auzefİş Kazaları ve Meslek Hastalıklarıiş sağlığı ve güvenliği

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -2

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -2

#1. İstanbul İşçi Sağlığı ve Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) verilerine göre iş kazaları neticesinde ölümlerin en çok gerçekleştiği iki iş kolu aşağıdakilerden hangisidir?

#2. I. Kazalının çalışamaması nedeniyle oluşan iş gücü kaybı işveren açısından iş kazasının görünmez etkisidir. II. Geç teslim nedeniyle ödenen para cezaları kalite yönetimi açısından doğan kayıplar kapsamına girmektedir. III. Sosyal devlet olgusunun zedelenmesi iş kazasının ülke ekonomisi açısından görünmeyen etkisidir. Yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#3. Aşağıdakilerden hangisi iş kazasına yönelik sorulması gereken sorular arasında yer almaz?

#4. “Çalışanların kazaya neden olan ana unsur olarak görülmesi gerektiğini ifade eden kuramdır. Çalışanların dikkatsizliği ve dalgınlığı üzerine kaza risklerinin arttığını ifade etmektedir.” Yukarıda tanımı verilen kuram aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Aşırı yükleme, uygun olmayan tepki, uygun olmayan eylemler gibi kavramlar aşağıdaki teorilerden hangisinin kapsamındadır?


#6. İş kazası gerçekleştikten ne kadar süre sonra kolluk kuvvetlerine bildirim yapılır?

#7. I. İnsan unsuru makinenin verimliliğine katkı sağlar. II. Esnek çalışma biçimleri iş sağlığı ve güvenliği bakımından ciddi sınırlılıkları beraberinde getirir. III. Hizmet sektörünün gelişmesiyle birlikte çalışma hayatına daha fazla katılım sağlayan genç ve kadın işgücü sendikalara yönelik olumlu görüşlere sahiptirler. IV. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) BM’nin üst çatısı altında yer alan bir kuruluştur. Yukarıda verilen ifadelerden hangileri doğrudur?

#8. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarında denetim mekanizmasının içerisinde yer almaz?

#9. İş kazası yaşandıktan sonra en geç üç gün içerisinde bildirim yapılacak kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

#10. İş kazalarının işçiler açısından etki çeşitleri aşağıdaki şıklardan hangisinde doğru verilmiştir?


#11. İş kazalarının incelenmesinde temel amaç aşağıdakilerden hangisidir?

#12. I. İş kazalarının ülke ekonomisi açısından görünmeyen etkisi yoktur II. İş gücü kaybı iş kazasının işveren açısından görünmez etkilerinden biridir. III. İş kazası oranının fazla olması dış yatırımları olumsuz etkiler. Yukarıda verilen yargılardan hangileri doğrudur?

#13. Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarının işveren açısından görünür etkilerinden biri değildir?

#14. Aşağıdakilerden hangisi düzeltici eylemlere yönelik planlama yaparken iş kazalarındaki neden-sonuç ilişkisini ele alan kuramlardan değildir?

#15. . İş kazası tespit komisyonunda aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?


#16. ………. kaza incelemesi gerçekleştirme sürecinde ince ayrıntıların önem arz ettiğini savunan kuramdır. Kazaya neden olan faktörler arasında bağlantının tüm ince detaylarına kadar incelenmesi gerektiğini savunmaktadır. Yukarıda boş bırakılan yere aşağıdaki kuramlardan hangisi getirilmelidir?

#17. I. Denetimin en verimli olanı işverenin talimatıyla işletme dışarısından yetkilendirilmiş bireyler tarafından gerçekleştirilen iç denetimdir. II. Dış denetim, işletmelere devletin ilgili kurumları ve yetkilendirilmiş kurumlar vasıtasıyla bağımsız şekilde dış bir birim tarafından denetim olarak tanımlanmaktadır III. Özel sektör denetimi, iş sağlığı ve güvenliği alanında devletin yetkilendirdiği kurumlar tarafından gerçekleştirilen denetim olarak tanımlanmaktadır Yukarıda verilen tanımlardan hangileri doğrudur?

#18. İş kazalarının kaçınılmaz oranı aşağıdakilerden hangisidir?

#19. ……….. çalışmak için kullanılan modelleri elinde tutar ve bu ilişkilerin tanımlanması da kazalar veya hastalıklar (salgınlar) ile çevre faktörleri arasındaki nedensel ilişkinin araştırılmasında da kullanılabilir. Yukarıda verilen yargı doğrultusunda boş bırakılan yere aşağıdaki teoremlerden hangisi getirilmelidir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi iş kazasının işveren açısından görünmez etkileri arasında yer alan üretim kaybı kapsamındadır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -2

İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları 2021 Vize Deneme Sınavı -2 Telegram İş sağlığı Ve güvenliği
Auzef İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans Auzef Acil İş Sağlığı Ve Güvenliği Ön Lisans

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!