiler başkalarının belirlemiş olduğu amaçları gerçekleştirirken, liderler kendi belirledikleri amaçlar doğrultusunda hareket ederler. II. Yöneticilik atama yolu ile olurken, liderin grup üyeleri tarafından duygusal olarak da kabul edilmesi gerekir. III. Liderlik yöneticinin sahip olması gereken bir özelliktir. IV. Lider için biz bilinci önemliyken, yönetici bireysel başarıya odaklanır. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangilerinde lider ile yönetici arasındaki ayrım doğru olarak verilmiştir?

#10. İçsel motivasyon ile ilgili aşağıdaki maddelerden hangisi yanlıştır?


#11. Orta kademe yöneticiye ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#12. Aşağıdakilerden hangisi iletişimin temel unsurlarından biri değildir?

#13. Mal ve hizmetlerin üretiminden sorumlu olan yönetsel düzey aşağıdakilerden hangisidir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi yönetim faaliyetlerinin özellikleri arasında yer almaz?

#15. Okuldaki bir yönetici kendisine ve öğretmenlere karşı yüksek endişe sergilemektedir. Taraflar arasında işbirliğini ve her iki taraf için de kabul edilebilir bir çözüme ulaşmak için farklılıkların incelenmesini önemseyen bu yönetici, aşağıdakilerden hangi stili benimsemiştir?


#16. “Öğrenme ortamları oluşturma: Bütün öğrenciler için etkili öğrenmenin gerçekleşebileceği sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamları ile uygun öğretim materyalleri hazırlar.” İfadesi hangi öğretmenlik mesleği yeterlilik alanına aittir?

#17. “Çalışanların karar alma sürecine katılma düzeyi çatışmayı etkiler.” İfadesi çatışma nedenlerinden hangisinin kapsamında olabilir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi örgüt içi iletişimin fonksiyonlarından değildir?

#19. Motivasyon sürecine dair sıralama aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#20. “Özürsüz olarak aralıksız …….. gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır.” İfadesinde boş bırakılan alana uygun olan seçenek hangisidir?


#21. “Analitik beceriler; yöneticilerin daha küçük parçalar halindeki problemleri ortadan kaldırmalarını, parçalar arasındaki ilişkileri görmelerini ve bir problemin başkaları üzerindeki etkilerini anlamalarını sağlar.” İfadesi okul yöneticilerinde bulunması gereken hangi yeterliği aittir?”

#22. I. Planlarını alanının öğretim programına uygun olarak hazırlar. II. Öğretim sürecini çevresel şartları, maliyeti ve zamanı dikkate alarak planlar. III. Öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve sosyokültürel özelliklerini dikkate alarak esnek öğretim planları hazırlar. IV. Öğretim sürecini planlarken millî ve manevi değerleri dikkate alır. Yukarıda verilen ifadeler hangi öğretmenlik mesleki yeterliliğine aittir?

#23. Çatışma aşamasında kişilerin çatışmayı önlemeye, ihmal etmeye başvurdukları aşama aşağıdakilerden hangisidir?

#24. Aşağıda motivasyon kavramı ile ilgili verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#25. Maslow’un ihtiyaçlar piramidinde yer alan ihtiyaçların aşağıdan yukarıya doğru dizilimi aşağıdaki maddelerin hangisinde doğru verilmiştir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Yönetim ve Liderlik

Çocuk Gelişimi Lisans

LOLONOOLO

Yönetim ve Liderlik

Çocuk Gelişimi Lisans

LOLONOOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yönetim ve Liderlik Final Deneme Sınavı -2

Okul Yönetimi
Yönetim ve Liderlik

Çocuk Gelişimi Lisans

LOLONOOLO

Yönetim ve Liderlik Final Deneme Sınavı -2

John Dewey’e göre okulların bazı temel görevleri vardır. Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Dewey’e göre bu görevinden biridir?

a) Basitleştirme
b) Yönetme
c) Liderlik
d) Geliştirme
e) Verimlilik

Cevap : a) Basitleştirme

Okul yönetiminde rol oynayan iç ve dış öğeler vardır. Bu öğeler yönetim sürecini kolaylaştırabilir ya da zorlaştırabilir. Aşağıda verilen seçeneklerden hangisi okul yönetiminde rol oynayan iç öğelerden biri değildir?

a) Yönetici
b) Aile
c) Öğretmen
d) Öğrenci
e) Yardımcı Personel

Cevap : b) Aile

“…………………. diğer insanlarla iyi bir şekilde işbirliği içinde çalışma yeteneğini gösterir.” İfadesinde boş bırakılan yere gelmesi gereken yönetici yeterliği hangisidir?

a) Teknik
b) Mesleki
c) İnsani
d) Kavramsal
e) Sosyal

Cevap : c) İnsani

“Öğrenme ortamları oluşturma: Bütün öğrenciler için etkili öğrenmenin gerçekleşebileceği sağlıklı ve güvenli öğrenme ortamları ile uygun öğretim materyalleri hazırlar.” İfadesi hangi öğretmenlik mesleği yeterlilik alanına aittir?

a) Mesleki bilgi
b) Mesleki davranış
c) Tutum ve değerler
d) Mesleki yetkinlik
e) Mesleki beceri

Cevap : e) Mesleki beceri

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’ne göre okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt yaşı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

a) 60-72 ay
b) 48-60 ay
c) 36-45 ay
d) 57-68 ay
e) 56-72 ay

Cevap : d) 57-68 ay

“Özürsüz olarak aralıksız …….. gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır.” İfadesinde boş bırakılan alana uygun olan seçenek hangisidir?

a) 10 gün
b) 20 gün
c) 30 gün
d) 45 gün
e) hiçbiri

Cevap : a) 10 gün

“Program uygulamaları kolaylaşır, etkili iletişim kurulabilir, problem çözme mekanizmaları güçlenir, çocuğun gelişimine çok yönlü katkı sağlanır, eğitimin sürekliliği sağlanır, iş tatmini artar, sorumluluklar paylaşılır ve nihayetinde eğitimin kalitesinde artış sağlanır.” ifadesi ailelerin çocuklarının eğitim süreçlerine katılımıyla hangi açıdan sağlanacak katkıyı tanımlamaktadır?

a) çocuklar
b) aileler
c) öğretmen ve kurum
d) toplum
e) çevre

Cevap : c) öğretmen ve kurum

I. Planlarını alanının öğretim programına uygun olarak hazırlar.
II. Öğretim sürecini çevresel şartları, maliyeti ve zamanı dikkate alarak planlar.
III. Öğrencilerin bireysel farklılıklarını ve sosyokültürel özelliklerini dikkate alarak esnek öğretim planları hazırlar.
IV. Öğretim sürecini planlarken millî ve manevi değerleri dikkate alır.
Yukarıda verilen ifadeler hangi öğretmenlik mesleki yeterliliğine aittir?

a) Mevuzat bilgisi
b) Eğitim öğretimi planlama
c) Ölçme ve değerlendirme
d) Alan bilgisi
e) Öğrenme ortamları oluşturma

Cevap : b) Eğitim öğretimi planlama

“Gelişmiş ülkelerde beşinci güç olarak kabul edilen ve demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olarak görülen……………… , iktidarların eğitim politikaları ve programları konusunda karar verme süreçlerini etkileyebilmektedir.” İfadesinde boş bırakılan yere uygun seçenek hangisidir?

a) ekonomi
b) öğrenci
c) yönetici
d) baskı grupları
e) aile

Cevap : d) baskı grupları

“Analitik beceriler; yöneticilerin daha küçük parçalar halindeki problemleri ortadan kaldırmalarını, parçalar arasındaki ilişkileri görmelerini ve bir problemin başkaları üzerindeki etkilerini anlamalarını sağlar.” İfadesi okul yöneticilerinde bulunması gereken hangi yeterliği aittir?”

a) teknik
b) insani
c) sosyal
d) zihinsel
e) kavramsal

Cevap : e) kavramsal

Yönetim ve Liderlik Final Deneme Sınavı -2

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!