Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmetler

Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmetler

Vize Final
2021 Vize Denem 2021 Final Deneme
2020- Vize Soruları 2021 Final Soruları
2019 Vize Soruları Final 2020 Soruları
Vize Soruları -1 2020 Mezuniyet ( 3 Ders Sınavı )
Vize Soruları – 2 2019 Final Soruları
Ünite-1 Final Çalışma Soruları ONLİNE Test
Ünite-2 Final Çalışma Soruları
Ünite-3 2017 Final-Bütünleme Soruları
Ünite-4
Ünite-5
Ünite-6
Ünite-7

AUZEF Kamu Yönetimi Ve Sosyal Hizmetler AUZEF Kamu Yönetimi Ve Sosyal Hizmetler Ders Kitabı PDF

Ders Kitabı

Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmetler  2019 Vize

1-Merkezi taşra biriminin başı kimdir?

Cevap: Vali

2- Kurumların yapısı fonksiyona göre şekillenir bunlar nelerdir?(Ama soruda değildir yazıyordu ve cevap: bürokrasi fonksiyondu)

Cevap: Temel (Asli) fonksiyon, Yardımcı fonksiyon, Kurmay fonksiyon,

3- İstanbul’da ilk belediye yönetimi hangi olay sonrasında ihtiyaç duyulmuştur?

Cevap: Kırım İşgali

4- Ailenin korunması ve kadına şiddetin önleme yasası kaçtır?

Cevap: 6284 sayılı kanun

5- Aşağıdakilerden hangisi yönetim kavramı ile ilgili değildir?

Cevap: Kamuoyu araştırması yaptırma

6- Hangisi MGK üyesi değildir?

Cevap: Meclis Başkanı

Kamu Yönetimi ve Sosyal Hizmetler 2019
7- Hangisi yeni kamu yönetimi ile ilgili değildir?

Cevap: Süreç ve prosedürlere odaklanma

8- Statü neyi ifade eder?

Cevap: Hakları, yetki ve görevleri

9- Yönetişim kavramı tam olarak neyi ifade eder?

Cevap: Sivil toplum, devlet, özel sektörün birlikte yönetimi

10- ‘Bilimsel yönetim’ olarak adlandırılan yaklaşımı da bilimsel yöntemler kullanılmak suretiyle her iş için en iyi tek bir yöntemin bulunabileceğini vurgulamış ve geleneksel kamu yöntemi anlayışının gelişmesini hangi düşünür etkilemiştir?

Cevap: F.Taylor

11- Adem-i merkeziyetçilik kavramı aşağıdaki kavramlardan hangisi ile ifade bulmaktadır?

Cevap: Desantralizasyon

12- Aşağıdaki denetim türlerinden hangisi denetim ilkelerinden değildir?

Cevap: Hakkaniyet

13- Osmanlı’da hukuki/adli konular yanında şehir ve kasabaların güvenlik, asayiş ve belediye hizmetlerinde de sorumlu olan birim aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap: Kad’ı

14- Osmalı’da yöneticilerin yetiştirildiği kurumdan mezun olduktan sonra, yükselmeyle hangi rütbeyi almaktaydılar?

Cevap: Sancakbeyi

15- Mastricht’te ise bağlayıcı bir ilke olarak hangi ilkenin konulduğunu görmekteyiz?

Cevap: Subsidiarity

16- Aşağıdakilerden hangisi kamu yönetiminin anlamı ile ilgili değildir?

Cevap: Siyaset

17- Kamu yönetimi müstakil bir bilimsel alan olarak inceleyen ilk yazar?

Cevap: Wilson

18- Aşağıdakilerden hangisi Cumhurbaşkanlığı şartları arasındadır?(ama sınavda değildir yazıyordu)

Cevap: Anayasaya göre kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim görmüş, TBMM üyesi ya da bu yükümlülüğü yapabilecek nitelikte olan Türk vatandaşları arasından seçilir.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: