auzefiş sağlığı ve güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliğiİş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı -1 Vize Deneme Sınavı -3

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı -1 Vize Deneme Sınavı -3

#1. Aşağıdakilerden hangisi çalışanların iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki sorumluluklarından birisi olarak sayılamaz?

#2. İş kazası veya meslek hastalığı neticesinde bedenen ya da ruhen zarar gören çalışan uğradığı maddi ve manevi zararları tazmin etmek için hangi kanuna istinaden tazminat davası açar?

#3. İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre; İşveren iş sağlığı ve güvenliği ilgilendiren konularla ilgili bilgileri hangi yetkili kurumu bildirmekle yükümlüdür?

#4. Aşağıdakilerden hangisi işverenin işçiyi gözetme borçlarının alt başlıklarından birisi olarak sayılamaz?

#5. “Belirlenen niteliklere ve gerekli belgeye sahip olmayan ancak ......... çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyeri işverenleri veya işveren vekili tarafından Bakanlıkça ilan edilen eğitimleri tamamlamak şartıyla işe giriş ve periyodik muayeneler ve tetkikler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebilirler.” Yukarıda verilen boşlukta olması gereken sayı aşağıdakilerden hangisidir?


#6. İşyerinde durdurulan işlerde izinsiz çalışma yaptıran işveren veya işveren vekillerine uygulanan yaptırım aşağıdakilerden hangisidir?

#7. Aşağıdakilerden hangisi İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre işverenin görevleri arasında yer almaz?

#8. “...........; en az bir işyeri hekimi ile işyerinin tehlike sınıfına uygun belgeye sahip en az bir iş güvenliği uzmanının görevlendirilmesi ile oluşturulur.” Verilen aşağıdakilerden hangisine aittir?

#9. Taksirle bir çalışanın ölümüne neden olan işveren veya işveren vekillerine uygulanabilecek hapis cezası süresi ne kadardır?

#10. Aşağıdakilerden hangisi iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucunda çalışanın bedensel zarar görmesi ile doğrudan ilişkili tazminatlardan birisidir?


#11. İşverenin çalışanları eğitme yükümlülüğü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#12. Aşağıdakilerden hangisi Türk Borçlar Kanunu’nda işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği ihlali sonucu sebep olabileceği zararlardan birisi olarak sayılmamıştır?

#13. İşverenin iş sağlığı ve güvenliği kurulu oluşturma yükümlülüğü için gerekli olan şart aşağıdakilerden hangisidir?

#14. İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre;“Onaylı Defter” aşağıdaki yetkilendirilmiş birim/kurumlardan hangisi tarafından mühürlenmelidir?

#15. Aşağıdakilerden hangisi psikolojik tacizin özelliklerinden birisidir?


#16. Ölümlü iş kazası meydana gelen hangi işyerlerinde kusuru yargı kararı ile tespit edilen işveren, mahkeme tarafından iki yıl süreyle kamu ihalelerine katılmaktan men edilir?

#17. Aşağıdakilerden hangisi Türk Borçlar Kanununa göre işverenin alması gereken önlemlerden birisi değildir?

#18. İşveren hangi tür işlerde çalışacaklar için yapacakları işe uygun olduklarını belirten sağlık raporu olmadan işe başlatamaz?

#19. İşyerinde 51 ile 100 arasında çalışan sayısı bulunan bir işveren, kaç adet çalışan temsilcisi bulundurmak zorundadır?

#20. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanuna göre işveren adına hareket eden, işin ve işyerinin yönetiminde görev alan kişilere ne denir?


#21. Türk Borçlar Kanunu’na göre “İşçi, işverene kusuruyla verdiği her türlü zarardan sorumludur.” Bu sorumluluğun belirlenmesinde aşağıdakilerden hangisi göz önüne alınmaz?

#22. İşveren sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını öğrendiği tarihten itibaren kaç iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmekle yükümlüdür?

TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-
Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı -1 Vize Deneme Sınavı -3

İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı -1 Vize Deneme Sınavı -3

 

İş Sağlığı Ve Güvenliği Lisans facebook iş sağlığı ve güvenliği

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!