İktisatİşletmePerakende Satış ve Mağaza YönetimiUluslararası Ticaret ve Lojistik YönetimiYönetim Muhasebesi

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 4

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 4

#1. Aşağıdakilerden hangisi mamul maliyeti olarak sınıflandırılamaz?

#2. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde tam maliyet yöntemi kullanması durumunda toplam dönem gideri aşağıdakilerden hangisidir?

#3. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. İşletmenin kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

#4. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde tam maliyet yöntemi kullanması durumunda birim mamul maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#5. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıla ilişkin tamamlanan mamul maliyeti nedir?


#6. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. İşletme gelecek dönem 2,500,000 lira kâr elde etmeyi planlamaktadır. Bu kâra ulaşabilmesi için kaç birim mamul satmalıdır?

#7. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde değişken maliyet yöntemi kullanması durumunda toplam dönem gideri aşağıdakilerden hangisidir?

#8. E İşletmesi beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren bir işletme olup işletmeye ilişkin finansal bilgiler yukarıdaki gibidir. E işletmesinin faaliyet kaldıracı aşağıdakilerden hangisidir?

#9. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 3. faaliyet yılının ilk çeyreğindeki toplam nakit tahsilatı aşağıdakilerden hangisidir?

#10. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının üçüncü çeyreğindeki toplam nakit tahsilatı aşağıdakilerden hangisidir?


#11. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının ilk çeyreğinde alması gereken hammadde miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

#12. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

#13. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıla ilişkin dönüştürme maliyeti nedir?

#14. S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır. Başabaş satış miktarı nedir?

#15. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılına ilişkin bütçelenmiş satış geliri aşağıdakilerden hangisidir?


#16. Gümüş işletmesi yılın 3. çeyreğinde satışları maksimum seviyeye ulaşan mesimsel bir ürün üretip satmaktadır. - Aşağıda işletmenin gelecek yıl e takip eden yılın ilk iki şeyreğine ilişkin bilgiler verilmektedir. - a. - İşletme birimini 8 liradan sattığı tek bir ürün üretmektedir. Gelecek 6 çeyreğe ilişkin bütçelenmiş satış bilgileri yukarıdaki tablodaki gibidir. - Tüm satışlar kredilidir. - b. - Satışların %75 i gerçekleştiği çeyrekte, kalan %25 i ise takip eden çeyrekte tahsil edilmektedir. 2. yılın başında işletmenin alacaklar 65,000 lira olup birinci çeyrekte tahsil edilecektir. - c. - İşletme stok politikası olarak her çeyreğin sonunda elinde gelecek dönem satış miktarının %30 u kıadar mamul bulundurmayı benimsemiştir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 12,000 adet mamul stoku bulunmaktadır. - d. - Bir birim mamul üretebilmek için 5gr hammade kullanılmaktadır. İşletme hammade stok politikası olarak her çeyreğin sonunda gelecek çeyreğin üretim ihtiyacının %10 u kadar hammade stoku bylundurmayı benimsemektedir. 1. yılın sonunda işletmenin elinde 23,000 gr hammadde stoku bulunmaktadır. - e. - Hammaddenin gramı 0,80 liradır. Tüm alışlar kredili yapılmakta, alışların %60'ı alışın yapıldığı kalan %40 ise takip eden çeyrekte ödenmektedir. 2. yılın başında işletmenin borçları 81,500 liradır ve ilgili dönemde ödenecektir. - İşletmenin 2. faaliyet yılının ilk çeyreğinde üretmesi gereken mamul miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

#17. Ege İmalat İşletmesi’nin geçtiğimiz yıla ilişkin maliyet ve stok bilgileri yukarıdaki gibidir: İşletmenin önceki yıl üretime yüklediği hammadde maliyeti nedir?

#18. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde değişken maliyet yöntemi kullanması durumunda birim mamul maliyeti aşağıdakilerden hangisidir?

#19. Atmaca işletmesi, 40,000 birim üretim kapasitesine sahip tek bir ürünün imalatını yapan küçük bir işletmedir. İşletmenin üretimine ilişkin bilgiler yukarıdaki gibidir. İşletmenin mamul maliyetinin belirlenmesinde değişken maliyet yöntemi kullanması durumunda dönem sonu mamul stokunun değeri aşağıdakilerden hangisidir?

#20. Aşağıdakilerden hangisi fırsat maliyeti tanımıdır?


TESTi BiTiR, PUANINI GÖR

SONUÇ

-

LOLONOLO

LOLONOLO

Share your score!
Tweet your score!
Share to other

HD Quiz powered by harmonic design

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 4-min

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 4

Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

a) Sabit maliyet yükseldikçe, faaliyet kaldıracı artar.
b) Satış hacmi başabaş noktasından uzaklaştıkça faaliyet kaldıracı artar.
c) Satış hacmi başabaş noktasından uzaklaştıkça faaliyet kaldıracı azalır.
d) Faaliyet kaldıracı bir çarpandır.

Cevap : b) Satış hacmi başabaş noktasından uzaklaştıkça faaliyet kaldıracı artar.

Aşağıdakilerden hangisi maliyet-hacim-kâr analizlerinin dayandığı varsayımlar arasında yer almamaktadır?

a) İşletmede tek tür mamul üretilmektedir veya birden fazla mamul üretilmekle birlikte, her bir mamulden satılan miktarların toplam içerisindeki oranı hep aynı kalmaktadır.
b) Sabit maliyetler kapasiteye kadar değişmemektedir.
c) Birim değişken maliyet her ne olursa olsun hep aynı kalmaktadır.
d) Dönem başı ve dönem sonu mamul stoklarında önemli bir değişiklik bulunmamakta, yani üretilen mamullerin tamamı aynı dönem içerisinde satılmaktadır.

Cevap : c) Birim değişken maliyet her ne olursa olsun hep aynı kalmaktadır.

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
İşletmenin kâr fonksiyonu aşağıdakilerden hangisidir?

a) K= 25 x – 1,000,000
b) K= 25 x + 1,000,000
c) K= 1,000,000 – 25x
d) K= 1,000,000 + 25x

Cevap : a) K= 25 x – 1,000,000

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
Birim mamul katkı payı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 0,60
b) 1,5
c) 25
d) 15

Cevap : c) 25

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
Başabaş satış miktarı nedir?

a) 25,000
b) 62,500
c) 50,000
d) 40,000

Cevap : d) 40,000

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
Başabaş satış tutarı nedir?

a) 1,000,000
b) 1,600,000
c) 2,500,000
d) 2,000,000

Cevap : b) 1,600,000

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
İşletme gelecek dönem 2,500,000 lira kâr elde etmeyi planlamaktadır. Bu kâra ulaşabilmesi için kaç birim mamul satmalıdır?

a) 140,000
b) 60,000
c) 100,000
d) 150,000

Cevap : a) 140,000

S imalat işletmesi tek tip mamul üretip satmaktadır. İşletme imalatını yaptığı ürünleri birimini 15 liraya üretmekte, 40 liraya satmaktadır. İşletme dönem boyunca 1,000,000 lira sabit maliyete katlanmaktadır. İşletme mevcut durumda 60,000 adet mal satmaktadır.
İşletmenin güvenlik payı nedir?

a) 600,000 lira
b) 550,000 lira
c) 100,000 lira
d) 800,000 lira

Cevap : d) 800,000 lira

Yönetim Muhasebesi Ünite 4 Soru 9 10-min

E İşletmesi beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren bir işletme olup işletmeye ilişkin finansal bilgiler yukarıdaki gibidir.

E işletmesinin faaliyet kaldıracı aşağıdakilerden hangisidir?

a) 0,375
b) 1,5
c) 0,2
d) 0,60

Cevap : b) 1,5

Yönetim Muhasebesi Ünite 4 Soru 9 10-min

E İşletmesi beyaz eşya sektöründe faaliyet gösteren bir işletme olup işletmeye ilişkin finansal bilgiler yukarıdaki gibidir.
E işletmesinin satışlarının %20 artması durumunda net kârındaki yüzdesel artış aşağıdakilerden hangisi olmalıdır?

a) % 30
b) % 7,5
c) % 4
d) % 12

Cevap : a) % 30

Yönetim Muhasebesi Vize Deneme Sınavı 4

LOLONOLO

Editor

Editör

error: Kopyalamaya Karşı Korumalıdır!