auzefÇocuk GelişimiÜstün Zekâlı Ve Yetenekli Çocuklar Ve Eğitimleri

Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı

Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı

#1. Reggio Emilia yaklaşımında uygulanan projelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#2. Aşağıdakilerden hangisi Waldorf yaklaşımına göre okul öncesi dönemde kullanılacak oyuncakların özelliklerinden biri değildir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi proje yaklaşımının tüm dünyada ilgiyle karşılanmasının sebeplerinden biri değildir?

#4. I. Newsweek dergisinin dünyanın en iyi okul öncesi eğitim uygulamaları arasında Reggio Emilia yaklaşımını göstermesi II. Çocuğun Yüz Dili: Erken Çocukluk Eğitiminde Reggio Emilia Yaklaşımı kitabının yayınlanması III. Farklı ülkelerde “Çocuğun Yüz Dili” adlı serginin açılması IV. Reggio Emilia yaklaşımının verimliliğine dair yapılan araştırmalardan olumlu sonuçlar elde edilmesi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri Reggio Emilia yaklaşımının tanınması ve yaygınlaşmasında etkili olmuştur?

#5. Piramit metodunda değerlendirme ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?


#6. Proje yaklaşımında “Öğretmenlerin projeyi başlatmak konusunda tetikleyici ve teşvik edici bir rolü yoktur.” diyen birisi aşağıdaki kavramlardan hangisini göz ardı etmiştir?

#7. Afrika kökenli çocukların bulunduğu bir anasınıfında bütün oyuncak bebeklerin sarışın olması, gelişimsel açıdan uygun programın hangi ilkesiyle çelişir?

#8. I. Programın kapsamlı olması II. Programın farklı modelleri içermesi III. Programın kurum merkezli olması IV. Programın öğretmen eğitimi V. Değerlendirme yöntemi Head Start programının başarısını etkileyen etmenler yukarıdakilerden hangileridir?

#9. I. Çocuğa saygı II. Çocuğun içsel motivasyonu III. Yapılandırılmamış çevrede öğrenme IV. Öğretmen rehberliğinde öğrenme V. Çocuğun özgürlüğü Montessori’de çocuk imajının bileşenleri yukarıdakilerden hangilerinde ifade edilmiştir?

#10. Proje yaklaşımının tarihçesi düşünüldüğünde, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


#11. Piramit metodunda yer alan yakınlık ve uzaklık soruları aşağıdaki teorilerden hangisinin yansıması sonucunda oluşturulmuştur?

#12. Portage projesinde evde öğretim modelinin benimsenmesinde aşağıdakilerden hangisi en çok etkili olmuştur?

#13. Sices (2007)’in belirttiğine göre erken müdahale uygulamalarının hangi özel gereksinim türüne sahip olan çocuklar üzerinde en etkili olduğu tespit edilmiştir?

#14. Reggio Emilia yaklaşımının etkilendiği kuramlarla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#15. Reggio Emilia yaklaşımında çocukların araştırma serüvenini görünür kılacak faaliyet(ler)e ne ad verilir?


#16. Piramit metodunun eğitim programlarına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

#17. Reggio Emilia okullarında tüm sınıfların açıldığı ortak ve geniş bir meydan bulunur. Reggio Emilia yaklaşımında bu meydan aşağıdakilerden hangisiyle ilişkilendirilmektedir?

#18. Proje yaklaşımına göre projeler, çocukların içsel motivasyonuna etki ederek onları öğrenmeye daha istekli hâle getirir. Aşağıdakilerden hangisi çocuğun içsel motivasyonu ile doğrudan ilişkilidir?

#19. Reggio Emilia okullarında görev yapan atölye öğretmenleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#20. I. Evcilik merkezi II. Dil ve okuma merkezi III. Fen merkezi IV. Sanat merkezi V. Yapı-inşa merkezi VI. Matematik ve düşünme merkezi VII. Keşif merkezi VIII. Müzik merkezi Aşağıdaki seçeneklerinden hangisinde piramit öğrenme ortamlarında bulunan merkezlerin tamamına yer verilmiştir?


#21. “İngiltere’den bir grup öğrenci ve öğretmen Danimarka’ya giderek orman okullarını yerinde gözlemlemişlerdir. Çocukların doğa içinde ne kadar mutlu olduklarına, yaparak ve yaşayarak nasıl öğrendiklerine tanık olan İngiliz grup, ülkelerine döndüklerinde, bu yaklaşımı kendi şartlarına göre uyarlamaya karar vermişlerdir”. Yukarıda sözü edilen durum, yaklaşım ve programların farklı ülkelere yayılmasıyla ilgili öncelikle aşağıdakilerden hangisini doğrulamaktadır?

#22. Orman okulu yaklaşımına göre öğretmenlerin doğadayken tedirgin ve ürkek davranmaları aşağıdakilerden hangisine neden olur?

#23. Okul öncesi dönem çocukları için kullanılan programları “müfredat” kapsamında değerlendirmek zordur. Aşağıdakilerden hangisi bu zorluğun sebeplerindendir?

#24. “Değerlendirme çok yönlüdür.” Bu ifadeye göre erken çocukluk programlarının değerlendirilmesinde aşağıdaki hangi ilkeye vurgu yapılmıştır?

#25. "Karınca” projesinin yapıldığı bir Reggio Emilia sınıfında, öğretmenler karıncaların izlediği rotaya dikkat çekebilmek için sınıfa kırmızı şeritler eklemiştir; bazı mobilyaları farklı alanlara taşımıştır. Bu durum, Reggio Emilia ortamlarını düzenleme ilkelerinden hangisiyle açıklanabilir?


#26. Yaratıcı müfredat dört alanda amaç ve hedefler belirlemiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu alanlardan biri değildir?

#27. High Scope programının toplumsal yararı aşağıdakilerden hangisidir?

#28. “Öğrenme bir çınar ağacının gövdesi ve o gövdeden çıkan dallar gibi düzenli değil, bir tabak spagetti gibidir” diyen biri, Reggio Emilia yaklaşımında öğrenme süreciyle ilgili aşağıdakilerden hangisine dikkat çekmek istemiş olabilir?

#29. Gelişimsel açıdan uygun programın üç temel ilkesi aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

#30. Aşağıdaki programlardan hangisinde erken çocukluk eğitimi açısından en kapsamlı değerlendirme yöntemi kullanılmaktadır?


#31. Aşağıdakilerden hangisi ayrımcılık karşıtı eğitim programının amaçlarından biri değildir?

#32. I. Geniş bir konu veya kavram etrafında birbirinden bağımsız akademik etkinlikler gerçekleştirilir. II. Konularla ilgili önceden hazırlanmış ders planlarına bağlı kalarak müfredat tamamlanır. III. Çocukların ilgi duyduğu konular üzerine derinlemesine araştırma yapılır. Yukarıda verilen ifadeler sırasıyla aşağıdaki kavramlardan hangisiyle ilişkilendirilir?

#33. Aşağıdaki uygulamalardan hangisi orman okulu yaklaşımının ilkeleriyle örtüşmez?

#34. Aşağıdaki ifadelerden hangisi genel olarak erken müdahale programlarının ideolojisini yansıtmamaktadır?

#35. Antroposofi kavramı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur?


#36. Aşağıdakilerden hangisi sosyal yapılandırmacı kuramı en iyi ifade eder?

#37. Aşağıdakilerden hangisi Reggio Emilia yaklaşımıyla özdeşleşmiş bir kavramdır?

#38. Reggio Emilia sınıfları ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#39. Reggio Emilia yaklaşımına göre fiziksel ortam tasarlamanın bazı ilkeleri vardır. Geniş ve büyük pencerelerin kullanılması bu ilkelerden hangisiyle açıklanabilir?

#40. Proje yaklaşımı ile Reggio Emilia yaklaşımını karşılaştıran birinin aşağıdakilerden hangisinin söylemesi yanlış olur?


#41. İlk orman okullarının ortaya çıkışında aşağıdaki koşullardan hangisi etkili değildir?

#42. Gelişim geriliği ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#43. Erken müdahale ve erken müdahale programları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#44. Okul idarecileri herhangi bir model/yaklaşımı seçip uygulamaya karar verirken o modelle/yaklaşımla ilgili bazı faktörleri göz önünde bulundurmaları gerekir. Aşağıdakilerden hangisi bu faktörlerden biri değildir?

#45. Aile katılımını sağlamak, gelişimsel açıdan uygun programın öncelikle hangi ilkesiyle ilişkilendirilir?


#46. Montessori metodunda okul öncesi dönemde çocuklar okuma-yazma öğrenmesine fırsat sağlanması programın hangi özelliği ile açıklanabilir?

#47. Reggio Emilia yaklaşımında çocukların ve projenin değerlendirilmesi için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı

Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı
Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı
telegram çocuk gelişimi
Auzef Çocuk Gelişimi, Erken Çocukluk Eğitiminde Yaklaşımlar Ve Programlar Final 2021 Deneme Sınavı
Çocuk Gelişimi - facebook
Lolonolo-youtube

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!