Anadolu Aöfauzefauzef genel kültür

Hayat Üniversitesi / Açık Öğretim

Hayat, herkese her zaman eşit davranmaz, kimisi doğuştan sahip olabilecek tüm haklara sahip olarak doğarlar; Kimisi de dalgayla boğuşarak kıyıya varmak zorundadır. Önce ilkinden bahsedelim biraz.

Kim bu şanslı insanlar?

Annesi, Babası iyi eğitimli, modern ve aynı zamanda ekonomik olarak güçlü insanlardır. Daha da şanslı iseler doğdukları topraklardaki siyasi/politik durumlar da bunlardan yanadır.

Bu insanlar çocuklarını iyi okullarda iyi eğitim almalarını sağlar. Ekonomik açıdan bir sıkıntıları olmaz, gelecek kaygıları sıfıra yakındır.

İnsanlar arasında sosyal bir piramit oluşturmak gerekirse bunlar en tepede ya da tepeye yakın yerde yer alırlar.
İyi eğitim aldıkları için çoğunlukla; saygın bir mesleği, en az bir yabancı dili, ileri görüşlü, kültür seviyesi yüksek ve oldukça sosyal insanlardır.
Büyük şirketlerde, uluslararası şirketlerde, bankalarda, sigorta şirketlerinde, diğer büyük devlet kurumlarında ve devlet bürokrasisinde üst düzey yönetici pozisyonundadırlar.

Birde unutmadan; gurur duyulacak bir tahsili ve gurur duyulacak bir diploması vardır.
Yavaş yavaş nereye gelmeye çalıştığımı anlamışsınızdır. 🙂

Piramidin biraz ortalarına doğru inelim; Bu hakların tamamına sahip olmasa da, okulda ortalama ya da biraz üstünde çaba sarf ederek örgün bir eğitim almış,
tahsilini bitirene kadar ekonomik bir sorunu olmadan normal ergenlik devresini tamamlamış, mesleğini hayatını kazanmaya başlamadan önceki tüm devreleri baba parasıyla atlatmıştır.
Bunlar çoğunlukla devlet tarafından atanan, atanması beklenen gruplardır…

Biraz daha aşağı inelim;

Dalgayla Boğuşarak Kıyıya Varan Grup

Yukarıda sözünü ettiğim, dalgayla boğuşarak kıyıya varması gerekenler bu gruptur.
Okulun tüm devrelerinde babasının ekonomik sıkıntılarını ensesinde hisseden, biran önce okul hayatını bitirip çalışma hayatına geçmesi gereken insanlardır.

Bu gruptaki insanların liseden sonra örgün eğitim şansları oldukça zordur. Çoğunlukla “Hayat üniversitesinden” mezun olurlar.

Geçimini sağlamak için bir iş, çiftleşmek için bir eş bulduğunda kıyıya varmış olurlar. Kıyıya vardıklarında içlerinde uhde kalan diğer eksiklerini tamamlama çabası içindedirler.

Öyle ya “Hayat Üniversitesi” kapanmalı artık.

Açık Öğretim / Uzaktan Eğitim bu grubun ilk hedefidir. “Hayat Üniversitesi” tecrübesi de olan bu grup her şeyin farkında olan gruptur.

Açık öğretim diplomasına şüpheyle bakan bu grubun, zaman zaman “diplomada açık öğretim yazıyor mu yazmıyor mu?” gibi muhabbetleri söz konusudur.

Hayat

AUZEF kopya çekenleri nasıl buluyor
Lolonolo Facebook

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!