auzefBilgisayar UygulamalarıSivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -1

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -1

#1. ANKARA kelimesi kaç byte’lık ve kaç bitlik yer kaplar?

#2. Aşağıdakilerden hangisi işletim sisteminin, işlem (görev) yönetiminde icra ettiği işler arasında yer almaz?

#3. Aşağıdakilerden hangisi işletim sisteminin yerine getirdiği önemli fonksiyonlardan biri değildir?

#4. Bilgisayarlar, komutlarla yönlendirip, veri işlemek, veri giriş-çıkışı sağlamak gibi işleri yapmayı sağlayan, daha doğrusu "bilgisayarınızın bilgisayarlık yapmasına olanak veren" yazılımlara ihtiyaç duyarlar. Bu yazılımların genel adı “..........”dir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?

#5. Genel olarak kullanıcılarla donanımlar arasında bağ kuran ve donanımlara fonksiyonlarını gerçekleştirmede yardımcı olan programlar bütününe “……..” denir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?


#6. - Geniş kapasitelidir - En hızlı bilgisayardır - Saniyede trilyonlarca işlemi yürütebilmektedir - On binlerce mikroişlemci bulunmaktadır Yukarıda özellikleri verilen bilgisayar türü aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi işletim sistemleri türleri arasında yer alır?

#8. Disket sürücüsünün anakarta bağlanması için kullanılan bağlantı türü hangisidir?

#9. Verilerin çeşitli işlemlerden geçirilerek (gözlem, kayıt, depolama, sorgulama, işleme, çözümleme, düzenleme, özetleme vb.) biçimlendirilip bir anlam ifade edilmiş haline ne denir?

#10. 9216 byte kaç kilobyte eder?


#11. Yüksek çözünürlüklü dijital olarak görüntü ve ses aktarımı yapabilen dijital bir görüntü çıkış birimi aşağıdakilerden hangisidir?

#12. İlk defa insan müdahalesi olmaksızın çalışan sayısal otomatik bilgisayar olma unvanına sahip bilgisayarın adı aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#13. Bilgisayar donanımı (hardware) ile kullanıcılar arasında (users) arabulucu rolünde görevini yapan bilgisayarın donanım birimlerini ve kaynaklarını yönetmeyi sağlayan yazılıma ne ad verilir?

#14. Daha fazla standart bağlantılara (giriş/çıkış birimi) sahip olarak 1995 yılında üretilmiştir. Bu anakartlar ile birlikte diğer donanım birimleri, bütünleşik olarak anakart üzerinde kullanılmaya başlanmıştır. Donanım birimlerinin montajı için daha esnek ve kullanışlıtasarımları ile dikkat çeken bu anakartlar, günümüzde en çok kullanılan anakartlardır. Yukarıda tanımı verilen anakart çeşidi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi bir anakart çeşididir?


#16. Bilgisayarlarda vakumlu tüplerin kullanılmaya başlandığı dönem Bilgisayarların Gelişim Kuşakları arasında hangisinde yer almaktadır?

#17. Bir bilgisayar parçası olarak “……..”, üzerine bilgisayarın bütün parçalarının doğrudan veya kablo aracılığıyla bağlandığı bir devredir. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi getirilmelidir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi Kişisel Bilgisayarların özellikleri arasında yer almaz?

#19. Optik ve lazer fareler için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

#20. Bir tablet kadar büyük bir ekrana sahip akıllı telefonlar günümüzde “..........” ismiyle anılmaktadırlar. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki seçeneklerden hangisi getirilmelidir?


#21. Hem analog hem de sayısal verileri eş anlı olarak işleyebilen bilgisayar türü aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#22. Anakart ile dış birimlerin iletişim kurmasına olanak sağlayan bağlantı noktaları aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?

#23. Ekranda görüntünün en küçük birimine ne isim verilir?

#24. Aşağıdakilerden hangisi merkezi işlem biriminin yaptığı görevler arasında yer almaz?

#25. Çok eski bir veri yoludur. 1981’de üretilen kişisel bilgisayarlarda kullanılmıştır. Bant genişliği (8-16 bit) çok düşük olduğu için günümüz anakartlarında kullanılmamaktadır. Hızı 8.33 MHz (mega hertz) olup tak ve çalıştır özelliği yoktur. Yukarıda tanımı verilen veriyolu aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -1

 

Bilgisayar Uygulamaları Vize Deneme Sınavı -1 telegram - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
Facebook Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği
error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!