İktisatİşletmePerakende Satış ve Mağaza YönetimiUluslararası Ticaret ve Lojistik YönetimiYönetim Muhasebesi

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2

#1. Aşağıdakilerden hangisi maliyet fonksiyonunun tahmininde kullanılan yöntemlerden biri değildir?

#2. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının sonunda tedarikçisine ne kadar borcu vardır?

#3. İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda bu yatırımın kritik noktası nedir?

#4. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#5. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?


#6. İşletmenin sözkonusu makina ile ilgili yatırımı gerçekleştirme kararı alması durumunda bu yatırımın kayıtsızlık noktası nedir?

#7. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılına ilişkin net nakit akışı aşağıdakilerden hangisidir?

#8. X İşletmesinin 6 aylık verileri yukarıdaki gibidir. İşletme gelecek ay 2,500 makina saati çalışmayı planlamaktadır. Katlanacağı toplam maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Muhasebe mesleği bilgi ihtiyacını karşıladığı çıkar grupları temel alınarak kendi içerisinde üç ana grupta sınıflandırılabilmektedir. Bu gruplar içerisinde hem işletme içi hem de işletme dışı çıkar gruplarının ihtiyacını bir arada karşılayan muhasebe türü aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Aşağıdakilerden hangisi yönetim muhasebecileri için oluşturulmuş olan etik standartlarda yer alan kurallar grubu arasında yer almamaktadır?


#11. Aşağıdakilerden hangisi yönetim muhasebesini etkileyen faktörler arasında yer almamaktadır?

#12. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 3. faaliyet yılının ikinci çeyreğinde müşterilerinden toplam ne kadar alacağı vardır?

#13. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

#14. E işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda işletmenin 1,520,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 90,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 36 liradan 24 liraya düşecektir. 60 lira olan birim satış fiyatında ve 200,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir. İşletmenin makina yenileme kararı almaması durumunda kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi düzeltici denetimin temel aşamalarından değildir?


#16. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılında satın alması gereken hammadde maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#17. E işletmesi üretiminde kullanmak üzere yeni teknoloji bir makina alıp almamaya karar vermeye çalışmaktadır. Yeni makinayi alması durumunda işletmenin 1,520,000 lira olan yıllık sabit maliyetleri 90,000 lira artacak ancak birim değişken maliyeti 36 liradan 24 liraya düşecektir. 60 lira olan birim satış fiyatında ve 200,000 adet yıllık satış hacminde yakın zamanda değişiklik beklenmemektedir. İşletmenin sözkonusu yatırımı yapmasına ilişkin kritik noktası aşağıdakilerden hangisidir?

#18. X İşletmesinin 6 aylık verileri yukarıdaki gibidir. En yüksek ve en düşük noktalar yöntemini kullanıldığı varsayımı altında, birim değişken maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Aşağıdakilerden hangisi sabit maliyettir?

#20. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının ilk çeyreğinde hammadde alışları için ne kadar ödeme yapması gerekmektedir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

LOLONOLO

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2-min

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2

Aşağıdakilerden hangisi mamul maliyeti olarak sınıflandırılamaz?

a) Direkt işçilik maliyeti
b) Fabrika makinalarının amortismanı
c) Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti

d) Yönetici sekreterinin maaşı

Cevap : c) Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti

Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

a) Direkt işçilik maliyeti ve genel üretim maliyeti toplamı birincil maliyetler olarak da ifade edilmektedir.
b) Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti ile direkt işçilik maliyeti toplamı birincil maliyetler olarak da ifade edilmektedir
c) Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti ile genel üretim maliyeti toplamı dönüştürme maliyeti olarak da ifade edilmektedir
d) Tükenmiş maliyetler işletmeye gelecekte bir yarar sağlaması beklenen maliyetlerdir

Cevap : b) Direkt ilk madde ve malzeme maliyeti ile direkt işçilik maliyeti toplamı birincil maliyetler olarak da ifade edilmektedir

Aşağıdakilerden hangisi fırsat maliyeti tanımıdır?

a) Belli bir alternatifin seçilmesi nedeniyle seçilmemiş olan en iyi alternatifin mahrum kalınan net faydasıdır.
b) Daha önce elde edilmiş olan varlıkların alternatifler arasından yapılacak seçimden etkilenmeyecek olan maliyetidir.
c) Bir imalat işletmesinde üretim faaliyeti ile ilgili tüm maliyetlerin toplamıdır
d) Mamullerin üretimi dışında işletmede faaliyetlerin yürütülmesi için üretimden bağımsız olarak katlanılan maliyetlerdir

Cevap : a) Belli bir alternatifin seçilmesi nedeniyle seçilmemiş olan en iyi alternatifin mahrum kalınan net faydasıdır.

Aşağıdakilerden hangisi dönem maliyeti olarak sınıflandırılamaz?

a) Şirket yöneticisinin maaşı
b) Satış ekibi aracının amortismanı
c) Ustabaşının maaşı
d) Reklam harcamaları

Cevap : c) Ustabaşının maaşı

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıl üretime yüklediği hammadde maliyeti nedir?

a) 44,000
b) 220,000
c) 250,000
d) 266,000

Cevap : b) 220,000

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıla ilişkin birincil maliyeti nedir?

a) 184,000
b) 380,000
c) 300,000
d) 360,000

Cevap : d) 360,000

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıla ilişkin dönüştürme maliyeti nedir?
a) 300,000
b) 380,000
c) 204,000
d) 666,000

Cevap : a) 300,000

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıla ilişkin üretim maliyeti nedir?
a) 620,000
b) 626,000
c) 520,000
d) 806,000

Cevap : c) 520,000

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıla ilişkin tamamlanan mamul maliyeti nedir?
a) 530,000
b) 630,000
c) 490,000
d) 590,000

Cevap : a) 530,000

Yönetim Muhasebesi Ünite 2 Soru 6 7 8 9 10-min

Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir:

İşletmenin önceki yıla ilişkin satılan mallarının maliyeti nedir?
a) 590,000
b) 630,000
c) 520,000
d) 500,000

Cevap : d) 500,000

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 2

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!