auzefİş Kazaları ve Meslek Hastalıklarıiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Final Deneme Sınavı -2

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Final Deneme Sınavı -2

#1. İş kazası yaşandıktan sonra en geç üç gün içerisinde bildirim yapılacak kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

#2. Beyaz toprak olarak da bilinen Asbest liflerinin solunması ile meydana gelen meslek hastalığıdır. Yukarıda tanımı verilen meslek hastalığı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalığına neden olan faktör gruplarından biri değildir?

#4. Grup kazalar; şirket dışından bir fizyoterapistin uyguladığı özel eğitim gerektirenler Yukarıda tanımı verilen kaza türü aşağıdakilerden hangisidir?

#5. ……….. belirli bir zaman aralığı içinde meydana gelen ve bir günden fazla işten kalmaya neden olan kazaların sayısı olarak tanımlanmaktadır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?


#6. I. Ergonominin işçiler üzerindeki etkisi büyüktür. II. Güvensiz ve sağlıksız çevre koşulları iş kazasına neden olan tehlikeli durumlar arasında değildir. III. Ülkemizdeki iş kazalarının nedenlerini tespit etmek için 1985’te, Makine ve Kimya Endüstrisi kurumunun yaptığı bir çalışmada, kazaların %95'inin teknik nedenlerden %5' inin ise, güvensiz davranış ve kişisel koruyucu kullanılmamasından kaynaklandığı belirtilmiştir. Yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#7. Lokal olarak sağlanan ilkyardım, $100’dan az mülk ziyanı ya da sekiz saatten az olmak üzere toplam mesai saati üstünden kayıplara neden olan kazalar, Yukarıda tanımı verilen kaza türü aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Aşağıdakilerden hangisi uluslararası kabul edilen standartlara göre kazaların endirekt maliyetlerinin direkt maliyetlerine olan oranıdır?

#9. $100’dan fazla mülk ziyanına sebep olan ancak daha küçük olmaları nedeniyle ayrıca bir fizyoterapist (tıbbi yardım) tedavisi gerektirmeyen ya da toplam mesai saati üzerinden sekiz saatten fazla gerçekleşen kayıplara neden olan kazalar”. Yukarıda tanımı verilen kaza türü aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Kronik obstrüktif akciğer hastalıklarında serum alfa 1 antitripsin eksikliği, hemolitik kimyasallara duyarlıkta glukoz 6 fosfat dehidrogenaz eksikliği, organik madde hiper sensitivitelerinde IgE, IgG bakılması gibi. Yukarıda hakkında bilgi verilen test türü aşağıdakilerden hangisidir?


#11. Meslek hastalığına neden olan tozların sayısı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#12. Aşağıdakilerden hangisi inorganik tozlardan değildir?

#13. I. Özel hastaneler II. Kamu Üniversite Hastaneleri III. Sağlık Ocakları Yukarıdaki sağlık kuruluşlarından hangileri meslek hastalığı tanısı koyma yetkisine sahiptir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalığına neden olan tozlardan değildir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarının etkileri arasında gösterilemez?


#16. Aşağıdakilerden hangisi meslek hastalığı tespitinde kullanılan temel yöntemler arasında değildir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi en sık kullanılan laboratuvar testlerinden biri değildir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi düzeltici eylemlere yönelik planlama yaparken iş kazalarındaki neden-sonuç ilişkisini ele alan kuramlardan değildir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın BEKRA hakkında gözetimi altında olan ilgili mevzuat içerisinde değildir?

#20. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre işveren, listede olmayan bir hastalığı kaç işgünü içerisinde sağlık hizmeti sunucularına bildirmelidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

 

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Final Deneme Sınavı -2

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Final Deneme Sınavı -2

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!