502 İngilizce 8 Agustos 2021

502 İngilizce 8 Agustos 2021

508-İngilizce-8 Agustos 2021 Soruları

502 İngilizce 8 Agustos 2021 Soruları

1) Kevin ………. when the shark ……….. him.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : was surfing / attacked

2) Jason was very unlucky …. he couldn’t survive from the car crash last year.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : because

3) Mark took his neighbour’s dog for a walk but it escaped and ran away. When he explained the
situation to his neighbour, he was very angry and sad.
Bu durum karşısında Mark’ın kullanması gereken ifade hangisidir?

Cevap :: I wish I had been more careful. I’m really sorry.

4) In some cultures, itis considered …….. if fingers are put into food.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Rude

5) Food, water and sunlight are all examples of ………..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap :: natural resources

6) Ronda: ….. turn down the music, please? It’s nearly midnight and I am trying to sleep.
Martha: I’m sorry.
Bu diyalogda boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Could you

7) Henry managed to …. from the plane crash without a scratch. He was very lucky.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap :: survive

8) Alan: …. I borrow your eraser, please?
Jane:I’m sorry. I don’t have one.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Could

9) Ross: I think we shouldn’t contunie using oil and coal for energy.
Joey …… They destroy the environment.
Bu diyalogda boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : That’s true.

10) Modern technology has some ………….. For example, many ofus addicted to various devices such as
remote controls, mobile phones and computers. All these things makes us lazy.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : disadvantages

11) Matt: ……….?
Tommy: Of course you can.
Bu diyalogda boşbırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Can I borrow your dictionary?

12) I wish I ……. Mary of losing my book. I found the bookinmy bag yesterday.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : hadn’taccused

13) To reduce the risk of climate change, we should …………
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : make our homes more energy-efficient

14) Jason: What kind of technological devices make your life easier?
Janet: ……..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap :: Smart phones and tablets

15) ………. James was studying, everybody was watching TV.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : While

16) Climate changes, water and pollution are some of the …………
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : environmental problems

17) At first, I felt very happy about buying this smartphone ……….. now I think that itis not worth its price.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : but

18) My teacher got very angry with me. I wish I ……….. my homework yesterday.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : had done

19) Technology makes life better for modern societies. New equipment helps treat sick people.
Also, with help of trains, planes and cars, we can go faster.
Bu parçanın konusu hangisidir?

Cevap : Advantages of technology

20) “Pollution” means …………..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : contamination

21) Nicole …… , Jack. Please accept my apology.
Jack: Ok. No problem.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : I didn’t mean to hurt you.

22) Barney wrote a/an …..letter to his teacher about his rude behaviours in the class.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : apology

23) If you hadn’t eaten so much fast food, you ………..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : would have been healthier

24) Ashley: Could you do me a ….?
Martin. Of course. What’s it?
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : favor

25) The ………… allows a visitor to search a website for related information.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : search box

26) Wind, sun and geothermal power are ………… energy sources.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : renewable

502 İngilizce 8

27) Good ……………. are described as being polite and respectful towards others.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Manners

28) A: Could you tell me how much it costs?
B: It costs 10 Euros.
Bu diyalog hangi iki kişi arasında geçmiş olabilir?

Cevap : a customer and a sales person

29) Linda: Would you lend me your pencil?
Jessie ….. , I don’t need it.
Bu diyalogda boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Yes, of course

30) If Helga ……..harder, she would have been more successful.
Bu cümlede boşbırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : had studied

31) ……… the house was very expensive. I could not buy it.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : As

32) I’m happy with the quality and features of this printer ……, I recommend it.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Therefore

33) Robert: Could you help me?
Bobby ….. ! What is it?
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Of course

34) I …………. to the cinema with you tonight but I have an important exam tomorrow.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) would go
B) had waited
C) could meet
D) should have told

Cevap : A) would go

35) To …………… means to start or create an organization, a system, ete.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) establish
C) donate
B) decease
D) join

Cevap : A) establish

36) Katrine : Oh, hi, Martina, …………. ?
Martina : Hi, Katrine. l’m tine.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) could you speak louder
B) have you got a minute
C) where are you from
D) how are you doing

Cevap : D) how are you doing

37) Tony: Would you mind turning down the heater?
Mel: ………………
Tony: Thank you Mel.

A) l’m afraid I can’t
B) No, you can’t
C) No problem
D) No, l’m sorry

Cevap : C) No problem

38) I always try to ………… calm and patient.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) collapse
B) remain
C) notice
D) take

Cevap : B) remain

39) ………… my mother collapsed, she was working in the garden.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) As soon as
B) When
C) During
D) After

Cevap : B) When

40) I am looking forward to …………. you.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) see
C) saw
B) sees
D) seeing

Cevap : D) seeing

41) Joe : Henry, we ar.e in trouble! The car doesn’t work.
Henry: …………. ?
Joe : There isno petrol.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) What’s wrong with it
B) What day is it today
C) Can you do it on your own
D) Does anyone do itin town

Cevap : A) What’s wrong with it

42) You should ………… silent in hospital corridors.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) be
C) touch
B) use
D) knock

Cevap : A) be

502 İngilizce 8

43) I will …………. a cup of coffee if you would like some.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) call
B) make
C) cycle
D) think

Cevap : B) make

44) Carla : What do you think about smartphones?
Julia : 1 think they make our communication easier ………….. faster
Cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) but
C) yet
B) though
D) and

Cevap : D) and

45) Sam : Can you lend me your car?
Eve : ………… Please bring it back in the afternoon.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Excuse me
B) Yes, sure
C) You are right
D) I am really sorry

Cevap : B) Yes, sure

46) “……….” means far away from towns and cities.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Rural
B) Street
C) Worldwide
D) Environment

Cevap : A) Rural

47) When Regan arrived at the airport, he realized he …………. his passport at home.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) forgets
B) will forget
C) had forgotten
D) has forgotten

Cevap : C) had forgotten

48) it was a well-paid job …………. Rose accepted the job when they called.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) so
B) but
C) although
D) because

Cevap : A) so

49) in order to reduce the risk of climate change, we should ……………….
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) consume more electricity
B) cut down trees
C) use renewable energy
D) use our own cars instead of public transport

Cevap : C) use renewable energy

50) Steve : Do you spend a lot of time on the intemet?
Daisy : No, …………. .

A) I have a smartphone
B) only 1 or 2 hours a day
C) It’s a technological device
D) I never share my password

Cevap : B) only 1 or 2 hours a day

51) A “…….. ” is a written paper that contains official information about something.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) blog
B) banner
C) browser
D) document

Cevap : D) document

52) Kevin : You are late. You were supposed to be here at 9 a.m.
Jack : ……… The bus arrived too late.

A) That’s so kind of you.
B) Please accept my apology
C) Let’s wait and see
D) That’s a great idea

Cevap : B) Please accept my apology

502 İngilizce 8

53) ” ……… ” means being polite and respectful towards others.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Gender gap
B) Non-profıt organisation
C) Good manners
D) Racial discrimination

Cevap : C) Good manners

54) …………… dragonflies have six legs, they cannot walk.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) As a result
B) Because
C) Therefore
D) Although

Cevap : D) Although

55) George: Can I speak to you for a moment?
Gill:

A) I’m sorry. He is not here right now.
B) Fine by me, just ask your mom.
C) Of course. What about?
D) Well, not really. Why can’t you

Cevap : C) Of course. What about?

56) Angela is very lucky. She managed to—— from a plane crash last year.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) fty
B) save
C) remain
D) survive

Cevap : D) survive

57) …………. you watch television, you should finish your homework.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Before
B) First
C) Therefore
D) Although

Cevap : A) Before

58) Aswe ……… tor Arthur, the bus …………

A) were waiting / was arriving
B) waited / arrived
C) were waiting / arrived
D) waited / was arriving

Cevap : C) were waiting / arrived

59) We expected him to accept the job offer ……….. he didn’t.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) after
B) but
C) as
D) so

Cevap : B) but

60) ………….. are unwanted, harmful stuff contaminating the environment.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Resources
C) Locations
B) Households
D) Pollutants

Cevap : D) Pollutants

61) Ailen wrote a / an——– letter to the municipality about the problems in her neighbourhood.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) compjaint
C) regret
B) apology
D) diary

Cevap : A) compjaint

62) Roy ……………. ?
Bobby : Yes, it is. Breathing polluted air causes many diseases.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) What can we do to reduce air pollution
B) Is air pollution dangerous for human
C) What causes air pollution most
D) Is there air pollution all around the world

Cevap : B) Is air pollution dangerous for human

63) To reduce the risk of climate change, we should ……………. .
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) use our own cars
B) cut down more trees
C) consume more energy sources
D) use clean energy sources

Cevap : D) use clean energy sources

64) Matt ………….. ?
Cindy : think using social network is the best way.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) Do you spend a lot of time on the lnternet
B) What kind of technological devices do you use
C) Do you have rules about using mobile technology
D) How do you usually keep in touch with your friends

Cevap : D) How do you usually keep in touch with your friends

502 İngilizce 8

65) A ………… is a website where someone regularly records their thoughts ete.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) docurnent
C) banner
B) blog
D) browser

Cevap : B) blog

66) I’m terribly sorry. I didn’t mean to ………… you.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) hurt
C) accept
B) ask
D) help

Cevap : A) hurt

67) I’m so happy. I could buy the house ……… it was very expensive.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) although
C) so
B) because
D) since

Cevap : A) although

68) I wish I …….. Mary of stealing my money. l found the money in my pocket last night.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

A) didn’t accuse
B) hadn’t accused
C) wouldn’t accuse
D) won’t accuse

Cevap : B) hadn’t accused

69) You’re in a room with your friend. lt’s very cold in the room and you would like to close the window.
Bu durumda söylenebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A) I was wondering if you’d mind closing the window?
B) Could you close the window, please?
C) Is it ok if I close the window?
D) Do you mind opening the door please?

Cevap : C) Is it ok if I close the window?

70) My little brother is very ………….. Of snakes and spiders.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Afraid

71) The earthquake ……. The area while most were asleep.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Hit

72) Have you ever ……… Money to a charity organization?

Cevap : Donated

73) I ……… To the cinema with you tonight but I have an important exam tomorrow.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Would Go

74) Most people believe that alternative, renewable………. Forms are the number one solution to environmental problems.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Energy

75) Brian: would you like go to the cinema with us tonight?
Ana ………….. But I have to work tonight.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : ı wish ı could come

76) Hudson: I’ve forgotten my wallet.
Carl ………..ı will lend you some money if you like.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Don’t ı worry

77) Rose: I think we should continue using oil and coal for energy
İsabel: ………… they destroy the environment
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : ı disagree with you

78) Kevin: you are latte. You were supposed to be here at 9 a.m.
Jack …….. the bus arrived too late.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : please accept my apology

79) Jack was very late ……… He took a taxi to work.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : So

80) Katrine: oh,hi ,martina, ……..?
Martina: hi,katrine. I’m fine.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : How are you doing

81) User should ……… Aware of disadvantages and risks while benefiting from technology
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Be

82) Susan : Can I have a glass of water?
Jane: ……..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : sure, you can.

502 İngilizce 8

83) ……..are portable devices that you can wear on your wrist.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : smart watches

84) Luis wishes he ………Rose’s phone number. He would telephone and invite her to the concert.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : knew

85) İ am looking forward to…… From you.

Cevap : Hearing

86) ………bring(s) joy and success in human relationship.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : good manners

87) Rose: i think we should use oil and coal for energy
İsabel……. they destroy the environment.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : i disagree with you

88) To reduce the risk of climate change, we should……….
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : use clean energy sources

89) You’re in a room with your friend. İt’s very cold in the room and you would like to close the window.
Bu durumda söylenebilecek en uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap : is it okay if I close the window

90) İ’m …….With my phome’s quality and fatures.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Happy

91) İn order to reduce the risk of climate change,we should ……….
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : use renewable energy

92) İf you had eaten fruit, you ……….
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Would have been healthier

93) All the students rushed out of the school ………. The bell rang.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : when

94) Dear sir or madam,
İ am a resident of our town, I’m writing to inform about the environmental problems of the park in our neighborhood. İ have seen litter everywhere of the park. Because of this reason,there is a terrible smell in the park.
İ am sure that you will do your best to solve this problem. Yours sincerely,Allen Brown
This is a/an …….. Letter.
Boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : complaint

95) “A………..” is written paper that contains official information about something.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : document

96) ………….. pollute the air
Keep the sea clean Harm animal s
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : use solar energy

97) John is keen ……… smart phones.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : On

98) Sam: can you lend me your car?
Eve …………. Please bring it back in the afternoon.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Yes,sure.

99) First , i felt a bit regretful about buying these goggles ……….. , As time went by , i realized that it was worth it’s price.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : then

100) You should be ………. İn a library.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : silent

101) Joel: would you mind sending it to me when the summary is finished?
David ………… I can do that.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : yeah sure

102) Sue ……. 3 cups of coffee to stay awake.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : drank

103) Ruth ………. Turn down the music ,please?
İt’s nearly midnight and i am trying to sleep.
Sally: I’m sorry.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : do you mind

104) “ …………..” means far away from towns and cities.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : rural

502 İngilizce 8

105) I always try to ……. Calm and patient
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : remain

106) “to …..” means to give money,food,clothes to somebody especially a charity.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : donate

107) İf I lived by the sea,i ……. fishing
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Would go

108) When something interests you , it means you are …… of it.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Fond

109) Steve: do you spend a lot of time on the internet?
Daisy: no,……
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : only 1 or 2 hours a day

110) What time do you usually ……..at the weekend?
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : get up

111) They Are ………..
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : with tribunes

112) The reason …….. They have come here is to help us.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : why

113) ……. My mother fell down she was working in the garden.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : when

114) The pyramids ….. By the ancient egyptians.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : was building

115) You shouldn’t …… Or hug people in some cultures.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : touch

116) Kasey ………… ?
Jenny: for fifteen years.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : How long have you been married

502 İngilizce 8

117) İf the weather were nice , we would …….. Football.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : play

118) Thomas ……… You mind working late tonight.
Eric: no problem.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : Would

119) İ wish my friends …….. Here now.
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : were

120) “To…… ” means to start or create an organization,a system,etc
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : establish

121) Tina: would you lend me your book?
Jessy ………… Sorry
Bu cümlede boş bırakılan yere hangisi getirilmelidir?

Cevap : no,i can’t

502 İngilizce 8

Açık Lise Çıkmış Sorular
facebook Açık Lise

502 İngilizce 8

Editor

Editör

%d blogcu bunu beğendi: