auzefİnsan Davranışı Ve Sosyal ÇevreSosyal Hizmet

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 2022-2023 Final Soruları

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 2022-2023 Final Soruları

#1. ......öğrencilerin sorunlarının çözümünü sağlayarak okul başarısını güçlendirmeyi ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaç edinmektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) Okul sosyal hizmeti

#2. DNA'nın eşsiz bir özelliği kendisini ..... adı verilen bir süreçle kopyalayabilmesidir. Bu özel yetenek, döllenme sırasında oluşmuş tek bir hücrenin, çok büyük sayıda hücreden oluşan karmaşık bir insana dönüşecek biçimde gelişmesine olanak verir. Yukarı boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) mitozis

#3. "Sanayileşmeyle birlikte yeni dünya düzeninin kurulması ve geniş halk kitlelerinin bir arada yaşamaya başlamasının da etkisiyle..... itibaren insanların merakları ve sorgulama biçimleri bile farklılaşmaya başlamıştır. Örneğin yazılı literatür ana-babaların daha fazla çocukların psikolojik sorunlarıyla başa çıkabilmek için profesyonel yardım almaya yöneldiklerini yazmaktadır." Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) 19. yy.

#4. Ergenliği sadece bir fiziksel değişim olarak görmemek lazım. Ergenlik kişinin fiziksel, biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel tümden yeniden formatlanması gibi bir değişmedir. Bu durum tüm faktörlerin aynı zamanda birbirleriyle ..... sonrasında daha da bir zorlaşan, kesişen bir durumu anlatmaktadır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) etkileşimi

#5.


#6. Piaget'in Çocuk Gelişim Kuramında yeni bir aşama olarak gösterdiği dönem, 7-11 yaşları arasında sonlanmaktadır. Bu dönem, çocukların somut işlemleri yapabildikleri ve ..... becerilerinin gittikçe arttığı bir dönem olarak değerlendirilmektedir. Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) muhakeme

#7. Ergenlik, önemli..... değişikliklerin olduğu bir dönemdir. Kişinin kendini anlamaya yönelik artan çabaları ve kimlik arayışları bu değişiklikler içinde özel bir yere sahiptir. Ayrıca ergenin sosyal yaşam bağlamında da değişiklikler meydana gelerek kültürel bağlamlarda aile ve akranlar ile İlişkilerde dönüşümler ve farklılaşmalar ortaya çıkar. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) sosyoduygusal

#8. Yeni doğan bir bebek, bir günde yaklaşık olarak kaç saat uyumaktadır?

Cevap : D) 16

#9. "Gelişim, yaşam boyu, çok boyutlu, çok yönlü, esnek, çok disiplinli ve ...... Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) bağlamsaldır

#10. 2-4 yaş arasını kapsayan ..... alt evresinde çocuklar o sırada orada bulunmayan bir nesneyi zihinsel olarak ifade edebilirler. Bu dönemde ben merkezcilik son derece belirgin olarak çocukta kendini göstermektedir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) sembolik işlev


#11. Doğum öncesi gelişim ve erken bebeklik boyunca tüm vücudun çok büyük bir kısmını baş oluşturmaktadır. Sefalokodal örüntü adı verilen süreç büyümenin daima en tepede olduğu aşamadır. Bu dönemde fiziki büyüme ve gelişme yukarıdan aşağıya doğru olmaktadır. Yeni doğmuş ortalama bir bebek ..... boyunda ve ..... kg ağırlığındadır. Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) 51 cm – 3.2 kg

#12. ..... kuramı çocuğun gelişiminin çok katmanlı bir çevre tarafından etkilenen karmaşık bir ilişkiler sistemi içinde gerçekleştiğini kabul etmektedir. Bu yaklaşım içinde çevre, çocuğun günlük yaşamını çevreleyen ev, okul ve mahalleyi içine alacak ancak bunlardan da geniş bir biçimde tasarlandığı ifade edilmektedir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) Ekolojik sistemler

#13. "Bireyin dil, zeka ve düşünce değişikliklerini oluşturan süreçlerdir. Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren, cümle kurma, hayal kahramanları ile oynama, hayal kurma, bulmaca çözme, şiir okuma gibi tüm süreçler bilişsel süreçlerle ilgilidir." tanımı, aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

Cevap : D) Bilişsel süreçler

#14. ....... bebeğin doğumundan itibaren ilk iki yaşını kapsayan bir döneme verilen addır. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : E) Bebeklik

#15. ......klasik koşullanmanın çocukların davranışlarındaki etkisini incelemiştir. Ancak bu inceleme halen çokça tartışılmaktadır. Dikkate alınması gerekecek sayıda bilim adamı, çocukların bu deneylerde kullanılmalarının etik prensiplere uygun olmadığı üzerinde neredeyse hem fikirdirler. Tüm bunlarla birlikte deney göstermiştir ki, yetişkinlerin çocukların davranışlarını uyaran-tepki bağlantısını dikkatle kontrol ederek hareket etmeleri çocuk gelişimi açısından çok önemlidir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : C) Watson


#16. Okul çağı dönem olarak da isimlendirilebilecek olan .......dönemi çocuklar için adeta başka bir düzeyde yaşanılan çok özel bir dönemdir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) orta ve geç çocukluk

#17. Çocuklar ..... yaşından itibaren somut işlemler dönemi içinde olurlar. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : B) 7

#18. İlk çocuklukta fiziksel değişimler beş grupta ele alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

Cevap : C) Uyum

#19. Kromozomal anomalileri, ..... klinefelter sendromu, kırılgan X sendromu, turner sendromu ve XYY sendromu gibi cinsiyete bağlı anomalilere sebep olduğu bilinmektedir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : D) down sendromu

#20. Kuşkusuz ki ..... yeni bir doğum sürecidir. Kendi bedeninde yeniden ancak pek çok anlamlandırmalarla, kendiliğinle ve ötekilerle yeni bir dünya algısını içerir. Bu nedenlerle olabildiğince karışık ve zordur. Ancak bu tüm ergenlere geçerli bir genelleme değildir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

Cevap : A) adölesan


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 2022-2023 Final Soruları

1. ……klasik koşullanmanın çocukların davranışlarındaki etkisini incelemiştir. Ancak bu inceleme halen çokça tartışılmaktadır. Dikkate alınması gerekecek sayıda bilim adamı, çocukların bu deneylerde kullanılmalarının etik prensiplere uygun olmadığı üzerinde neredeyse hem fikirdirler. Tüm bunlarla birlikte deney göstermiştir ki, yetişkinlerin çocukların davranışlarını uyaran-tepki bağlantısını dikkatle kontrol ederek hareket etmeleri çocuk gelişimi açısından çok önemlidir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Adler
B) Pavlov
C) Watson
D) Sullivan
E) Mayer

Cevap : C) Watson

2. Kuşkusuz ki ….. yeni bir doğum sürecidir. Kendi bedeninde yeniden ancak pek çok anlamlandırmalarla, kendiliğinle ve ötekilerle yeni bir dünya algısını içerir. Bu nedenlerle olabildiğince karışık ve zordur. Ancak bu tüm ergenlere geçerli bir genelleme değildir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) adölesan
B) gençlik
C) ergenlik
D) puberte
E) erinlik

Cevap : A) adölesan

3. “Sanayileşmeyle birlikte yeni dünya düzeninin kurulması ve geniş halk kitlelerinin bir arada yaşamaya başlamasının da etkisiyle….. itibaren insanların merakları ve sorgulama biçimleri bile farklılaşmaya başlamıştır. Örneğin yazılı literatür ana-babaların daha fazla çocukların psikolojik sorunlarıyla başa çıkabilmek için profesyonel yardım almaya yöneldiklerini yazmaktadır.”
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) 16. yy.
B) 17. yy.
C) 18. yy.
D) 20. yy.
E) 19. yy.

Cevap : E) 19. yy.

4. Çocuklar ….. yaşından itibaren somut işlemler dönemi içinde olurlar.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) 8
B) 7
C) 5
D) 6
E) 4

Cevap : B) 7

5. İlk çocukluktaki en önemli fiziksel gelişimlerden biri, beyin ve sinir sistemindeki sürekli değişimdir. Çocuk üç yaşına geldiğinde beyni erişkin bir insanın beyninin dörtte üçü büyüklüğüne ulaştığı; altı yaşına geldiğinde bu oranın …..’e ulaştığı saptanmıştır.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) %95
B) %65
C) %70
D) %75
E) %80

Cevap : A) %95

6. Yeni doğan bir bebek, bir günde yaklaşık olarak kaç saat uyumaktadır?

A) 10
B) 20
C) 8
D) 16
E) 22

Cevap : D) 16

7. ……öğrencilerin sorunlarının çözümünü sağlayarak okul başarısını güçlendirmeyi ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmayı amaç edinmektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Okul sosyal hizmeti
B) Adli sosyal hizmet
C) Çocuklarla sosyal hizmet
D) Psikiyatrik sosyal hizmet
E) Tıbbi sosyal hizmet

Cevap : A) Okul sosyal hizmeti

8. DNA’nın eşsiz bir özelliği kendisini ….. adı verilen bir süreçle kopyalayabilmesidir. Bu özel yetenek, döllenme sırasında oluşmuş tek bir hücrenin, çok büyük sayıda hücreden oluşan karmaşık bir insana dönüşecek biçimde gelişmesine olanak verir.
Yukarı boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) mitozis
B) genom
C) mitraks
D) frekans
E) gen

Cevap : A) mitozis

9. Ergenliği sadece bir fiziksel değişim olarak görmemek lazım. Ergenlik kişinin fiziksel, biyolojik, psikolojik, sosyal, kültürel tümden yeniden formatlanması gibi bir değişmedir. Bu durum tüm faktörlerin aynı zamanda birbirleriyle ….. sonrasında daha da bir zorlaşan, kesişen bir durumu anlatmaktadır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) etkisi
B) faktörü
C) ilgisi
D) sezgisi
E) etkileşimi

Cevap : E) etkileşimi

10. Okul çağı dönem olarak da isimlendirilebilecek olan …….dönemi çocuklar için adeta başka bir düzeyde yaşanılan çok özel bir dönemdir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) ergenlik
B) orta ve geç çocukluk
C) genç yetişkinlik
D) bebeklik sonrası
E) çocukluk öncesi

Cevap : B) orta ve geç çocukluk

11. “Bireyin dil, zeka ve düşünce değişikliklerini oluşturan süreçlerdir. Çocukların çok küçük yaşlardan itibaren, cümle kurma, hayal kahramanları ile oynama, hayal kurma, bulmaca çözme, şiir okuma gibi tüm süreçler bilişsel süreçlerle ilgilidir.” tanımı, aşağıdaki kavramlardan hangisine aittir?

A) Biyolojik süreçler
B) Kültürel süreçler
C) Sosyal süreçler
D) Bilişsel süreçler
E) Psikolojik süreçler

Cevap : D) Bilişsel süreçler

12. Kromozomal anomalileri, ….. klinefelter sendromu, kırılgan X sendromu, turner sendromu ve XYY sendromu gibi cinsiyete bağlı anomalilere sebep olduğu bilinmektedir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) otizim
B) kişilik bozuklukları
C) psikoz
D) down sendromu
E) nevroz

Cevap : D) down sendromu

13. “Gelişim, yaşam boyu, çok boyutlu, çok yönlü, esnek, çok disiplinli ve ……
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) boyutludur
B) bağlamsaldır
C) bilimseldir
D) sentezcidir
E) değişkendir

Cevap : B) bağlamsaldır

14. 2-4 yaş arasını kapsayan ….. alt evresinde çocuklar o sırada orada bulunmayan bir nesneyi zihinsel olarak ifade edebilirler. Bu dönemde ben merkezcilik son derece belirgin olarak çocukta kendini göstermektedir.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) gizil dönem
B) operant şartlanma
C) bilişsel süreç
D) sembolik işlev
E) sezgisel düşünce

Cevap : D) sembolik işlev

15. İlk çocuklukta fiziksel değişimler beş grupta ele alınmaktadır. Aşağıdakilerden hangisi bunlardan biri değildir?

A) Uyku
B) Beslenme ve egzersiz
C) Uyum
D) Motor gelişim
E) Beden büyümesi ve bedendeki değişimler

Cevap : C) Uyum

16. ……. bebeğin doğumundan itibaren ilk iki yaşını kapsayan bir döneme verilen addır.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Çocukluk
B) Erken çocukluk
C) Süt diş bebekliği
D) Geç çocukluk
E) Bebeklik

Cevap : E) Bebeklik

17. ….. kuramı çocuğun gelişiminin çok katmanlı bir çevre tarafından etkilenen karmaşık bir ilişkiler sistemi içinde gerçekleştiğini kabul etmektedir. Bu yaklaşım içinde çevre, çocuğun günlük yaşamını çevreleyen ev, okul ve mahalleyi içine alacak ancak bunlardan da geniş bir biçimde tasarlandığı ifade edilmektedir.
Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) Fizyolojik sistemler
B) Ekolojik sistemler
C) Etolojik sistemler
D) Genetik sistemler
E) Biyolojik sistemler

Cevap : B) Ekolojik sistemler

18. Ergenlik, önemli….. değişikliklerin olduğu bir dönemdir. Kişinin kendini anlamaya yönelik artan çabaları ve kimlik arayışları bu değişiklikler içinde özel bir yere sahiptir. Ayrıca ergenin sosyal yaşam bağlamında da değişiklikler meydana gelerek kültürel bağlamlarda aile ve akranlar ile İlişkilerde dönüşümler ve farklılaşmalar ortaya çıkar.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) fiziksel
B) algısal
C) mental
D) biyolojik
E) sosyoduygusal

Cevap : E) sosyoduygusal

19. Piaget’in Çocuk Gelişim Kuramında yeni bir aşama olarak gösterdiği dönem, 7-11 yaşları arasında sonlanmaktadır. Bu dönem, çocukların somut işlemleri yapabildikleri ve ….. becerilerinin gittikçe arttığı bir dönem olarak değerlendirilmektedir.
Yukarıdaki parçada boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) hayal
B) konuşma
C) muhakeme
D) düşünce
E) algı

Cevap : C) muhakeme

20. Doğum öncesi gelişim ve erken bebeklik boyunca tüm vücudun çok büyük bir kısmını baş oluşturmaktadır. Sefalokodal örüntü adı verilen süreç büyümenin daima en tepede olduğu aşamadır. Bu dönemde fiziki büyüme ve gelişme yukarıdan aşağıya doğru olmaktadır. Yeni doğmuş ortalama bir bebek ….. boyunda ve ….. kg ağırlığındadır.
Yukarıda boş bırakılan yerlere sırasıyla aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

A) 54 cm – 3.7 kg
B) 53 cm – 3.6 kg
C) 51 cm – 3.2 kg
D) 42 cm – 2,8 kg
E) 50 cm – 3.1 kg

Cevap : C) 51 cm – 3.2 kg

Auzef İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre 1 Telegram Sosyal Hizmetler

İnsan Davranışı Ve Sosyal Çevre-1 2022-2023 Final Soruları

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!