auzefİş Kazaları ve Meslek Hastalıklarıiş sağlığı ve güvenliği

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -1

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -1

#1. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarına uğrama sıklıklarını artıran durumlardan biri değildir?

#2. Özellikle son otuz yıllık zaman diliminde çalışma hayatının dinamiklerinde ve çalışmaya olan bakışın değişmesinde en büyük etken aşağıdakilerden hangisidir?

#3. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarının etkileri arasında gösterilemez?

#4. Aşağıdakilerden hangisi Heinrich’e göre kazaya neden olan olayların dizisindeki beş faktörden biri değildir?

#5. ……….. çalışmak için kullanılan modelleri elinde tutar ve bu ilişkilerin tanımlanması da kazalar veya hastalıklar (salgınlar) ile çevre faktörleri arasındaki nedensel ilişkinin araştırılmasında da kullanılabilir. Yukarıda verilen yargı doğrultusunda boş bırakılan yere aşağıdaki teoremlerden hangisi getirilmelidir?


#6. Teknolojik işlerin artmasıyla birlikte en fazla yeni iş fırsatı ortaya çıkaran sektör olarak görülen alan aşağıdakilerden hangisidir?

#7. İstanbul İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre iş kazaları neticesinde ölümlerin en çok gerçekleştiği iki iş kolu aşağıdakilerden hangisidir?

#8. Aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

#9. İş kazasını önceden planlanmamış çoğu zaman kişisel yaralanmalara veya makine kullanılan araç-gereç gibi aletlerin zarara uğramasına yol açan ve üretimin bir süre durmasına sebebiyet gösteren bir olay olarak tanımlayan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Uluslararası düzeyde çalışma hayatına ve ilişkilerine ilişkin düzenlemeler yapan ve bu alana ilişkin standartları geliştirmek amacıyla kurulan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?


#11. I. İş kazası güvenlik açısından yetersiz çalışma koşullarından, psikolojik sağlığın olumsuzluğundan kaynaklanabilir. II. Emzikli kadın sigortalının çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanda bir kaza yaşaması iş kazası olarak nitelendirilir. III. İş kazalarının gerçek sayısı resmî kayıtların çok üzerindedir. Yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#12. İş kazalarının kaçınılmaz oranı aşağıdakilerden hangisidir?

#13. I. Ergonominin işçiler üzerindeki etkisi büyüktür. II. Güvensiz ve sağlıksız çevre koşulları iş kazasına neden olan tehlikeli durumlar arasında değildir. III. Ülkemizdeki iş kazalarının nedenlerini tespit etmek için 1985’te, Makine ve Kimya Endüstrisi kurumunun yaptığı bir çalışmada, kazaların %95'inin teknik nedenlerden %5' inin ise, güvensiz davranış ve kişisel koruyucu kullanılmamasından kaynaklandığı belirtilmiştir. Yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#14. I. İnsan unsuru makinenin verimliliğine katkı sağlar. II. Esnek çalışma biçimleri iş sağlığı ve güvenliği bakımından ciddi sınırlılıkları beraberinde getirir. III. Hizmet sektörünün gelişmesiyle birlikte çalışma hayatına daha fazla katılım sağlayan genç ve kadın işgücü sendikalara yönelik olumlu görüşlere sahiptirler. IV. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) BM’nin üst çatısı altında yer alan bir kuruluştur. Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

#15. Stres iş kazalarının meydana gelme olasılığını ciddi oranda arttıran bir duygudur. Buna göre aşağıdakilerden hangisi iş yerinde strese yol açan bir etkendir?


#16. Aşırı yükleme, uygun olmayan tepki, uygun olmayan eylemler gibi kavramlar aşağıdaki teorilerden hangisinin kapsamındadır?

#17. Aşağıdakilerden hangisi yaralanmanın cinsine göre olan kazalardan biri değildir?

#18. Aşağıdaki hal ve durumlardan hangisi sırasında meydana gelen olay iş kazası olarak nitelendirilemez?

#19. Aşağıdakilerden hangisi iş kazasının nedenleri arasında olan tehlikeli hareketlerden biri değildir?

#20. Aşağıda Domino Teorisinin On Bildirisi ile ilgili verilenler hangisi yanlıştır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -1

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -1 Telegram İş sağlığı Ve güvenliği
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans Auzef Acil İş Sağlığı Ve Güvenliği Ön Lisans

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!