Anadolu AöfSAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık BilgisiTıbbi dokümantasyon ve sekreterlik

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

#1. Aşağıdakilerden hangisi kronik hastalıkların önlenmesinde, önerilen yaşam tarzlarından biri değildir?

Cevap : c. Yüksek sodyum içerikli gıdalarla beslenme

Kronik Hastalıkların Önlenmesinde Yaşam Tarzı:

Kronik hastalıkların önlenmesinde sigara içmemek, normal kiloyu korumak, düzenli egzersiz yapmak ve stresi kontrol altında tutmak gibi yaşam tarzı değişiklikleri önerilir. Yüksek sodyum içerikli gıdalar tüketmek ise önerilmez, çünkü bu, özellikle hipertansiyon riskini artırabilir. Bu nedenle, “c. Yüksek sodyum içerikli gıdalarla beslenme” kronik hastalıkların önlenmesinde önerilen bir yaşam tarzı değildir

#2. Dünya Sağlık Örgütü’nce yapılan sağlık tanımında aşağıdaki ifadelerden hangisi yer almaz?

Cevap : e. Kabul edilebilir iyilik hali

#3. Anne sütü bebeğe doğumdan sonra ilk ne zaman verilmeye başlanmalıdır?

Cevap : a. İlk yarım saat

Bu soru, anne sütünün bebeğe ne zaman verilmeye başlanması gerektiği ile ilgilidir.

Doğru cevap, genellikle doğumdan hemen sonra olan ilk yarım saat içinde anne sütünün bebeğe verilmesidir. Bu süreç, bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve doğal bir beslenme kaynağı olan anne sütünden faydalanmasına yardımcı olabilir. Bu nedenle, genellikle doğumdan sonraki ilk yarım saat içinde emzirme teşvik edilmektedir.

#4. Aşağıdakilerden hangisi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan biridir?

Cevap : d. AIDS

Bu soruda, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan birini seçmeniz isteniyor. Doğru cevap, seçenekler arasında yer alan “d. AIDS”tir. Acquired Immunodeficiency Syndrome (Edinilmiş Bağışıklık Yetmezliği Sendromu) olarak bilinen AIDS, insan bağışıklık sistemini zayıflatan ve genellikle cinsel temas yoluyla bulaşan bir virüs olan HIV (Human Immunodeficiency Virus) tarafından neden olan bir hastalıktır. Diğer seçenekler genellikle cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer almazlar

#5. Obezite (aşırı şişmanlık) aşağıdaki kronik hastalıklardan hangisiyle doğrudan bağlantılı değildir?

Cevap : e. Astım

Obezite ve Kronik Hastalıklar:

Obezite, diyabet, depresyon, yüksek tansiyon ve artrit gibi birçok kronik hastalıkla doğrudan bağlantılıdır. Astım, kronik bir solunum yolu hastalığı olmakla birlikte, obezitenin doğrudan neden olduğu hastalıklar arasında genellikle yer almaz. Bu yüzden, “e. Astım” obezite ile doğrudan bağlantılı bir kronik hastalık değildir.

#6. Aşağıdaki korunma yöntemlerinden hangisi ülkemizde erkeklerce kullanılan yöntemlerden biridir?

Cevap : b. Vazektomi

Bu soru, temel sağlık ve hastalık bilgisiyle ilgili üreme, anne ve çocuk sağlığı konularını kapsayan bir konuya yöneliktir. Soru, ülkemizde erkekler tarafından kullanılan korunma yöntemlerini sıralamaktadır. İşte seçeneklerle ilgili kısa açıklamalar:

a. Oral kontraseptifler: Bu genellikle kadınlar tarafından kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir. Erkekler için değil.

b. Vazektomi: Bu seçenek doğrudur. Vazektomi, erkeklerde üreme yeteneğini ortadan kaldıran bir cerrahi prosedürdür.

c. Deri altı implantları: Genellikle kadınlar için kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir, erkekler için değil.

d. Tüp ligasyonu: Bu genellikle kadınlar için kullanılan bir sterilizasyon prosedürüdür, erkekler için değil.

e. Spermisitler: Genellikle cinsel ilişkiden önce kullanılan bir madde olarak bilinir ve kadınlar tarafından tercih edilir. Erkekler için bir doğum kontrol yöntemi değildir.

Bu bağlamda, doğru cevap b seçeneği olan “Vazektomi”dir, çünkü bu, erkeklerde kullanılan bir doğum kontrol yöntemidir

#7. Aşağıdakilerden hangisi Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunulan kurumlardan biridir?

Cevap : a. Toplum Sağlığı Merkezi

 

Bu soru, sağlık hizmetlerinin farklı seviyelerindeki kurumları sınıflandırmaya yönelik bir sorudur. Birinci Basamak Sağlık Hizmeti, temel sağlık hizmetlerinin sunulduğu, genellikle hastalıkların önlenmesi, erken tanı ve basit tedavilerin gerçekleştirildiği en temel sağlık hizmeti seviyesidir. Soruda, hangi kurumun Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunduğu sorulmaktadır. Şıklar arasında birinci basamak sağlık hizmeti sunan kurumu belirlemek için doğru cevap a. Toplum Sağlığı Merkezi’dir. Bu merkezler, genellikle aile hekimleri ve hemşireler aracılığıyla temel sağlık hizmetlerini sunarlar

#8. ağlığı sadece negatif tarafı ile değil, pozitif yönleri ile de tanımlayan uluslararası kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : b. Dünya Sağlık Örgütü

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), sağlığı negatif ve pozitif yönleriyle tanımlayan uluslararası bir kuruluştur. Bu nedenle, verilen seçenekler arasında doğru cevap “b. Dünya Sağlık Örgütü” olarak belirlenir

Dünya Sağlık Örgütü’nün İngilizce kısaltması “WHO” (World Health Organization) şeklindedir

#9. Aşağıdakilerden hangisi sağlıklı yaşlanma için önerilir?

Cevap : b. Kuvvet egzersizleri

 

Bu soru, yaşlılık ve yaşlanma fizyolojisi konusunda sağlıklı yaşlanma için önerilen davranışları sorgulamaktadır. Doğru seçenek sağlıklı yaşlanma için önerilen bir davranışı içermelidir.

Seçenekler:

a. Sigara: Sigara içmek sağlıklı yaşlanma için önerilmez. Sigara içmek birçok sağlık sorununa neden olabilir ve yaşlılık sürecinde olumsuz etkileri olabilir.

b. Kuvvet egzersizleri: Sağlıklı yaşlanma için önerilen bir davranıştır. Kuvvet egzersizleri, kas gücünü artırabilir, kemik sağlığını destekleyebilir ve yaşlı bireylerin genel sağlığını iyileştirebilir.

c. Alkol: Aşırı alkol tüketimi sağlıklı yaşlanma için önerilmez. Alkolün aşırı kullanımı bir dizi sağlık sorununa neden olabilir ve yaşlılık sürecinde olumsuz etkileri olabilir.

d. Rafine şekerli gıdalar: Sağlıklı yaşlanma için önerilmez. Rafine şekerli gıdaların aşırı tüketimi, diyabet riskini artırabilir ve genel sağlığı olumsuz etkileyebilir.

e. Pasif dinlenme: Pasif dinlenme, sağlıklı yaşlanma için yeterli olmayabilir. Aktif bir yaşam tarzı benimsemek, genel sağlığı koruyabilir ve yaşlılık sürecindeki birçok sorunu önleyebilir.

Dolayısıyla, doğru seçenek b olan “Kuvvet egzersizleri,” sağlıklı yaşlanma için önerilen bir davranışı temsil etmektedir

#10. Dünya sağlık örgütüne göre kronolojik olarak yaşlılığın başlangıcı aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : d. 65

 

Bu soru, Dünya Sağlık Örgütü’nün kronolojik yaşlılık başlangıcını belirlemek için hangi yaş aralığını kullandığını sormaktadır. Dünya Sağlık Örgütü, genellikle 65 yaş ve üzerini kronolojik yaşlılık olarak tanımlamaktadır. Dolayısıyla, doğru cevap d seçeneği olan 65 yaş olacaktır.

 

#11. “Aile planlaması” ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap : c. Nüfusu azaltmaya yöneliktir.

Aile planlaması, çiftlere çocuk sahibi olma konusunda bilgi, destek ve seçenekler sunan bir sağlık hizmeti olarak önemlidir. Verilen ifadeler arasında yanlış olanı seçmek gerekirse:

c. Nüfusu azaltmaya yöneliktir.

Bu ifade yanlıştır. Aile planlaması sadece nüfusu azaltmaya yönelik bir hizmet değildir. Aile planlaması, çiftlere istedikleri sayıda ve zamanında çocuk sahibi olma konusunda rehberlik etmeyi amaçlar. Bu nedenle, doğru ifadeler arasında çiftlerin istedikleri zaman çocuk sahibi olmalarına yardımcı olması (e seçeneği) ve çocuk sahibi olmak isteyenlere yardımcı olması (d seçeneği) gibi ifadeler bulunmaktadır

#12. Yaşlı derilerinde çarpmalara karşı tolerans azalmasının (daha fazla morluk oluşumunun) nedeni aşağıdakilerden hangisi olamaz?

Cevap : b. Deri altı yağ dokusunda artma

 

Yaşlı derilerinde çarpmalara karşı tolerans azalmasının nedeni genellikle deri yapısında ve fonksiyonlarında meydana gelen değişikliklerle ilgilidir. Verilen seçenekler arasında bu durumu en çok etkileyen faktör, aşağıda açıklananlardan bir veya birkaçı olabilir:

a. Deri elastikiyetinin kaybolması: Yaşlanma sürecinde deride elastikiyet kaybı görülür ve bu, çarpmalara karşı toleransı azaltabilir.

b. Deri altı yağ dokusunda artma: Yaşlılıkla birlikte deri altı yağ dokusunda artma meydana gelebilir, ancak bu genellikle çarpmalara karşı toleransı azaltan bir faktör değildir.

c. Deri nemlendirmesinde bozulma (nem azalması): Deri neminin azalması, yaşlanma sürecinde sıkça görülen bir durumdur ve bu durum çarpmalara karşı derinin direncini azaltabilir.

d. Yetersiz deri beslenmesi: Derinin yeterli beslenememesi, yaşlılıkla birlikte kan dolaşımının azalması gibi faktörlerle ilişkilendirilebilir ve çarpmalara karşı toleransı etkileyebilir.

e. Deri yapısında bozulmalar: Yaşlanma sürecinde deri yapısında bozulmalar meydana gelebilir ve bu da çarpmalara karşı toleransı azaltabilir.

Bu bağlamda, “b. Deri altı yağ dokusunda artma” seçeneği, yaşlı derilerinde çarpmalara karşı tolerans azalmasının nedeni olarak en az olası seçenek gibi görünmektedir. Diğer seçenekler, yaşlılıkla birlikte deri sağlığındaki değişikliklerle daha yakından ilişkilidir

#13. Aşağıdakilerden hangisi yaşlı gözünde lensin esnekliğini kaybetmesi sonucu ortaya çıkan görme keskinliği azalmasını ifade eder?

Cevap : a. Presbiyopi

Bu soru, yaşlılık ve yaşlanma fizyolojisi ile ilgili bir konuya odaklanmaktadır, özellikle de yaşlı gözdeki lensin esnekliğinin kaybıyla ilgili bir durumu sorar. Verilen seçenekler arasında hangisinin bu durumu ifade ettiği sorulmaktadır.

Doğru cevap “a. Presbiyopi”dir. Presbiyopi, yaşlı gözde lensin esnekliğini kaybetmesi sonucu, özellikle yakın görmeyi etkileyen bir durumdur. Yaş ilerledikçe lensin esnekliği azalır, bu da yakındaki nesnelerin odaklanmasını zorlaştırır ve görme keskinliğinde azalmaya neden olur

#14. Aşağıdakilerden hangisi kalp hastalıklarının teşhisinde ve tedavinin izlenmesinde kullanılan testlerden biri değildir?

Cevap : c. Anjina

Kalp Hastalıklarının Teşhisinde Kullanılan Testler:

Kalp hastalıklarının teşhisinde ve tedavisinin izlenmesinde kullanılan testler arasında EKG, Ekokardiyogram, Koroner anjiyogram ve Egzersiz stres testi bulunur. Anjina ise bir test değil, göğüs ağrısı ile karakterize bir semptomdur. Bu nedenle, “c. Anjina” kalp hastalıklarının teşhisinde kullanılan bir test değildir

#15. Aşağıdakilerden hangisi kan basıncı düzensizliği ile ilgili kronik hastalıklardan biridir?

Cevap : a. Hipertansiyon

Kan Basıncı Düzensizliği ve Kronik Hastalıklar:

Hipertansiyon, yüksek kan basıncının sürekli olarak yüksek seviyelerde olması durumudur ve kan basıncı düzensizlikleriyle ilgili en yaygın kronik hastalıklardan biridir. Diyabet, artrit, inme ve depresyon gibi diğer durumlar da sağlık sorunları olmakla birlikte, hipertansiyon doğrudan kan basıncı ile ilgilidir ve bu yüzden doğru cevap “a. Hipertansiyon” olmaktadır

#16. “Yaşlanmayla birlikte vücut ATP üretiminde ortaya çıkan yetersizlikler, yaşlanmanın nedenidir” ifadesi hangi yaşlanma teorisinin iddiasıdır?

Cevap : e. Mitokondri teorisi

 

Bu soru, yaşlanma teorileriyle ilgili bir bilgiyi test etmektedir. Verilen ifade, yaşlanmanın nedenini açıklamaya yönelik çeşitli teorileri içermektedir. İfadeye göre, yaşlanmanın nedeni olarak gösterilen yetersizlik, ATP üretiminde ortaya çıkan bir durumu ifade etmektedir.

Doğru cevap, “e. Mitokondri teorisi”dir. Bu teoriye göre, yaşlanma sürecinde mitokondrilerde (hücrelerde enerji üreten organeller) meydana gelen yetersizlikler, hücresel enerji üretiminde azalmaya ve dolayısıyla yaşlanmaya neden olmaktadır

#17. Mevzuat hiyerarşisinde gücü, diğerlerine göre üstte olan aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : c. Yasa

 

Bu soru, mevzuat hiyerarşisi içindeki düzeni anlama üzerine odaklanmaktadır. Mevzuat hiyerarşisi, hukuki düzenlemelerin belirli bir sıraya göre sıralandığı bir sistemdir. Soruda, gücü diğerlerine göre üstte olan unsuru belirlemek istenmektedir.

Mevzuat hiyerarşisinde, genelde yasa en üstte gelir çünkü yasa, bir ülkedeki en üst hukuki düzenlemeyi temsil eder. Diğer düzenlemeler, yasaların uygulanmasını yönlendiren detayları içerir. Bu soruda doğru cevap, mevzuat hiyerarşisinde en üstte yer alan unsurun hangisi olduğunu belirlemekle ilgilidir.

Doğru cevap:

c. Yasa

Yani, mevzuat hiyerarşisinde gücü diğerlerine göre üstte olan unsurdur

#18. Aşağıdakilerden hangisi kişiye yönelik verilen koruyucu sağlık hizmetlerinden biridir?

Cevap : a. Bağışıklama

Bu soru, kişiye yönelik verilen koruyucu sağlık hizmetleriyle ilgili seçenekleri içeren bir test sorusudur. Doğru seçeneği belirlemek için verilen seçenekleri incelememiz gerekiyor.

Doğru seçenek, kişiye yönelik verilen koruyucu sağlık hizmetlerinden birini temsil etmelidir. Seçenekler arasında, bağışıklama kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik bir önlemi ifade eder. Bu nedenle doğru seçenek:

a. Bağışıklama’dır

#19. Aşağıdakilerden hangisi bir depresyon hastasına yaklaşım içinde yer alamaz?

Cevap : e. İntihar söylemlerini ciddiye almama

Depresyon Hastalarına Yaklaşım:

Depresyon hastalarına yaklaşımda, doktora gitmeye ikna etmek, pozitif ve destekleyici bir tutum sergilemek, sevgi ve güven vermek önemlidir. İntihar söylemlerini ciddiye almamak, depresyon hastalarına uygun bir yaklaşım olmadığından, “e. İntihar söylemlerini ciddiye almama” depresyon hastasına yaklaşım içinde yer alamaz

#20. Bebeklik dönemi aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?

Cevap : a. Doğumdan sonraki ilk 1 yaş

Bebeklik dönemi genellikle doğumdan sonraki ilk 1 yaş olarak kabul edilir. Bu nedenle doğru cevap a şıkkıdır: “Doğumdan sonraki ilk 1 yaş”

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

Anadolu Aöf Tobbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

Anadolu Aöf Tobbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Anadolu Aöf Tobbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

Ünite -1

Sağlıkla İlgili Temel Kavramlar

Sağlıkla ilgili temel kavramlar, bireylerin ve toplumların sağlık durumunu anlamak ve iyileştirmek için kullanılan temel prensipleri içerir. Bu kavramlar, uluslararası düzeyde çeşitli organizasyonlar tarafından belirlenen standartlar ve tanımlamalarla şekillendirilir. Sağlığı sadece hastalık olmaması olarak değil, aynı zamanda pozitif bir iyilik hali olarak tanımlayan önemli bir kuruluş Dünya Sağlık Örgütü’dür.

Dünya Sağlık Örgütü, 1978 yılında Alma Ata konferansında Temel Sağlık Hizmetleri bildirgesini açıklamıştır. Bu bildirge, sağlık hizmetlerinin sadece hastalıkların tedavisine odaklanan bir yaklaşımdan ziyade, toplumun genel sağlığını geliştirmeye yönelik kapsamlı bir yaklaşım benimsemeyi amaçlamıştır.

Sağlığın tanımı konusunda Dünya Sağlık Örgütü’nün ifadesinde, sadece bedensel sağlık değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal iyilik halleri de dikkate alınır. Bu tanım, hastalık olmamasının yanı sıra, bireyin tam bir iyilik halini içermeyi amaçlar.

Temel Sağlık Hizmetleri, bir ülkede sağlık hizmetlerinin sunumunda öncelikli olarak birinci basamak sağlık hizmetlerine odaklanır. Bu, bireylere kolay erişilebilen, temel sağlık bakımını içeren hizmetlerin sunulmasını içerir.

Koruyucu sağlık hizmetleri, bireyin sağlığını korumaya yönelik önlemleri içerir. Bağışıklama, hava ve su kirliliğinin önlenmesi, güvenli gıda sağlanması gibi uygulamalar bu kapsamda değerlendirilir.

Sağlıkla ilgili konularda düzenlemeler ve kararlar alınması sürecinde, kanun teklifi TBMM’de yer alan tüm milletvekilleri tarafından verilebilir. Bu, sağlık politikalarının demokratik bir şekilde oluşturulmasını sağlar.

Mevzuat hiyerarşisinde, yasa en üstte yer alır ve genelge, tebliğ gibi düzenlemeler bu hiyerarşinin altında gelir. Yasalar, ülkedeki tüm diğer mevzuatı belirleyen en güçlü düzenlemelerdir.

Güncel ve resmi mevzuata ulaşmak için kullanılan internet adreslerinde “gov.tr” uzantısı, güvenilir ve doğru bilgilere erişim için tercih edilen bir uzantıdır.

Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunulan kurumlar arasında Toplum Sağlığı Merkezi bulunmaktadır. Bu merkezler, temel sağlık hizmetlerini toplum düzeyinde sunarak, genel sağlığı geliştirmeyi amaçlar.

Temel Sağlık Hizmetleri bildirgesi, 1978 yılında açıklanmış ve sağlık hizmetleri sunumunda çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden bir yaklaşım benimsemiştir. Sağlık hizmetlerinin sadece tedaviye değil, aynı zamanda koruyucu ve önleyici önlemlere odaklanmasını savunmuştur

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

Ünite -1

Sağlıkla İlgili Temel Kavramlar

1. Sağlığı sadece negatif tarafı ile değil, pozitif yönleri ile de tanımlayan uluslararası kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

a. Birleşmiş Milletler
b. Dünya Sağlık Örgütü
c. Avrupa Birliği Parlementosu
d. NATO
e. UNESCO

Cevap : b. Dünya Sağlık Örgütü

2. 1978 yılında Dünya Sağlık Örgütü’nce Temel Sağlık Hizmetleri bildirgesinin açıklandığı konferansın yapıldığı şehir aşağıdakilerden hangisidir?

a. Moskova
b. Alma Ata
c. New York
d. Londra
e. Ankara

Cevap : b. Alma Ata

3. Dünya Sağlık Örgütü’nce yapılan sağlık tanımında aşağıdaki ifadelerden hangisi yer almaz?

a. Hastalığın olmaması hali
b. Bedenen tam iyilik hali
c. Ruhen (aklen) tam iyilik hali
d. Sosyal yönden tam iyilik hali
e. Kabul edilebilir iyilik hali

Cevap : e. Kabul edilebilir iyilik hali

4. Temel Sağlık Hizmetleri bir ülkede basamaklı sağlık hizmetlerinin sunumunda aşağıdakilerden hangisine öncelik verir?

a. Birinci basamak sağlık hizmetlerine
b. İkinci basamak sağlık hizmetlerine
c. Üçüncü basamak sağlık hizmetlerine
d. Sağlık Bakanlığı’nın yapılanmasına
e. Özel sektörce sunulan sağlık hizmetlerine

Cevap : a. Birinci basamak sağlık hizmetlerine

5. Aşağıdakilerden hangisi kişiye yönelik verilen koruyucu sağlık hizmetlerinden biridir?

a. Bağışıklama
b. Hava kirliliğinin önlenmesi
c. Su kirliliğinin önlenmesi
d. Güvenli gıda sağlanması
e. Elektromanyetik güvenliğin sağlanması

Cevap : a. Bağışıklama

6. Kanun Teklifi aşağıdakilerden hangisi tarafından verilebilir?

a. Bakanlar Kurulu
b. İktidar partisi milletvekilleri
c. Anamuhalefet partisi milletvekilleri
d. Cumhurbaşkanı
e. TBMM’de yer alan tüm milletvekilleri

Cevap : e. TBMM’de yer alan tüm milletvekilleri

7. Mevzuat hiyerarşisinde gücü, diğerlerine göre üstte olan aşağıdakilerden hangisidir?

a. Yönetmelik
b. Tebliğ
c. Yasa
d. Genelge
e. Genel Tebliğ

Cevap : c. Yasa

8. Güncel, geçerli ve Resmî mevzuata ulaşmak için internette arama motorlarını kullandığınızda, güvenli ve doğru web adresinin uzantısı olabilecek ifade aşağıdakilerden hangisidir?

a. gov.tr
b. com.tr
c. org.tr
d. net.tr
e. tv.tr

Cevap : a. gov.tr

9. Aşağıdakilerden hangisi Birinci Basamak Sağlık Hizmeti sunulan kurumlardan biridir?

a. Toplum Sağlığı Merkezi
b. İlçe Devlet Hastanesi
c. İl Devlet Hastanesi
d. Özel Hastane
e. Üniversite Hastanesi

Cevap : a. Toplum Sağlığı Merkezi

10. Temel Sağlık Hizmetleri bildirgesi ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?

a. 1978 yılında açıklanmıştır.
b. Sağlık Hizmetleri sunumunun tek tip olmasını önermiştir.
c. Ülkemiz bu bildirgeyi kabul etmemiştir.
d. Pahalı bir sağlık sistemi öngörür.
e. Tedavi edici sağlık hizmetleri ön plandadır.

Cevap : a. 1978 yılında açıklanmıştır.

Sağlıkla İlgili Temel Kavramlar

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Final Deneme Sınavı -1

SAĞ104U Temel Sağlık ve Hastalık Bilgisi Aof - Anadolu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik
error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!