auzefPsikiyatrik Sosyal HizmetSosyal Hizmet

Psikiyatrik Sosyal Hizmet 2022 Ünite 2

Ruh Sağlığı Ve Bakım Modelleri

#1. Avrupa’da ilk kez 1547’de Londra’daki ....... III. Henry tarafından bir hastaneye dönüştürülmüştür. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

#2. Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Anadolu’da hastaların tedavisi ve bakım verilmesi sağlanması amacıyla açılan ruh sağlığı merkezlerinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Ruh sağlığı hizmetleri alanında 100 bin nüfusa düşen sosyal hizmet uzmanı sayısı en fazla olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Aşağıdakilerden hangisi Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı (2011-2023) çerçevesinde yer alan alanlardan biri değildir?

#5. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada yeti yitimine e çok yol açan 10 hastalıktan beşini ruhsal hastalıklar oluşturmaktadır. Aşağıda yer alan hastalıklardan hangisi bu grupta yer almamaktadır?


#6. Sağlık hizmetlerinde ruh sağlığı hizmetleri disiplinler arası ve ekip çalışmasını gerekli kılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisini ruh sağlığı alanının temel meslek elamanlarından değildir?

#7. İbni Sina’nın “……….” adlı eserinde on iki çeşit psikiyatrik hastalık tanımlanmıştır. Boşluğa İbni Sina’nın gelmesi gereken eseri aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Tedavi ve bakım hizmetlerinin geleneksel hastaneler yerine hastanın kendi yaşadığı çevrede sağlandığı modeldir. Bu modelin ana hedefleri ruh sağlığı hastalarının hastaneye yatışının önlenmesi ve hastaların minimum destekle başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilecek seviyeye gelmesinin sağlanmasıdır. Bu model aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Hastane ve toplum temelli ruh sağlığı modellerinin ağır ruh sağlığı hastalarının tedavisi ve bakımı konusunda tek başlarına yetersiz olması nedeniyle bu modele ihtiyaç duyulmuştur. Bu model aşağıdakilerden hangisidir?

#10. İngiltere’de ruh sağlığı hastalarının tedavi edilmesi için kontrollü bir çevrede aynı anda somatik ve psikososyal tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, bu kontrollü ortamı sağlamak için Asylum’ların kurulması gerektiğini belirtmiştir. Bu bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Psikiyatrik Sosyal Hizmet

Auzef Sosyal Hizmet 2022

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Ruh Sağlığı Ve Bakım Modelleri

Ruh Sağlığı Ve Bakım Modelleri

İbni Sina’nın “……….” adlı eserinde on iki çeşit psikiyatrik hastalık tanımlanmıştır. Boşluğa İbni Sina’nın gelmesi gereken eseri aşağıdakilerden hangisidir?

a) Kitabü’l-Necat,
b) Kanun (El-Kanun fi’t-Tıb)
c) Risale fi-İlmi’l-Ahlak
d) Kitab fi’s-Siyaset,
e) El-hidaye

Cevap : b) Kanun (El-Kanun fi’t-Tıb)

Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde Anadolu’da hastaların tedavisi ve bakım verilmesi sağlanması amacıyla açılan ruh sağlığı merkezlerinin adı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Bimarhane
b) Şifahane
c) Hastahane
d) Hidayethane
e) Tımarhane

Cevap : a) Bimarhane

Tedavi ve bakım hizmetlerinin geleneksel hastaneler yerine hastanın kendi yaşadığı çevrede sağlandığı modeldir. Bu modelin ana hedefleri ruh sağlığı hastalarının hastaneye yatışının önlenmesi ve hastaların minimum destekle başkalarına ihtiyaç duymadan yaşayabilecek seviyeye gelmesinin sağlanmasıdır. Bu model aşağıdakilerden hangisidir?

a) Hastane temelli
b) Toplum-hastane denge modeli
c) Toplum temelli model
d) Medikal model
e) Psikososyal model

Cevap : c) Toplum temelli model

Hastane ve toplum temelli ruh sağlığı modellerinin ağır ruh sağlığı hastalarının tedavisi ve bakımı konusunda tek başlarına yetersiz olması nedeniyle bu modele ihtiyaç duyulmuştur. Bu model aşağıdakilerden hangisidir?

a) Hastane temelli
b) Toplum-hastane denge modeli
c) Toplum temelli model
d) Medikal model
e) Psikososyal model

Cevap : b) Toplum-hastane denge modeli

Sağlık hizmetlerinde ruh sağlığı hizmetleri disiplinler arası ve ekip çalışmasını gerekli kılmaktadır. Aşağıdakilerden hangisini ruh sağlığı alanının temel meslek elamanlarından değildir?

a) Psikiyatri hemşiresi
b) Sosyal hizmet uzmanı
c) Psikiyatrist
d) PDR-Rehberlik ve psikolojik danışman
e) Psikolog

Cevap : d) PDR-Rehberlik ve psikolojik danışman

İngiltere’de ruh sağlığı hastalarının tedavi edilmesi için kontrollü bir çevrede aynı anda somatik ve psikososyal tedavi yöntemlerinin uygulanması gerektiğini, bu kontrollü ortamı sağlamak için Asylum’ların kurulması gerektiğini belirtmiştir. Bu bilim insanı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Sigmund Freud
b) Dorothea Dix
c) Dr. Richard Cabot
d) Thomas Harrington Tuke
e) Philippe Pinel

Cevap : b) Dorothea Dix

Avrupa’da ilk kez 1547’de Londra’daki ……. III. Henry tarafından bir hastaneye dönüştürülmüştür. Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) St. Maria of Bethlehem manastırı
b) St. London of Bethlehem manastırı
c) St. King of Bethlehem manastırı
d) St. Quin of Bethlehem manastırı
e) St. Mary of Bethlehem manastırı

Cevap : e) St. Mary of Bethlehem manastırı

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünyada yeti yitimine e çok yol açan 10 hastalıktan beşini ruhsal hastalıklar oluşturmaktadır. Aşağıda yer alan hastalıklardan hangisi bu grupta yer almamaktadır?

a) Depresyon
b) Şizofreni
c) Otizm
d) Alkol kullanımı
e) Bipolar bozukluklar

Cevap : c) Otizm

Ruh sağlığı hizmetleri alanında 100 bin nüfusa düşen sosyal hizmet uzmanı sayısı en fazla olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

a) Almanya
b) Kanada
c) Amerika Birleşik Devletleri
d) İngiltere
e) Japonya

Cevap : a) Almanya

Aşağıdakilerden hangisi Ulusal Ruh Sağlığı Eylem Planı (2011-2023) çerçevesinde yer alan alanlardan biri değildir?

a) Ayrımcılıkla mücadele
b) Kadına yönelik şiddetle mücadele
c) Sektörler arasında koordinasyon kurma
d) Adaletli ve uygun finansmanı sağlama
e) Ruh sağlığı problemlerini ve intiharı önleme

Cevap : b) Kadına yönelik şiddetle mücadele

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!