Oyun ve Oyun Materyalleri 2021 Final Deneme Sınavı -4

Oyun ve Oyun Materyalleri 2021 Final Deneme Sınavı -4

#1. 5 yaşındaki Yiğit denize giderken annesine “Anneciğim denize giderken lütfen kova, kürek, kepçe, kamyon ve iş makinelerimi götürelim” demiştir. Yiğit deniz kenarında hangi oyunu oynamayı planlamaktadır?

#2. Aşağıdakilerden hangisi bebekler ve küçük çocuklar için oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?

#3. Oyuncaklarla ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

#4. Aşağıdaki maddelerden hangisini ses güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

#5. Akıllı oyuncaklar hangi oyun kategorisinde yer almaktadır?

#6. Aşağıdaki maddelerden hangisini su güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

#7. Alış-veriş sepetine çeşitli renklerde büyük boya kalemi, parmak boyası, boyu ayarlanabilir şövale seti ekleyen bir anne akşam çocuğu ile ne tür bir oyun oynamayı düşünmektedir?

#8. Evinin bahçesine çocukları oynasın diye tüneller koyan ebeveynler hangi oyun türünü desteklemeyi düşünmektedir?

#9. Anaokulunda düzenlenen oyuncak partisine 5 yaşındaki Ayşe en sevdiği bebeği ile gitmiştir. Ayşe okulda hangi oyunu oynamayı düşünmemiştir?

#10. Aşağıdaki maddelerden hangisini oyuncak güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

#11. Anne ve baba haftasonu 4 ve 6 yaşındaki çocuklarını bilim müzesine götürüp müzede çocukları ile oyun etkinlikleri yapmayı planlamaktadır. Anne-babanın planlamakta olduğu oyun hangi türdeki oyunlara örnektir?

#12. Çocukların oynamak için daha çok babayı tercih ettiği, genellikle rahat bir zeminde oynanan, oyun türü hangisidir?

#13. Aşağıdaki maddelerden hangisini oyun ve oyuncaklarının ekonomikliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

#14. Aşağıdaki maddelerden hangisinin 0-3 yaşlar arasındaki çocuk oyuncaklarının güvenliği ile ilgili olduğunu söylemek mümkün değildir?

#15. Oyuncaklarla ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?

#16. Doğum gününde scooter isteyen bir çocuk, doğum gününden sonra hangi oyunu oynamayı planlamaktadır?

#17. Aşağıdaki maddelerden hangisini oyun ve oyuncaklarının sağlığı ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

#18. Aşağıdakilerden hangisi bebekler ve küçük çocuklar için oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?

#19. Aşağıdaki maddelerden hangisi yaratıcı oyunlarda kullanılabilecek oyuncak ve materyallerden biri değildir?

#20. Alış veriş sepetinde mobil, çıngırak, diş kaşıyıcı, battaniye, su oyuncakları olan bir baba evde bebeği ile hangi tür oyunu oynamayı planlamaktadır?

TESTi BiTiR

Doğru / Toplam Soru

HD Quiz powered by harmonic design

Oyun ve Oyun Materyalleri 2021 Final Deneme Sınavı -4

Oyun ve Oyun Materyalleri 2021 Final Deneme Sınavı -4

Oyuncaklarla ilgili ifadelerden hangisi doğrudur?

A. İlk çağlarda oyuncaklar çamurdan yapılmaktaydı
B. İlk çağda oyuncaklar taşlardan yapılmaktaydı
C. Oyuncaklar sadece iyi vakit geçirmek içindir
D. Oyuncaklar sadece eğitici-öğretici araçlardır
E. Oyuncakların sadece görsel cazibesi önemlidir

Cevap : B. İlk çağda oyuncaklar taşlardan yapılmaktaydı

Oyuncaklarla ilgili ifadelerden hangisi yanlıştır?

A. Oyuncağın üzerindeki yaş etiketi incelenmelidir
B. Oyuncağın kurulum yönergesi uygulanmalı
C. Elektrikli oyuncaklar yetişkinle birlikte oynanmalı
D. Kırılan ve bozulan oyuncaklar saklanmalıdır
E. Bazen mekanik sağlamlığının olması yeterlidir

Cevap : D. Kırılan ve bozulan oyuncaklar saklanmalıdır

Aşağıdaki maddelerden hangisini oyuncak güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

A. Piller oyuncaktaki yerine vida ile sabitlenmelidir
B. Dolgu oyuncaklar yıkanabilir özellikte olmalıdır
C. Tüm oyuncaklar yıkanabilir özellikte olmalıdır
D. Bisikletler çocuğun kaldırabileceği hafiflikte olmalıdır
E. Oyuncaklarda kurşun içeren maddeler olmamalıdır

Cevap : C. Tüm oyuncaklar yıkanabilir özellikte olmalıdır

Aşağıdaki maddelerden hangisinin 0-3 yaşlar arasındaki çocuk oyuncaklarının güvenliği ile ilgili olduğunu söylemek mümkün değildir?

A. Garaj ve havuz kapısının düğmeleri ile oynamasına izin verilmemelidir
B. Oyuncakların keskin-sivri uçlarının ve kenarlarının olmaması gerekmektedir
C. Plastik poşetlerle yalnızken oynamasına asla müsaade edilmemelidir
D. Oyun alanlarında bezelye, çakıl taşı, düğme olmaması gerekmektedir
E. Şişirilmemiş balonların çocuklardan uzak tutulmaması gerekmektedir

Cevap : E. Şişirilmemiş balonların çocuklardan uzak tutulmaması gerekmektedir

Aşağıdaki maddelerden hangisini su güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

A. Suyun altında 10-11. dakika geçirdikten sonra beyin hasarları oluşabilir
B. Suda boğulma olayları kazaya bağlı ölümlerinde 2. sırada yer almaktadır
C. Havuzların kenarına korumalık yapılması çocukların korunması için uygundur
D. 1 yaş altı çocukların genelde kova, küvet ve tuvalette boğulduğu belirlenmiştir
E. 1-4 yaş arasındaki çocuklar konutların yüzme havuzunda boğulmaktadır

Cevap : A. Suyun altında 10-11. dakika geçirdikten sonra beyin hasarları oluşabilir

Aşağıdaki maddelerden hangisini ses güvenliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

A. Gürültü çocuğun düşük okul performansında sebep olabilmektedir
B. Gürültünün tüm yaşlarda aynı yoğunlukta olumsuz etkileri vardır
C. İstenmeyen seslerin tümüne gürültüyü adı vermek mümkündür
D. Gürültü çocuklardaki stres seviyesini yükseltebilmektedir
E. Gürültü çocuklarda psikiyatrik bozukluklara sebep olabilmektedir

Cevap : B. Gürültünün tüm yaşlarda aynı yoğunlukta olumsuz etkileri vardır

Aşağıdaki maddelerden hangisini oyun ve oyuncaklarının sağlığı ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

A. Çocuklar için ayarlanan trombolinlerin çevresi düzenlemesi yapılmalıdır
B. Evdeki mobilyaların, eşyaların ve televizyonların sabitlenmesi sağlıklıdır
C. Alışveriş zamanında çocukların alışveriş sepetlerinde durması sağlıklıdır
D. Penceredeki jaluzi iplerinin gereğinden fazla uzun olmaması sağlıklıdır
E. Arabalardaki çocuk koltuklarının çocuklara göre sabitlenmesi sağlıklıdır

Cevap : C. Alışveriş zamanında çocukların alışveriş sepetlerinde durması sağlıklıdır

Aşağıdaki maddelerden hangisini oyun ve oyuncaklarının ekonomikliği ile ilgili olarak söylemek mümkün değildir?

A. Oyuncak alırken sınırsız bütçe çocuklara alınacak oyuncakları belirler
B. Çocuklara materyal ve oyuncakları seçerken çok boyutlu düşünmelidir
C. Çocukların oyununu değiştirmek, genişletmek için çeşitli sorular sorulabilir
D. Bir oyun başladıktan sonra devamı çocuğun seçimlerine bağlı olmaktadır
E. Oyuncağın öğreteceği konu için çocuk yetişkine ihtiyaç duyabilmektedir

Cevap : A. Oyuncak alırken sınırsız bütçe çocuklara alınacak oyuncakları belirler

Aşağıdakilerden hangisi bebekler ve küçük çocuklar için oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?

A. Oyuncaklar çok yönlü olmalıdır
B. Oyuncaklar çok seçenekli olmalıdır
C. Oyuncaklar açık uçlu olmalıdır
D. Oyuncaklar yaratıcılığı arttırabilmelidir
E. Oyuncakların dokusu sert olmalıdır

Cevap : E. Oyuncakların dokusu sert olmalıdır

Aşağıdakilerden hangisi bebekler ve küçük çocuklar için oyuncak seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan biri değildir?

A. Oyuncakların mümkün olabildiğince ayrıntısı olmalıdır
B. Oyuncaklar hayal gücünü desteklemelidir
C. Oyuncaklar uzun ömürlü olmalıdır
D. Oyuncaklar oldukça karmaşık olmalıdır
E. Oyuncaklar çekiciliği teşvik etmektedir

Cevap : D. Oyuncaklar oldukça karmaşık olmalıdır

lolonolo

Oyun ve Oyun Materyalleri Final Soruları

5 yaşındaki Yiğit denize giderken annesine “Anneciğim denize giderken lütfen kova, kürek, kepçe, kamyon ve iş makinelerimi götürelim” demiştir. Yiğit deniz kenarında hangi oyunu oynamayı planlamaktadır?

A. Duyu-motor oyun
B. Kontrol oyunu
C. Kıran kırana oyun
D. Sosyo-dramatik oyun
E. Rol oyunu

Cevap : B. Kontrol oyunu

Alış veriş sepetinde mobil, çıngırak, diş kaşıyıcı, battaniye, su oyuncakları olan bir baba evde bebeği ile hangi tür oyunu oynamayı planlamaktadır?

A. Duyu-motor oyun
B. Sosyo-dramatik oyun
C. Rol oyunu
D. Kıran kırana oyun
E. Kontrol oyunu

Cevap : A. Duyu-motor oyun

Çocukların oynamak için daha çok babayı tercih ettiği, genellikle rahat bir zeminde oynanan, oyun türü hangisidir?

A. Hayali oyun
B. Kıran kırana oyun
C. Loko-motor oyun
D. Psiko-motor oyun
E. Domino oyunu

Cevap : B. Kıran kırana oyun

Akıllı oyuncaklar hangi oyun kategorisinde yer almaktadır?

A. Keşif türünden oyun
B. Derin oyun
C. Riskli oyun
D. Çok riskli oyun
E. Dijital oyun

Cevap : E. Dijital oyun

Aşağıdaki maddelerden hangisi yaratıcı oyunlarda kullanılabilecek oyuncak ve materyallerden biri değildir?

A. El arabaları
B. Boncuk setleri
C. Abaküs
D. Vagonlar
E. Pusetler

Cevap : C. Abaküs

Alış-veriş sepetine çeşitli renklerde büyük boya kalemi, parmak boyası, boyu ayarlanabilir şövale seti ekleyen bir anne akşam çocuğu ile ne tür bir oyun oynamayı düşünmektedir?

A. Yaratıcı oyun
B. Kıran kırana oyun
C. Loko-motor oyun
D. Riskli oyun
E. Dijital oyun

Cevap : A. Yaratıcı oyun

Anne ve baba haftasonu 4 ve 6 yaşındaki çocuklarını bilim müzesine götürüp müzede çocukları ile oyun etkinlikleri yapmayı planlamaktadır. Anne-babanın planlamakta olduğu oyun hangi türdeki oyunlara örnektir?

A. Yaratıcı oyun
B. Kıran kırana oyun
C. Riskli oyun
D. Derin oyun
E. Dijital oyun

Cevap : A. Yaratıcı oyun

Evinin bahçesine çocukları oynasın diye tüneller koyan ebeveynler hangi oyun türünü desteklemeyi düşünmektedir?

A. Kontrol oyunu
B. Rol oyunu
C. Duyu-motor oyun
D. Kıran kırana oyun
E. Loko-motor oyun

Cevap : E. Loko-motor oyun

Anaokulunda düzenlenen oyuncak partisine 5 yaşındaki Ayşe en sevdiği bebeği ile gitmiştir. Ayşe okulda hangi oyunu oynamayı düşünmemiştir?

A. Rol oyunu
B. Nesne oyunu
C. Kontrol oyunu
D. Sembolik oyun
E. Sosyo-dramatik oyun

Cevap : C. Kontrol oyunu

Doğum gününde scooter isteyen bir çocuk, doğum gününden sonra hangi oyunu oynamayı planlamaktadır?

A. Duyu-motor oyun
B. Sosyo-dramatik oyun
C. Rol oyunu
D. Riskli oyun
E. Kontrol oyunu

Cevap : D. Riskli oyun

lolonolo

Auzef Çocuk Gelişimi telegram çocuk gelişimi

Oyun ve Oyun Materyalleri 2021 Final

Editor

Editör

error: Content is protected !!
%d blogcu bunu beğendi: